1 Kasım 2018 Perşembe

Kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılıyor? Kira sözleşmesi fesih sebepleri nelerdir?


Kira Sözleşmesinin Feshi Nasıl Yapılır ? Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kira kontratının sona ermesi, kira sözleşmesi feshi olarak ifade ediliyor. Ancak kiracı ile ev sahibi arasında belirlenmiş bir kira kontratı süresi yok ise kontrat belirsiz süreye dönüşüyor.


Peki bu koşullar nelerdir? Bu gerekçeler doğmadan mal sahibi kiracısını taşınmaz maldan tahliye edemiyor. Hem işyeri kiralamaları hem de konut kiralamaları için tarafların haklarını savunabilmelerini sağlamak adına kira sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir.


Konut kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır ? Kiracının feshi, kiraya verenin feshinden çok daha kolaydır. Konut,işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarına istinaden imzalanan kira sözleşmeleri belirli bir süreli olabileceği gibi süresiz de olabiliyor. Süreli olarak imzalanan ancak tarafların sonlandırmamasından dolayısı ile süresiz olma niteliğini kazanan sözleşmeler de bulunuyor.


Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor. Bunlardan biri bildirim yolu yardımıyla fesih işlemi.


Bunun için sözleşme bitimine iki hafta süre kalana dek bildirimde bulunan taraf sözleşmenin bitimini sağlayabilir. Kiraya verenle kiralayacak kişi arasında yapılan kira kontratı her iki tarafın da menfaatine olan bir durumdur.


Böylelikle sonraki zamanlarda ortaya çıkabilecek sorunlara karşı yasal olarak her iki tarafı da güvence altına alan bir sözleşmedir. Ev kira sözleşmesi nasıl feshedilir konusuna ilişkin olarak öncelikle sözleşme detaylarını incelememiz gerekmektedir. Finansal Kiralama Sözleşmesinin Feshi Nedir Nasıl Yapılır?


Kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır

Ailece tarımla uğraşıyoruz. Esneflık yapacağım için Ticaret Odası kaydıyla beraber kobi kredisi kullanmak istiyorum. Bunun için babamın üzerinde bulunan dekarlık icar sözleşmesini fesh edip benim üzerime yapıp yüksek kobi kredisi kullanmak istiyorum. Yeni bir iş yeri ya da yeni bir konuta taşındığınız zaman her iki tarafında yapması gereken en önemli konulardan birisi olan kira sözleşmesi nasıl yapılır sizler için anlatıyoruz.


Birçok kiracının ve ev sahibinin bile bilmediği bir yasa var ancak insanımız araştırma konusunda zayıf olduğu için haklarını ve neye sahip olduğunu bilmeden yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte gayrimenkulü kirada olan ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni kontrat yenileme işlemleri gerçekleştirildi.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinin kiraya veren tarafından feshi, belirli süreli kira akitlerinden daha kolaydır. Zira belirsiz süreli bir kira sözleşmesi, UZAMA YILININ beklenmesini değil, yalnızca YIL BEKLENMESİNİ şart koşar. Anasayfa ›› kira sözleşmesi feshi.


Kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır

Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerli olabilmesi için, yazılı şekilde yapılması gerekiyor. Konut ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında sözleşme yapılıyor.


Kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır

Merhabalar, kira kontratınızın başlangıç tarihi belli olduğundan ötürü yılın bu zamanında kira bedeline zam yapılır. Bu sebeple ihtarname çekerek kiracınızı zam yapmaya zorlayabilir, zam yapmaktan hala kaçınması üzerine haklı sebep ile sözleşmenin feshi yöntemlerine başvurabilirsiniz.


Süresiz kira sözleşme feshi nasıl yapılır ? Mezkur sözleşmede kiralama işlemine ilişkin bilgilere yer verilmelidir. Temel bilgilerin yanı sıra özel durumlar ve genel durumların da sıralanması, bazı detayların atlanmadan yapılması, kiralama sürecinde olası problemlerin önüne geçecektir. Kiracı ve kiralayan haklarına bu kanunda yer veriliyor. Bu nedenlerden biri ortaya çıktığında Sulh Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor.


Tagged under: adana avukatları, adana kira davaları avukatı, kira, kira hukuku, kira sözleşmesi, kira sözleşmesinden doğan davalar, kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılır ? Uyuşmazlık, mecurun geç teslimi durumunda ödenecek ceza bedelini düzenleyen kira sözleşmesinin 14. Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi halinde taşınmaz idareye teslim edilmezse, geçen her gün için, cari yıl kira bedelinin yüzde biri oranında.


Mevzuat, bir mahkeme kararı ve diğer gerekçelerle, sözleşmenin erken sona ermesini tesis eder – bu, sözleşmenin niteliğine, konusuna ve başlangıç koşullarına bağlıdır. Belirli süreli olarak veya belirsiz süreli olarak yapılan kiralamalarda fesih ancak kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılıyor. Bir kira sözleşmesi, genellikle ay veya daha uzun bir süre olmak üzere, ev sahibi ve kiracı arasındaki bir sözleşmedir.


Kira akdinin feshi nasıl yapılır ? Kanunen belirsiz süreli kira akdinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder