19 Ekim 2018 Cuma

Schengen vizesi ile isveç

Schengen Vize Bilgisi Schengen nedir? Dünyadaki en büyük serbest seyahat bölgesidir. Gerekli şartlar mevcutsa tek bir vize ile birden fazla ülke de ziyaret edilebiliyor.


Diplomatik, Hizmet ya da Özel pasaport sahibi Türk vatandaşlarının isveç ’e ziyaretlerinde Vize gerekmemektedir. Shengen vizesi ile ilgili bilinmesi gerekenler.

Pasaportunuzun seyahat sonrasında ay daha geçerlilik süresi olması gerekiyor. Uygun bulunan başvurular da genelikle gün içerisinde karar veriliyor.


Bu sebeple de İngiltere ve İrlanda için ayrı vize alınması gerekir. Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları opsiyoneldir.


Pasaportlarınızın ilk alınış tarihinin yıldan fazla olmaması gerekmektedir. Ankara –Gaziantep-İzmir-İstanbul ve diğer illerdeki İsveç Vize Başvuru Merkezlerinden, yapacağınız Kısa süreli ( Güne Kadar ) turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, eğitim vb.


Bölge dışında kalan kişilerden ise vize talep ediliyor ise vize başvurusu yaparak istedikleri birlik üyesi ülkeler için işlemleri başlatabiliyorlar. O yüzden eğer Almanya’ya gidecekseniz başka bir ülkeden vize alıp gitmeyi tercih etmeyin.

Ancak bazı ülkeler bu konuda vizelerin ke. Lütfen vizenizi alır almaz, üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz. Ya da kendi ülkelerinde daha fazla vakit geçireceğinizi kanıtlamanızı isteyebilirler. Dolayısıyla ilk olarak hangi ülkeye giriş yapılacaksa schengen vize başvurusunu o ülke üzerinden yapmanızda fayda vardır.


Bu vize ile işlem yapılırken pasaportunuzun boş bir yaprağına biz izin kağıdı yapıştırılır ve vize bu şekilde kullanılır. Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya Birleşik Krallık ülkeleridir. Vize Merkezi isveç departmanı temsilcimizle yapacağınızı görüşme sonunda İsveç vizesi için hazırlamanız gereken evrakları, vize ücretlerini ve vize prosedürünü içeren bilgilendirme e-mail’i size gönderilmektedir.


Evrakları hazırladıktan sonra Vize Merkezine şahsen veya kargo ile ulaştırabilirsiniz. Vize Başvuru Formu (tarafımızca doldurulacaktır) Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz adet 35×mm ebatlarında Biometrik resim.


Vizesi İçin Gerekli Evraklar. Hırvatistan vize işlemlerinin sonuçlanma süresi ila gün arasında değişebilmektedir. Vakitlice vize başvurusu yapmak önemlidir.


Gideceğiniz ülkenin konsolosluğunda direk olarak veya vize işlemleri ile ilgili şirketler aracılığıyla yapabilirsiniz. Bu tarihten sonra başvuru yapacak kişiler yeni formlarıyla başvuru yapmak zorundadırlar. EUR vize ücreti öder.


Asla fazla abartmadım ve yapmayacağım.

Yalnız listedeki tüm ülkelerin schengen vizesi verme yetkisi yoktur. Geçtiğimiz günlerde İngiltere ABden çıktı. Ancak Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 1gün içinde günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir. En az altı ay geçerliliği olan çoklu giris vizesi bulunan bir kisi, elindeki vize geçerliliğini yitirmeden yeni bir vize için basvuru yapabilir.


Ancak verilecek yeni vizenin geçerlilik süresi, mevcut vizenin geçerlilik süresinin dolmasını müteakip baslatılır: bir bireye, geçerlilik tarihleri çakısan iki ayrı vize verilemez. Vize Türüm Turistik Vizedir ve Belçika konsolosluğundan Vfs Global aracılığı ile aldım. Ancak Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmek için önemli bir konu bulunuyor. Aynı karar Avrupa Birliği’nin kurulması ile daha geniş bir alanı kapsamaya başlıyor ve aynı adla.


Birleşik krallık haricinde Avrupa’daki çoğu ülkeyi kapsayan bu vize ile hayal ettiğiniz tatil olanağına da kavuşabilirsiniz. Yani eğer vizeyi Fransa’dan almışsanız seyahate Fransa ile başlamanız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder