24 Temmuz 2018 Salı

Bekarlık belgesi konsolosluk

Annenin kimliği, pasaportu. Yazının kapalı ve mühürlü zarf ile Başkonsolosluğumuza ulaştırılması gerekmektedir. Randevularınızı konsolosluk. Bilgi taleplerinizi lütfen Başkonsolosluğumuzun e-posta adresine iletiniz.


E-posta mesajlara, resmi tatil günleri hariç, saat içerisinde yazılı veya sözlü yanıt. KKTC vatandaşı eşin Kimlik Kartı.

Kazakistan vatandaşları için gerekli olan bu belge, Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Türkçe olarak düzenlenmektedir. Bununla birlikte evlenebilirlilik ehliyetinde olası bir eksikliğin veya evlenme yasağının tespitine özel bir önem verilmektedir.


Uuslararası evlenme ehliyet belgesi yazılı olarak talep edilmelidir (başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz). Nüfus cüzdanı fotokopisi. Konsolosluğuna gittiklerinde genellikle bu belgeleri ya hiç. Bekârlık belgesi harçlı iken, doğum belgesi ücretsizdir.


Bekarlık belgesi kişinin herhangi bir evli. Böylelikle, resmi evrak sınıfına giren bekarlık belgesi tercümesi oldukça titiz bir şekilde tercüme edilmelidir.

Yabancı uyruklu eşin. Belgenin aslı ve fotokopisi. Başvuru sahibinin şahsen başvurusu. FORMA GEREK YOKTUR. Metropol Çeviri Bürosu Mecidiyeköy Mah. Yeminli çeviri büromuz bekarlık belgesi tercüme lerinde hizmetinizde. Doğru araştırmışsın arkadaşım,hangi konsolosluk olursa olsun, geçmişte türkiyede kaçak bulunmuş olsa dahi Tc ye cezasını yatırıp teskeresini almışsa konsolos bekarlık belgesini vermek zorundadır.


Cezayir vatandaşı ile Cezayir makamları nezdinde evlenecek olan bir vatandaşımız, T. Evlilik başvurunuz sırasında yanınızda olması gereken belgelerden bir tanesidir bekarlık belgesi. Türkiye’deki bağlı bulunduğu konsolosluktan bekarlık belgesinin alınarak Vilayet Hukuk işlerinden onaylatılıp üstte belirtilen belgelerle birlikte Nikah Dairesine müracaat edilir.


Bunun dışında, bekar olduğu belirlenmiş ve kayıtlarda bekar olarak görünen birisi için bekarlık belgesi temin edilmesini istemek şu anda ülke genelinde çok az ilde uygulanan bir durumdur. Bu belgeye ihraç kayıt diyenler de vardır. KONSOLOSLUK İŞLEMLERİ. Eğer çiftlerden biri yabancı uyruklu ise ilk olarak Türkiye’de bağlı olduğu konsolosluktan bekârlık belgesinin alınması ve daha sonra bu belge ve diğer belgeler ile nikâh dairesine gidilmesi gerekmektedir.


Yurtdışında, huzurunda evlilik yapılan makamlardan alınan evlenme belgesinin Türkiye Makamlarına ibraz edilmesi gerekmektedir. Düğünler ve boşanma davaları için sözlü tercüman hizmetimiz için bize ulaşabilirsiniz. Tercüme nasıl yapılır?


Her hangi konuda “tercüme” ihtiyacı duyduğunuzda, ilk olarak “sözlü ya da yazılı çeviri” olarak.

Mahkemesi’nden kesinleşmiş boşanma kararı veya boşanmanın tescil edildiğine dair belge. Nikah Başkonsoloslukta yapılacaksa şarttır. Harç: a) Doğal nedenlerle yenileme: 87. Yada Ülkelerine ait İstanbul daki konsolosluk dan bekarlık belgelerini alarak Türkçeye çevrilir ve noterde onaylandıktan sonra aynı ilçede bulunan Kaymakamlıkça tasdik edildikten sonra işleme alınır.


Kaynak: Haber Oku ay önce, Güncelleme: 10. Dışişleri Bakanlığı, diğer illerde ise Valilikler tarafından onaylatılacak ve belge ilgili Evlendirme Dairesine teslim edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder