7 Kasım 2018 Çarşamba

İş göremezlik doktor girisi

Isgoremezlik Uygulamasina MEDULA sifrenizle giris yapabilirsiniz. SGK Sigortalı bireylerin aldıkları iş göremezlik - çalışamazlık raporlarını online olarak elektronik ortamdan sosyal sigortalar kurumuna bildirebilmektedirler.


Yukarıda yer alan linke tıklayarak açılan ekran üzerinden üye girişi yaptıktan sonra iş görememezlik. Bu bildirimlerin işverenler tarafından yapılması zorunlu olup aksi takdirde SGK tarafından İPC(idari para cezası) uygulanmaktadır.


Peki işçi rapor bildirimi nasıl yapılır. Medula Doktor Uygulaması Medula Doktor Uygulamasına Hoşgeldiniz.

Yine bu uygulama üzerinden daha önce düzenledikleri reçete ve rapor bilgilerine ulaşabilmektedirler. Kurumun reçete inceleme birimince reçetedeki eksiklikten. SGK İŞ GÖRMEZLİK GİRİŞİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ! Sağlık ödemeleri için SGK iş göremezlik raporlarını internet üzerinden alınabiliyor.


Belirtilen bu işlemlerden herhangi birisini takip eden ayın 23’üne kadar yapmazsanız hiç bildirim yapılmaması halinde sigortalı başında. Merhabalar kolay gelsin.


Göremezlik Rapor Girişi. Size bir sorum olacaktı yine karışık bir durumla kar�. Danışman doktor iş göremezliğinizi onayladığında, dosya açılır.

Ayrıca sağlık sigortanıza doldurulmuş olarak teslim etmeniz gereken bir bilgi formu da alırsınız. CM işvereniniz, işsizlik kurumu veya her ikisinden. Bu ödenek, sigortalı işçilerin iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve gebelik durumlarında sağlık kurumlarından veya doktor kurullarından alınacak bir rapor sayesinde belirtilen bir süreçte istirahat etmesi gerektiği için işçinin çalışamamasıdır. Bu tür geçici olduğu kabul edilir tedavi beklenmektedir.


Geçici İş göremezlik ödeneği nedir? Sürekli iş göremezlik geliri, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu oluşan hastalık ve özürler nedeniyle Kurumca yetkilendirilen sağlık hiz­meti sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporlara istinaden Kurum Sağlık Kurulunca meslekte kazanma gücü en az % oranında azalmış bulunduğu tespit edilen sigortalıya bağlanmaktadır.


Bir SGK müdürlüğü her ay 7-bin dolayında dosya açıyor. Türkiye genelinde binlerce çalışan rapor parasını almıyor.


Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Sigortalı olarak çalışan insanalar bu gibi durumlarda sigortadan para almaya devam ederler.


Ancak bunun için öncelikle iş göremediğini iddia eden kişinin bu iddiasını kanıtlaması ve uzman bir doktora görünerek iş göremez. SGK vizite giriş sistemi dahilinde gerçekleştirilebilen geçici iş göremezlik bildirimleri vatandaşların çalışmadıkları süre boyunca hak kaybına uğramaması adına ihmal edilmemelidir.


Raporun sona erdiği tarihten itibaren iş günü içerisinde bildirimlerini gerçekleştirmeyen işverenler asgari ücretin yarısı tutarında para cezasına çarptırılırlar. KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız. Ayrıca iş görmezlik raporu ücreti verilmeyecektir.


Kişilerin yani personelin günlük iş göremezlik raporu aldıkları durumlarda firmadan bunun parasını isteme hakkı yoktur ve dolayısı ile firma da inisiyatif dahilinde bu parayı sadece verebilir kesinlikle bir zorunluluk veya kural bu konu ile ilgili bulunmamaktadır. Yerleştirme Sayısı.


Staj döneminde iş kazası ve meslek hastalığı için prim ödenir.

Sigorta literatüründe buna “kısa vadeli sigorta” denir. SGK İş göremezlik ödeneği için her yıl, o yıla ait asgari ücret üzerinden hesaplama yapılır ve çalışanın alabileceği rapor parası alt ve üst sınırı belirlenir. Maddesinde, çalışılamayan bu süreler için sigortalılara.


SGK, geçim idame ettirebilmeleri açısından yeni projeler geliştirme yoluna gitti. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin 38. Nitekim bu projelerden birisi de iş göremezlik ödeneği olarak dikkat çekiyor.


Bizde elimizden geldiğince. Gidip iş göremezlik belgesi aldıysanız eğer şimdi bunu bağlı olduğunuz SGK kurumuna verekek işlemleriniz için gerekli bir adım atılıyor. SSK Rapor Parasını Nereden Alacağım?


Herkesin merak ettiği bir konuda SGK ropor parasını nereden nasıl bir şekilde alacağıdır. E-devlet üzerinden rapor parası sorgulaması yaptığınızda rapor parası bilgi yok şeklinde uyarı mı alıyorsunuz ? Bu şekilde sonuç almanın birden fazla nedeni olabilmekte. Doktor tarafından iş göremezlik raporunuz sisteme hiç girilmemiş olabilir. Gelelim rapor parasına, yani yasal adıyla iş göremezlik ödeneğine.


Bu ödeme analık sigortası kapsamında olduğu için günlük kesinti yapılmaz. Böylelikle iş göremezlik raposu ancak bu durumda geçerliliğini korur.


SGK rapor girişi nasıl yapılır sorusunu cevaplamadan önce raporun girilmesi gereken tarihler hakkında birtakım bilgiler vermek istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder