11 Nisan 2018 Çarşamba

Kaynakça nasıl yazılır

Kaynakça Nasıl Yazılır ? Burada, kaynakça hazırlama yöntemlerinden sadece birini göstereceğim. Akademik çalışmaların tamamında kaynakça bulunması gerekirken hemen her eser için en önemli bölümlerin başında gelir. Eserin hazırlanma sürecinde hangi kaynaklardan yararlanıldığı, hangi bilgilerin ne şekilde alındığı kaynakçasına bakılarak anlaşılır.


Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır.

Akademik ve bilimsel çalışmalar yaparken ortaya çıkarılan metinlerin araştırma sürecinde, çalışılan konu hakkındaki diğer eserlerden yararlanılır. Yararlanılan bu eserler, araştırılan konu hakkında farklı fikirleri ve yaklaşım türlerini araştırmacıya sunar. Hazırladığımız tezde ya da projede yer verdiğimiz tüm kaynakların yer aldığı listeye kaynakça denir.


Hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tezde yararlandığımız tüm kaynaklara yer verilmesidir. Bu kelime genellikle kaynakca şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kaynakça şeklinde olmalıdır. Tüm kayıtları göster.


Eğer belliyse ve gerekliyse eserin basıldığı yer.

Referans olarak gösterilen kaynakların bilimselliğine dikkat edilmeli. Kesinlikle hatalı kaynak verilmemeli. Tez yazma aşamasına geçtiğinizde bu araştırma sürecinin sonuna gelmiş.


Merhabalar, internet sayfasından aldığımız hadisleri dipnot ve kaynakça da nasıl gösterebiliriz? Atıf nasıl yapılır, atıf yapma örnekleri için aşağıdaki linke bakabilirsiniz. Bu doğrultuda, kaynakça kullanımı son derece önemlidir ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir konudur. Peki, kaynakça nasıl yazılır ? Sizler için hazırladığımız haberimizde kaynakça yazımı hakkında bilgilere değindik.


Aşağıda kaynakça nasıl yazılır örnekler kısaca olarak ele alacağız. Her eserde kaynakça bulunmasa da bilim alanında fen ve sosyal. Bibliyografik künyenin diğer adı da kaynakçadır. Türkçe online sözlük Tureng.


Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Bir yazarın birden çok eseri kullanılmışsa kaynaklar kronolojik sırayla yazılır.


Tezde kaynakça nasıl yazılır ? Sorusu her üniversitenin kendisi tarafından hazırlanan tez yazım kılavuzunda cevaplanmaktadır.

Bu konuda genel bir takım kurallar da bulunmaktadır. Ahmet Köklügiller, Atatürk’ün İlk.


Palyaço nasıl yazılır ? Sorusunu cevaplarken aynı zamanda birçok farklı soruyu da cevaplamış olacağız. Bu sorular arasında palyanço mu palyaço mu? Gibi ikilemler bulunmakla birlikte palyaço tdk, palyaço doğru yazılışı tdk, palyanço nasıl yazılır ? Gibi soru ve konular bulunmaktadır.


Etiket: kaynakça nasıl yapılır. Son Sorular ve Cevaplar.


Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, hazırlayacakları ödevlerinde ve tezlerinde Chicago Manual of Style kaynakça yöntemini kullanacaklardır. Metinde paragraflar soldan girintili olarak başlatılır.


Aktarma ifadenin yer aldığı bağlam, kaynakça listesinde hangi kaynağın yer aldığını açıkça gösteriyorsa, daha belirginleştirici bir bilgi yazmaya gerek olmaz. Konu hangi açıdan ve nasıl bir yöntem ile incelenmiş? Bu nedenle literatür taraması kaynakların künyeleri ile birlikte listelenmesinden öte bir çaba gerektirmektedir.


Farklı kaynakçalarda karşımıza farklı kaynak gösterme biçimleri çıkabilir. Unutmayınız ki, araştırmanızda kullandığınız “güvenilir bilgi kaynağı” sayısı araştırmanızın kalitesiyle doğru orantılıdır.


Araştırma metninin sonunda yer almalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder