14 Aralık 2018 Cuma

Keyfi plaka değişikliği

Keyfi plaka değişikliği

Bu yol ile plakanızı değiştirebilirsiniz. Bunun için aracın bir tanıdığa ya da akrabaya devri, plakanın çalınmış olması ya da ikametgah değişikliği durumları olması gerekir.


Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir (Mobil) - Masaüst ü, Mobil. Bu adımı atlamamak çok önemli. Eğer satış işlemi sırasında plaka değişikliği talebi belirtilmez ise daha sonra talep edilse dahi plaka değişikliği yapılamaz.


Keyfi plaka değişikliği

Alcagım arac ıstanbulda ve plaka dıyelım. Sımdı ben ıkametı bır surelıgıne Kastamonuya aldırdım. Anasayfa Portal Forum Kuralları Sık Sorulan Sorular Moderatörler Gizlilik Politikas�. Bunun yanında trafik tescil bürosuna tekrar bir ödeme yapılması gerekmemektedir.


Ek-formu için ayrıca TL ücret alınmaktadır. Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu. Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. TL olan plaka değişikliği ücreti Noterden ödenmektedir.


Bu ücreti ödemeden plaka değişikliği yapamayacağınızı unutmayın. Bunlara ek olarak Trafik Tescil Bürosuna ayrı bir ödeme yapılmaz. El araç satın aldığınız zaman plaka değişikliği yaptırmak istiyorsanız, bunu notere belirtmeniz gerekiyor.


Eğer bu işlemi yapacağınızı söylemediyseniz, ne yazık ki plaka değişimi yapılamayacaktır. Bildiğiniz gibi artık tüm plaka yenileme ve plaka değişikliği işlemlerinin noterden yapılmaktadır.


Makalemizde bu işlemlerin yeni sistemde nasıl yapıldığını, toplam ne kadar zaman ve kaç tl ye ihtiyaç olduğunu ve randevu alma işlemlerini detaylıca açıklamaya çalıştık. Yeni sisteme göre eski usül plaka değiştirme veya yenileme işlemleri artık değişmiştir. Plaka Değişimi Hakkında Merak Edilenler.


Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir. TL İşte tüm detaylar haberimizde. Aracın mevcut plakası ile araç sahibinin ikamet ettiği ilin kodunun farklı olması koşuluyla plaka değişikliği yapılır.


Değişim işlemi, plakanın tamamiyle değiştiğini gösteriyor. Yani yenileme işlemi plaka aynı kalacak şekilde deformasyon veya kayıp durumunda uygulanması gereken bir yöntem olduğunu anlaşılıyor.


Profil bilgileri Mesajlarını Göster Üyelik Yaş. En önemli soru aslında plaka değişiklik işlerinin nerede yapıldığıdır.


Trafik tescil ile ilgili işlemler daha evvel Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki Trafik Tescil Şubeleri tarafından yapılıyordu. Finans, Ekonomi, Yatırım, Kredi, Girişimcilik Blogu. Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği Değişikliği. Ziraat Bankası müşteri temsilcisi birimine dk telefonda bekledikten sonra ulaşabildim.


Keyfi plaka değişikliği

Ama üzerinde ayırt edici bir hologram, mühür vs. Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi.


Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Lakin bir ay süresinin geçmesinden sonra plaka değişikliği işlemi hakkınız kalmaz. Eğer plaka değişikliği için müracaat edilen araç şirket adınaysa ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve ilgili odanın (Esnaf, Sanayi, Ticaret v.b) sicil kayıtlı sureti.


Satın alacağınız aracın üzerindeki plakaları söküyorsunuz Noter’de devir süreci esnasında plaka değişikliği yaptırmak istediğiniz ilgili memura. Plakanın ilk iki haneli kısmı il numarasını temsil eder.


Bu amaçla istediğiniz il için plaka numarası alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder