25 Ocak 2018 Perşembe

Savcılığa şikayet dilekçesi nasıl verilir

Savcılığa şikayet dilekçesi nasıl verilir ? Elinizdeki şikayet dilekçesi ile nereye müracaat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız ve adliyede şaşkın bakışlarla dolaşıp yardıma ihtiyaç duyacaksanız, yazımızı okuduktan sonra bu işin hiç de düşünüldüğü kadar zor olmadığını göreceksiniz. Bu durumda avukata ödenecek olan bir ücret muhakkak ki olacaktır.


Hukuki destek alınmaması halinde ise olası hak kayıplarının telafisi mümkün olmayacaktır. Hazırlamış olduğunuz şikayet dilekçesi, ekleriyle birlikte suret.

Soruşturmanızın durumunu bu numara ile öğrenip, kontrol edebilirsiniz. Yetkililere teslim ettiğiniz savcılık şikayet dilekçesi ilgili kurumda kayıt altına alınır ve size bir soruşturma numarası verilir.


Bu numara ile dilekçenizin. Ayrıca yazımızın altında savcılık şikayet dilekçesi. Elinizdeki şikâyet dilekçesi ile nereye müracaat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız ve adliyede şaşkın bakışlarla dolaşıp yardıma ihtiyaç duyacaksanız, yazımızı okuduktan sonra bu işin hiç de düşünüldüğü kadar zor olmadığını göreceksiniz.


Nasıl şikayet dilekçesi yazarım diyenler için, bu yazımızda şikayet dilekçe örneği var. Hatta savcılık şikayet dilekçesi ve daha bir çok konuda şikayet dilekçesi örneği bulabileceksiniz.

Tüm şikayet dilekçe örneklerini sizin için derledik ve bir rehber olarak sunmaya çalıştık. Halk arasında, “ceza davası açmak” tabiri kullanılmakta ise de, ceza davası, hukuk davası gibi açılmaz. Hakkı Nasıl Kullanılır? Okuma süresi dakikadan az.


S uç işlendiğinde, bireyl. Aile içi şiddet şikayet dilekçesi. Evde veya işyerinde izinsiz arama şikayet dilekçesi. Sahte evlilik nedeniyle şikayet dilekçesi.


Nedir, Nasıl şikayette bulunulur konularında daha ayrıntılı bilgilenmek için Şikayet Nedir adlı yazımıza bir göz atmanızı, şikayet için dilekçenizi hazırlamadan önce bu yazımızdaki bilgileri de nazara alıp, buna göre bir dilekçe doldurmanız yararınıza olacaktır. Ayrıca mümkünse bu konularda bir avukat ya da konusunda uzman bir hukukçudan yardım. Karar Arama sayfamıza bakınız.


Halk arasında, ceza davası açmak tabiri kullanılmakta ise de, ceza davası, hukuk davası gibi açılmaz. Kurumları, markaları bağlı bulundukları kontrol merkezlerine, bakanlıklara şikayet edebilirsiniz. Dilekçe adliyeye nasıl verilir ? MÜRACAAT SAVCILIĞINA verilir.


Nasıl ve Nereye Yapılır Öncelikle böyle bir durumla karşılaştıktan sonra eğer şikayetçi olunacaksa bunu vakit kaybetmeden yapmak gerektiğini sizlere hatırlatalım.

Mesela siz alamadığınız paranız için borçluyu dolandırıcılıktan savcılığa şikayet ettiniz. Savcı da bu hukuk mahkemelerinde görülmesi gereken bir hukuki uyuşmazlıktır diyerek takipsizlik kararı verdi. Gerçekten şikayet içerip içermediğinin kontrolünü yapar.


Eğer bu bilgiler olmazsa şikayet dilekçesi hakkında. Bu arada savcılığa suç duyurusundan önce, polis ve jandarmaya da gidebilirsiniz. Ancak bu durum kendinizle alakalı değil, başkası ile ilgili bildiri yapacaksanız bu.


Suç kapsamında yer alan bir olay ile karşı karşıya kaldığınız hemen kolluk kuvvetlerine ya da savcılığa gitmeniz ve suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Eğer, şikayet durumunun geri çekilmesini talep ederseniz bu dilekçe kayıt numarası ile ilgili birime başvurmanız gerekir.


Genellikle şikayet dilekçesi için dilekçe numarasını kullanarak, iptal işlemlerini. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda şikayetten vazgeçmenin ne şekilde yapılacağı ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.


Aksi halde zaten iş yükü çok olan savcılıkların verdiğiniz dilekçe sonunda takipsizlik kararı (kovuşturmaya yer olmadığına dair karar) verme ihtimali yüksektir. Bir işletmeden çalışan veya çalışmayan kişilerin o işletmede ki sorunları ilgili kişilere bildirmesine şikayet denir.


Resmi ve özel şirketlerde şikayet dilekçesi yazılmadan sorun veya şikayet dikkate alınmaz. CİMER başvuru nasıl yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder