29 Kasım 2018 Perşembe

Devlet olmayan ülkeler

Hangi devletler üniter yapıya sahiptir? Devletin mutlak bir bölünmez güce sahip olduğu üniter (merkeziyetçi, birlikçi) devlet biçiminde, ülke sınırları içinde il, ilçe, köy gibi idari birimler bulunabilir.


Federal devlet yapısına sahip bir çok ülke bulunur. Bu da doğal olarak en iyi ihtimalle birlik içinde yaşanacaksa, federal bir yapı oluşturmasını zorunlu kılar. Bu tanınmayan veya kısmen tanınmayan devletler listesi çağdaş siyasi ve iktisadi coğrafya üzerindeki yönetimler hakkında genel bir bakış sağlaması için, egemen devletlerin uluslararası teamül hukuku (Montevideo Konvansiyonu prensipleri üzerinden) çerçevesinde tanınma durumunu ve tüm dünya üzerinde diplomatik olarak tanınmayan ülkelerin listelendiği maddedir.


Ordusu olmayan ülkeler.

Son Güncelleme: 01. Bazı ülkeler, hem coğrafi yapıları, hem de sahip oldukları devlet yapısı sayesinde orduya gereksinim duymu.


Aşağıdaki ülkeler Birleşmiş Milletler’de yer almayan ülkelerdir. Sırp devletinden bağımsızlığını ilan etti. Bu liste silahlı kuvvetleri olmayan ülkeler listesidir.


Kosova’nın BM’ye kat�. Bu listede sadece egemen devletler bulunur, savunması başka bir ülkenin sorumluluğunda ya da alternatif bir ordusu olan bağımlı bölgeler (Guam, Kuzey Mariana Adaları, Bermuda vb) bulunmaz. Var olmayan ülkeler !

Dünyanın birçok yerinde gerçek bir ülke olma özelliklerine sahip olan, yani belli bir nüfusu, hükümeti, bayrağı ve para. Bu ülkeler sizi çok şaşırtacak. Laik diyince dinsiz olmuyor sade.


Günümüzde dünyadaki bazı ülkelerin deniz ya da okyanusa kıyısı yoktur. Bu videoda okyanusa ve denize kıyısı olmay. BAe Dünya tarihinde birçok ülke ve medeniyet var olmuştur. Ancak günümüze kadar hepsi gelememiştir.


Bu kez, tarih kitaplarında ad. Corona virüsü olmayan ülkeler hangileri? Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyada akılalmaz bir hızla yayılım gösteren ve.


Anayasası olmayan devlet İsrail in anayasası yok. Aksi halde ilerdeki yaşantınızda bir problemle karşılaşabilirsiniz. Pek çok devlet bu durumu asgari ücret uygulaması ile sağlamış durumda. Asgari ücret uygulaması sayesinde pek çok ülkede emek sömürüsünün bir nebze de olsa önüne geçilebiliyor.


Bunun yanı sıra asgari ücret olmayan ülkeler de bulunuyor. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Vizesiz cennet köşelerini yazımızda işaretledik. Kısmen özgür ülkeler % Özgür Olmayanlar %arttı.

Türkiye, geçen yıl olduğu gibi gibi bu yıl da “Özgür Olmayan Ülkeler ” kategorisinde yer aldı. ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House’un raporunda, Türkiye son yılda dünya genelinde özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke olurken puan aldı.


Evet, dünyanın en ünlü bu fast food restaurant zincirinin giremediği, girip ayakta kalamadığı, hiç girmeyi düşünmediği ülkeler mevcut. Diğer Sayfalar Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin yönetim biçimlerin nasıl olduğunu öğreneceksiniz. Türkiye “özgür olmayan ülkeler ” arasınada Yeşil ülkeler özgür, sarı ülkeler kısmen özgür, mor ülkeler özgür olmayan kategoride yer alıyor.


Demokrasi Krizde” başlığı verilen yıllık raporda, Türkiye ilk kez “özgür olmayan ” ülkeler kategorisine düşürüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder