19 Şubat 2018 Pazartesi

Plaka yenileme ücreti 2020

Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi. TL olarak belirlenmiştir. Fakat aracın sadece tek bir plakası değişecekse bu meblağ TL ye düşmektedir.


Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir süreç ayrıca gittiğiniz kurumlar Noter, Trafik Tescil, Şoförler Odası idi. Yenileme için, aracın yasal temsilcisinin veya sahibinin bizzat başvurması gerekmektedir.


Son zamanlarda plaka yenileme işlemlerinde bir karışıklık yaşanıyor.

Aracın plakası app plaka yada vidalı, muayeneden geçmemiş. Araç plakalarını yenilemek için gittiğiniz noterde ve akabinde de şoförler odasında işlemlerinizin gerçekleşmesi için ücret vermeniz gerekmektedir. Ondan sonra TL civarında ek dosya harcaması şoförler odasına da plaka yazdırma bedeli ödenmektedir. Bununla beraber plaka değişiklik yapma harcaması bir vasıta için 2TL civarında olmaktadır.


Bu ücrete ek olarak Şoförler Odasına’ da TL’lik bir ödeme yapmak gereklidir. Toplamda plaka değiştirme ücreti 3TL’dir. TL Noter Ücreti, TL basım ücreti ödemeniz gereklidir.


Konu ile ilgili soru-cevaplar.

Muayeneden geçmeyen plakalar nasıl değiştirilir? Fakat iki plaka da kaybolduysa hem plaka bastırma ücreti hem de ruhsat yenileme ücreti ödemeniz gerekiyor.


Bu da toplamda 2Türk Lirası gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu ücreti ödemeden plaka değişikliği yapamayacağınızı unutmayın. Bunlara ek olarak Trafik Tescil Bürosuna. Ruhsat çıkartma kaybolma, plaka değişimi, plaka çalınma, renk değişimi gibi benzer olaylar için yapılmaktadır.


Plaka Değişikliği Ücreti. Ruhsat yenileme işlemleri noterler aracılığıyla yapılır. Bundan başka bir ücret ödemesi yapmanız gerekmemektedir.


Fakat şoförler odasında bir form doldurulması için sizden TL. Bunun için ödeme yapmanız gereken ücretler hakkında da detaylı bilgileri sizlere sunmak istiyoruz. Satış sebebi veya özel durumdan kaynaklı araç plakası değiştirmek istediğinizde belirli masrafları da üstlenmeniz gerekiyor. Bu plaka araç sorgulama yöntemi ortak bir uygulama olup tüm GSM operatörleri tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.


Bu plaka sorgulama yöntemi sayesinde plakası sorgulanacak olan araca dair tüm bilgilere rahatlıkla sahip olunabilmektedir. Ağır kusurlu plaka nedir? TL plaka basım ücreti ödemeniz gerekiyor.


Mevcut aracınızın plakasının yasalarca ağır kusurlu bulunması durumunda plaka yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir.

Ancak plaka yenileme işlemi mevcut plakanızda meydana gelen deformasyon, delinme, kırılma gibi işlemlerden dolayı gerçekleştirilen eski plakanın alınıp yine aynı plakanın yenisinin verilmesi işlemidir. Bu ikisi karıştırılmamalıdır. Otomobil satın aldığınızda plaka değişikliği yapmak zorunda değilsiniz.


Yaşadığınız şehirden farklı bir şehirden otomobil satın aldığınızda da plaka değiştirme zorunluluğunuz bulunmuyor. Bu noktada plaka yenileme işlemi ile karıştırılmaması gerekir. Açıklandığında plaka değişimi hakkında tüm bilgileri haberinolacak. TL SMM Üye Sigortalı.


Yılı SMM BT Belge Ücreti. TL Mühendis Değişikliği Nedeniyle Yenileme. TL Adres Değişikliği Nedeniyle Yenileme. TL Kayıp Nedeniyle Yenileme.


Kayıt ve Ödentileri Üye Kayıt (Kimlik Dâhil) TL Kimlik. Ayrıca TL Şöförler Odası ödemesi ile toplam plaka değiştirme ücreti 3TL tutmaktadır. Pasaport nasıl yenilenir?


TL, iki plaka yani çift plaka için 48.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder