21 Haziran 2019 Cuma

Gri pasaport kimlere verİlİr

Bu sebeple kafalar karışabiliyor. Kafa karışıklığını gidermek için gri pasaport nedir ve kimlere verilir bir anlatmak istedik. Türkiye - Almanya Uçuşları Hakkında.


Lakin sizleri göreve çağırmış olan ya da görev göndermiş olan kuruma bağlı olarak hizmet etmeye devam ettiğiniz sürece pasaport sizlerde kalmaktadır. Yurt dışına devlet tarafından görevlendirilen kişilere verilen, görev süresi boyunca geçerliliği bulunan gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi birçok ülkeye vizesiz geçiş hakkı tanıyor.


Bu pasaport sayesinde birçok ülkeye vize almaya gerek kalmadan rahatlıkla girebilirsiniz. Bu açıdan yeşil pasaporta benzemektedir. Ancak farklı kullanım alanlarına sahiptir.


Gri pasaport kimlere verİlİr

Süre olarak da sadece görev süresini kapsamaktadır. En önemli özelliklerinden biri birçok. Gri pasaport, hususi idareler ve belediyeler tarafından verilmektedir. HİZMET ( GRİ) PASAPORT KİMLERE VERİLİR ? Görev bittikten sonra ise pasaport, alınan kuruma geri verilir.


Kurum da il nüfus müdürlüğüne pasaportu teslim eder. Sizi göreve gönderen kurum da sizden aldığı pasaportu İl Nüfus Müdürlüğü’ne gönderir. Gri geçişlik kimlere verilir, gri geçişlik başvurusu iyi mi yapılır, gri geçişlik iyi mi alınır, gri geçişlik harcı ne kadar, gri geçişlik tutarları, gri geçişlik süresi, gri geçişlik defter bedeli, gri geçişlik hangi ülkelerde geçerli ve gri geçişlik talebe için alınabilir mi benzer biçimde en oldukca dört gözle beklenen soruların cevapları yazımızda.


Gri pasaport kimlere verİlİr

Peki ya gri pasaport nedir, kimlere verilir ? Ancak gönderen ve çağıran kurumda hizmet edildiği sürece gri pasaport verilmeye devam eder. Hangi pasaport kimlere verilir ? Birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya sözleşmeli çalışan devlet memurları ve kamu görevlileri. Devlet memuru olan herkesin yeşil pasaport sahibi olduğuyla ilgili bir algı vardır. Ancak devlet memurları arasında da yeşil pasaporta hak kazanan kesim kıdem derecesine.


Devlet tarafından verilen bir devlet hizmeti için yurt dışına çıkması gereken kişilere gri pasaport veriliyor. GRİ PASAPORT KİMLERE VERİLİR ? Mesela, normal olarak bordo sahibi olan bir kişi özel idare ya da belediye tarafından yurt dışına gönderilse o kişiye gri pasaport verilir. Bunları bir alt başlıkta açıklamalarıyla aktardık.


Gri pasaport kimlere verİlİr

Görev süresince pasaport sizde kalır. Görevden döndüğünüz zaman kuruma teslim ettiğimiz pasaport il nüfus müdürlüğüne gönderilir. Göreviniz devam ediyor ise, süresi arttırılır. Eskiden pasaport tarihlerinde damga düzenleme işlemi yapılıyordu.


Yeni sisteme göre pasaport düzenlemesi kalktı. Ancak bu belgeler belli kişilere belli dönemler de verilir. Kendi içinde bulunan çeşitlere göre devlet memurlarına, şahıslara ve bakanlara göre verilir.


Kendi içinde bordo pasaport, yeşil pasaport, gri ve diplomatik pasaport gibi çeşitleri bulunur. Resmi kurumlar adına görev için yurt dışına çıkan akademisyenler, gazeteciler, milli sporcular görevleri süresince gri pasaport sahibi olurlar. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde yaşına kadar hak sahibinin pasaport süresi dikkate alınarak hizmet damgalı pasaport verilir.


Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi. Pasaport çeşitli meslek gruplarına ayrılarak verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder