12 Aralık 2018 Çarşamba

Dedem kosova doğumlu vatandaşlık alabilir miyim

Kosova için vize şartları, devlet makamlarının diğer ülkelerin vatandaşlarına yönelik idari giriş kısıtlamalarıdır. Kosova çifte vatandaşlık uygulamasına izin veren bir ülkedir ama ülke ile aile, etnik köken ve doğum bağı gibi ilgilerini ispatlayan kişilerin çifte vatandaşlık alması daha kolaydır. Kosova vatandaşlığı avantajları nelerdir değerlendirdikten sonra çifte vatandaşlık hakkınızı talep edebilirsiniz.


Romanya doğumlu kişilerin kayıtlarının bulunulmasında sizlerden alınan bilgiler oldukça önem arz etmektedir. Siz doğru bilgiler ile bize başvuru yaptığınızda kayıtlarınızın bulunması için gerekli bütün birimlere başvurular yapılmaktadır. Kişilerin Doğum yılları kayıtların bulunmasında etkilidir. Bu nedenle mutlak bir kesinlik yoktur.


Dedem kosova doğumlu vatandaşlık alabilir miyim

Meclis Kurulu’na gönderilmesi beklenen yasa tasarısıyla Kosova dahil diğer ülkelerde yaşayan Arnavutlar’a vatandaşlık yolunu açması bekleniyor. Başta Kosovalılar’ın da dahil olduğu yasaya göre, kuşak Arnavut kökenini ispat eden bütün Arnavutlar’a Arnavutluk vatandaşlığı verilmesi bekleniyor. Ancak vefat eden bir Makedonya doğumlu kişinin torunları vatandaşlık başvurusu yapamıyor. Kosova, Karadağ, Makedonya ve Yunanistan’a komşu olan Arnavutluk kuşağa.


E Devlet üzerinden erişime açılan soyağacı uygulamasından sonra birçok kişinin kafasında yeşil ışık yandı. Yunanistan mübadele vatandaşlık açıklamalarına göre soyağacınızda Yunan birisi varsa ülkeden vatandaşlık alma şansınız olabilir. Bu durumda pek çok kişi dedem Yunanistan doğumlu vatandaşlık alabilir miyim diye merak ediyor.


Bu tür vatandaşlık işlemlerinde karar mercii Yunanistan Konsolosluğudur. Yardımcı olacağınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu yazımda vatandaşlık işlemlerime nasıl ve nerede başladığımı detaylı anlatmak istiyorum.


Romanya Başkonsolosluğuna gittim bilgi almak için, orada Anton isimli yaşlı bir konsolos vardı, şimdi ülkesine döndü, bilgiyi resmen ağzından cımbızla aldım. Babam Yunanistan vatandaşı sayılıyor mu? Eğer sayılıyorsa, ben de Yunan vatandaşlığına geçebilir miyim ? Ne zaman göç ettiklerini bilmiyorum ancak nüfüs kağıdında yeni pazar olarak görünmekte.


Dedem kosova doğumlu vatandaşlık alabilir miyim

Dedem hala sağ ve konu ile ilgili başvuru yapmamız halinde dedem vatandaşlık alabilir mi? Alabilirse babam ve akabinde ben de vatandaşlık hakkına tabi olabilir miyim ? Bunun için nasıl bir süreç. Almanya doğumluyum, almanya doğumlular alman vatandaşı olabilir mi, almanya doğumluyum çifte.


Birkaç yıl önce vefat eden dedemin (Hasan Can) anne ve babası Pravada doğumlu. Teşekkürler, iyi çalışmalar dileriz. Biz doğum karnesi ile belediyeden kontrol ettirdik fakat belediye kayıtlarından silinmiş gözüküyor. Tekrardan vatandaşlık alma hakkı mevcut ise vatandaşlığı almak istiyoruz.


Haberler Yaşam Çifte vatandaşlık müjdesi verdi. Türkiye temasları sırasında İzmir Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme. Her ikisi de vefat ettiler ancak annenannemin doğum kağıtları elimizde.


Dedem kosova doğumlu vatandaşlık alabilir miyim

Vatandaşlık hakkımız var mıdır, ne yapmamız gerekir? Sizinle nasıl iletişim kurabiliriz. Bulgaristan vatandaşlık sorgulamasını yapması. Dedem ve babaannem yunanistan doğumlu ve mübadeleden sonra Türkiye’ye gelmişler.


Soy kütüğünde orada doğduğu anne baba ismi gibi. Bu ülkelerin Türkiye’deki temsilcilikleri, vatandaşlık hizmeti veren hukuk bürolarına başvurularda ciddi bir artış oldu. Ben vatandaşlık alabilir miyim ? Kuşağa vatandaşlık vermiyor maalesef, bu tip başvurular.


Bizim vatandaşlık hakkımız var mı? Siz anca mahkeme açıp dedenizin öldüğünde BG vatandaşı olduğunu ispatlayabilirseniz hukuki olarak önce baba veya anneniz (dede kimin babası ise) Bg. Dedem Bulgar vatandaşı ise bende vatandaşlık alabilir miyim ? Hermes Consulting ofisimize davet ediyoruz.


Göçmenlerinden biriyseniz vatandaşlık başvurunuz için hangi prosedüre göre ilerleyeceğimizi belirlemek için randevu alarak ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Evlilik veya göç nedeniyle yapılan vatandaşlık başvurularında oturum süresi büyük önem taşıyor.


Dedem ve Babaannem Romanya doğumlu ( Köstence ) TC Nüfus Müdürlüğü kayıtlarından da çıkmaktadır. Benim de torunu olarak vatandaşlık hakkım var diye tahmin ediyorum yorumlara bakınca. Tek sorun DIL bilgisi.


Konuyla ilgili ( vatandaşlık başvuru süreci hakkında ) sizinle nasıl iletişime geçebilirim ? Türkiye doğumlu olmasına rağmen vatandaşlık alabilir mi ve daha sonrasında bende vatandaşlık alabilir miyim ? Cevap: İşlemlerinize önce ananenizin vatandaşlık işlemlerinin tamamlanmasıyla başlayarak sırasıyla anneniz ve sizde vatandaşlık alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder