12 Aralık 2018 Çarşamba

Geri gelen eşya antrepo rejim kodu

Geri gelen eşya antrepo rejim kodu

Geri Gelen Eşya ( Antepo rejimi altında olan eşyanın geri gelen eşya olarak ithali) Çok acil olarak soruma cevap beklıyorum. Antrepo Beyannamesi verilmiş eşyayı Geri Gelen Eşya rejimine tabi tutacağız. DİR kapsamında ihraç edilip ihracat taahhüdünün kapatılmasından önce veya sonra geri gelen eşya için gümrük idaresine bildirimde bulunulması gerekmektedir.


Geri gelen eşya antrepo rejim kodu

Söz konusu eşya için verilen beyannameye ilişkin bilgilerin DIR otomasyon sistemine aktarılabilmesi için mutlaka beyannamede rejim kodu, muafiyet kodu ve satır kodu bilgilerinin doğru girilmesi gerekmektedir. ETGB kapsamında ihraç edildikten sonra geri gelen eúyanın serbest dolaıma giriinde aúağıdaki ekilde ilem tesis edilmesi gerekmektedir.


Sheet Daha önce bir rej. Antrepo işleticilerinin ve kullanıcılarının kusur ve hatalarından meydana gelmediği gümrük idaresine ispat edilen telef, kayıp, çalınma ve diğer haller dolayısıyla meydana gelen eksiklikler, İçin, bu sorumluluk söz konusu olmaz ve bu eşya için gümrük vergileri aranmaz.


Muafiyete Tabi Olmadan Serbest Dolaşım ile Eşzamanlı Yurtiçi Kullanıma Giren Eşyanın İhraç Edildiği. Gerçek ve tüzel kişilere tanınan muaf. Ticari değeri olmayan çeşitli bel. Cenaze ve cenaze ile ilgili eşya.


Eşya, geçici depolama yerine özet beyan kapsamında alınır ve herhangi bir rejim beyanında bulunulmasına gerek yoktur. TIR Karnesi Kapsamında Çıkan Eşya : Antrepo rejimine tabi tutulmu olan eúyanın antrepodan çıkıında ilgili memur tarafından TIR Karnesi Volet yaprağı tescil edilir.


Anahtar kelimeler: Fiili ihracat, ihracat sayılan satış ve teslimler, geri gelen eşya, geri getirilmeyen eşya. Ticaret politikası önlemleri ve gerektiği takdirde ihracat vergileri de dahil olmak üzere çıkış işlemlerine ilişkin hükümlerin uygulanmasıyla. TIR Karnesi kapsamında çıkan eşya : Antrepo rejimine tabi tutulmuş olan eşyanın antrepodan çıkışında ilgili memur tarafından TIR Karnesi Volet yaprağı tescil edilir.


Muafiyet kodu ve satır kodu alanlarına yanlış veri girişi yapılması durumunda düzeltme talebinde bulunulabilir. Gümrükler Genel Müdürlüğünün 02. Maddesine göre işlem tesis edilecektir.


Bilindiği üzere antrepolara boşaltılmak üzere gümrük idarelerine gelen araçlarda bulunan eşyanın birden fazla alıcısının olması durumunda tüm alıcı firma temsilcilerinin antrepo beyannamelerini vermelerini müteakip araç boşaltılabilmekte,alıcılardan bir tanesinin dahi antrepo beyannamesi vermemesi durumunda diğer alıcılara ait eşya da boşaltılamamaktadır. Ticaret Bakanlığı uygulamaları çerçevesinde antrepo rejimine tabi tutulmuş kırmızı et (konserve edilmiş olanlar hariç), muz, çay, tütün ve tütün ürünleri, alkollü içki ve konserve balık cinsi eşyanın yeniden bir iç gümrüğe veya yurt dışına transit rejimi altında taşınmasına izin verilmemektedir.


Geri gelen eşyanın Rejim kodu ne olmalıdır? MADDE 3– (1) Karayoluyla gelen parsiyel yüklere ilişkin antrepo beyannamesi, eşya sahibinin yetki vermesi halinde A tipi antrepo işleticilerince verilebilir. Geçici depolama yerine konulmadan gümrük antrepo rejimine tabi tutulacak eşya antrepo beyannamesinin tescilini müteakip antrepoya alınır.


Genel Müdürlük yazısında, Dahilde İşleme İzin belgesi kapsamında ihraç edildikten sonra geri gelen eşyaya ilişkin gümrük beyannamesinin DİR Otomasyon Sistemine aktarılabilmesi için rejim kodu, muafiyet kodu ve satır kodunun doğru girilmesi gerekli olduğu belirtildi. DI İşleme İzin Belgesi kapsamında işlem gördüğünün ve 12. Antrepo beyannamesinin hat kriteri belli olduktan sonra idarenin izniyle eşya antrepoya alınabilir.


Official Journal Date : 07. Antrepo ile liman arası taşımalar, eşya sahibinin yanı sıra beyan sahibi ve taşıyıcının sorumluluğu altında, teminatlı olarak gerçekleştirilmesi zorunluluk olarak belirtiliyor. Rejim Kodu : İhraç edilen eşyanın herhangi bir sine ithal edilmesi durumunda kullanılır.


Geri gelen eşya antrepo rejim kodu

Dahilde işleme izin belgesi kapsamında ihraç edildikten sonra geri gelen eşyaya ilişkin gümrük beyannamesinin DİR Otomasyon Sistemine aktarılabilmesi için rejim kodu, muafiyet kodu ve satır kodunun doğru girilmesi gerekli olup söz konusu kodlardan herhangi birisinin beyannameye yanlış ya da eksik girilmesi halinde söz konusu beyanname anılan sisteme otomatik olarak. Yukarıdaki tabloda antrepo tipleri arasındaki rejim farklılıkları açıklanmıştır.


MADDE 58-(2) Ek-9’daki listenin (A) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (B) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra getirilebilir. Rejim Kodu: İhraç edilen eşyanın herhangi bir sine ithal edilmesi durumunda kullanılır.


Rejim, Sözleşme kapsamındaki taşımalara ( AB-bir EFTA ülkesi arası, bir EFTA ülkesi-Türkiye arası v.b.) uygulanmaktadır. Bu durumda ulusal transit rejimi uygulanabilecektir. Eğer ilgili beyannamede ayrıca kati kalem var ise muafiyet kodu KIHR seçilerek rejim tek dosyada beyan edilebilir.


Montaj müsaadeli özel antrepo açmak isteyen kişiler, o yer gümrük idaresine yazı veya dilekçe ile başvurarak, uğraştıkları işle açacakları antreponun yeri ve buraya konulacak hacimli, ağır ve hassas eşya ile özel antrepo veya montaj sahasında hazırlanan kapalı yere konulacak yedek parça ve malzeme niteliğindeki eşya hakkında bilgi vermek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder