21 Mart 2019 Perşembe

Ehliyet almak için gerekli belgeler 2019

Ehliyet Almak İçin Gerekli Evraklar. A A F ve H sınıfı sürücü belgesi için yaşını doldurmuş olmak. B ve G sınıfı sürücü belgesi için yaşını doldurmuş olmak.


Yeni ehliyet için sağlık raporu almak, tüm sürücü belgesini yeniletecek vatandaşların yapması gereken bir işlemdir. Yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan son başvuru süresi.


Yeni düzenleme ile birlikte ehliyet almak isteyen adayların izlemeleri gereken yolları derledik.

YENİ DOĞAN BEBEKLERİN KİMLİĞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER. Yeni doğan bebekler için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Bebekler ve yaşından küçükler için fotoğraf götürmeye gerek yoktur.


Bebeğin doğumunun ardından gün içinde Nüfus Müdürlüğüne başvurmanız gereklidir. Aksi halde ücret talep. En güncel haliyle detaylar haberimizde. Artık çipli sisteme geçerek daha teknolojik olacak olan ehliyetler için son gün ne zaman?


Sürücü Kursu Ücretleri Ne Kadar?

Yukarı da anlattıklarımız hususlar da ehliyet alabilmek için gerekli eğitim şartlarını gördünüz. Fakat günümüz de sürücü belgesi almak hiç de görüldüğü kadar kolay değil. Keza ehliyet almak için eğitim şartınızın yanında farklı şartlar da bulunmakta.


EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER. Hiç ehliyeti olmayan birisi ehliyet almak için, başından geçirdiği tüm adımları var olan bir ehliyetinin üzerine yeni bir sınıf ekletirken de aynen geçirmek zorundadır. Adımlarınız öncelikle sürücü kursuna gitmek, teorik sınav için ders görmek. Herhangi bir nedenden ehliyet değiştirme ya da yeni ehliyet çıkarma işlemi yapmanız gerekiyorsa ilk yapılması gerekenleri araştırdık.


Eski ehliyet belgeniz. Mevcutta olan ehliyet sınıfı ile taneye çıkarılarak Avrupa standartlarına uygun hale getirilecek. Bu değişiklikten sonra ehliyetlerde de aynı düzene geçilmiştir.


Türkiye’deki Arabalara göre daha kolay ve hızlı ulaşım aracı olan motosikletler, genç insanlar arasında oldukça popüler ve yaygın bir hâl aldı. Motosiklet satın almak isteyen kişilerin yapması gereken ilk şey ise motosiklet almaktan ziyade motosiklet ehliyeti almak.


Yürürlüğe giren yeni uygulama ile birlikte eski tip ehliyetlerin kullanımının yerini yeni ehliyetler aldı. Bu da insanların ehliyet değişimi işleminin zorunlu olması anlamına geliyor.


Sağlık ocaklarında göz doktoru olmadığı için işlemleri sağlık ocaklarında tamamlama imkanı bulunmuyor. Kayıt için her kursiyerin başvuru yapacağı ehliyet sınıfı için yasal yaş sınırı ve ehliyet için gerekli evrakları bulunmaktadır.


Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge. VEKALETNAME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Nüfus Cüzdanı (Yurt dışında yaşayanlar için mavi kart) İki adet. A sınıfı ehliyet 2TL. B sınıfı ehliyet 7TL. Diğer ehliyetler 1. Elektronik ortamda.


Evlenme ehliyet belgesi, evlenmek isteyen kişinin evlenme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder