30 Ocak 2019 Çarşamba

Sgk ünite kodu sorgulama

SGK ünite kodu nedir ? Blg Kod ibaresi belge kodunun açılımıdır. Değerli Üyemiz, 20. Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar.


Sıra numarası:İşyerine bağlı olduğu ünite tarafından il bazında ve sıralı bir şekilde devam eden sıra numarası verilir.

Bunlar ne anlama gelir. NACE kodu Avrupa ülkelerinin ekonomi alanındaki çalışmalarının istatistiksel sınıflandırmasında kullanılan bir koddur.


NACE kodu ilgili kurumun çalışma konularına göre belirlenen basamaklı bir sayı dizisidir. Kontrol numarasıdır. SSK hizmet dökümü isimden sorgulama yapılır mı, nasıl yapabilirim diye okurlarımız son zamanlarda bize sıklıkla soru iletmeye başladılar.


Eğer SSK sicil numarası olarak kaydettiğiniz numara hane değilse e-Devlet SSK sicil numarası sorgulama kısmından kontrol ediniz. Ayrıca sicil numarasında çalışanları tanımlamak için işkolu kodu, ünite kodu, sıra numarası, il kodu, ilçe kodu ve kontrol numarası bulunmaktadır.


Son olarak sicil numarası hane sayısı 13’tür.

Bu yazımızda hizmet. Göre SSK Sicil No Sorgulama Ancak e-Devlet üzerinden sicil numarası sorgulaması yaparken isim bilgileri kullanılmamaktadır. Sıra Numarası: İşyerinin iller bazındaki işlem sırasını gösterir.


Kodu : İşyerinin bağlı olduğu ilin plaka kodudur. Tescil yılı, Sıra numarası. Verilen numaralar kurum kayıtlarına işlenir ve hem iş veren hem de sigortalılara bildirilir. Sigortalı kişi sigortalı işe giriş bildiresini dilerse internet üzerinden bildirebilir.


Ancak ilk defa işe girecek lan kişiler için işe giriş bildirgesinin elden verilmesi zorunludur. Açılan sayfada sizden kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyeri şifresi istenecektir.


Ek olarak sicil numarasında çalışanları netleştirmek için işkolu kodu, ünite kodu, sıra numarası, il kodu, ilçe kodu ve bunların yanında kontrol numarası yer almaktadır. Son bir şey daha sicil numarası hane sayısı 13’tür. Sgk ’da ünite kodu nedir ? Sigortalı işçi çalıştıran tüm işyerlerinin bağlı olduğu bir Sosyal Güvenlik Merkezi vardır.


Günümüzde e- Devlet üzerinden kütüphane işlemlerinden rapor işlemlerine kadar birçok başvuru ve sorgulama yapılabilmektedir. Posta Kodu Sorgulama.


E- Devlet işlemleri hem zaman tasarrufu sağlamaktadır hem. Tüm sgk okurları kendinilerini daha güvencede hissettikleri için, tüm işlemlerini PTT şubelerinden yapıyorlar ve sgk okurları genelde bu şekilde işlem, para gönderme yapıyorlar.

Faturalarını dahi PTT ‘lerden yaptığ. Ancak şu an işyeri hekimleri, mühendisler dışında hemen hemen ödenmesi gereken asgari ücreti belirlenmiş meslek pek bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu yönüyle bir kaybınız söz konusu olmaz.


Buna karşılık ilerde mahkemeye. Resmi İşyeri SSK Numarası olmayan kurumlarca bu bölüm boş geçilecektir. SSK iş yeri sicil numarası sorgulama bu anlamda iş yerini yeni açanlar için son derece önemlidir. Yanlış eşleştirmelerden firmalar ve müteselsilen sağlık hizmet sunucuları.


Eski kısmına yeni kısmına da yazmanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder