Take The Next Step In Your Career. Change Your Life With reed. Get Qualified With reed. Kapadokya Balayı Fırsatları.
Gerekli belgeler nereden alınır ve nikah işlemleri için başvuru nereye yapılır? Nikah için gerekli evraklar nelerdir?
Evlilik ile ilgili gereken belgeler tamamlandıktan sonra nikah işlemleri başlamaktadır. Bazı sözlüklerde ise "birleştirme, bir araya getirme" anlamına da gelmektedir. Resmi nikah için istenen evraklar ve evlenme başvurusunun kabul edilmediği durumlar hakkında tüm bilgileri haberimizden inceleyebilirsiniz. Yetkili doktor tarafından istenilen testler içerisinde, kan tahlilleri ve akciğer röntgenleri bulunuyor.
Belediyelerin evlendirme dairelerinin evlilik işlemleri. Evlilik için sağlık raporu aç karnına yaptırabileceğiniz kan tahlilleri. Evlilik teklifi, kız isteme, söz, nişan derken artık evlilik aşamasına geldin.
NİKAH İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR.
Bu yüzden evrakları hazırlamadan önce başvuru yapacağınız belediye ile iletişime. Daha önceden nikah yapan, boşanan veya eşini kaybedenler tekrar evlenebilmeleri için belirli bir sürenin geçmesini beklemedir. Boşanmış veya eşini kaybetmiş bir bayanın tekrar nikah kıyabilmesi için Ay yani 3gün beklemesi gerekmektedir.
Nikâh işlemleri için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra evlendirme dairesine nikah başvurusunda bulunulmalıdır. Başvurunun onaylanmasının ardından ikinci adım nikâh tarihi için gün almadır. Bu sırada evlendirme dairesinin talep ettiği nikâh işlemleri ücretleri de unutulmamalıdır.
En önemli sebebi cinsel yolla bulaşan hastalıkların olup olmadığını tespit etmektir. Nüfus Cüzdanlarıyla (daha önce boşanma, ölüm varsa nüfus cüzdanlarına işlenmiş son medeni halleri yazılı olacak.) adet Nüfus Cüzdan fotokopileri. Bu belgenin geçerliliği için de altı ay süreniz var.
C nüfus cüzdanı veya T. Yalova Belediyesi il sınırları içerisinde İkametgah etmeyen çiftler bağlı bulundukları evlendirme dairesinden, başka bir yerde evlenmeleri için izin almaları gerekmektedir. Bu başvuruda belgelerin güncel olması gerektiği için, belgeleri güncel olmayan kişilerin öncellikle gerekli yerlerden güncelleme yapması gerekecektir.
Bu nedenle evlenmeyi düşünen çiftlerin, nikâh başvurusundan önce şu. Birçok devlet kurumundan belge almak ya da birçok kuruma gitmek zorunda kalmaktan çekinen çiftler nikah işlemleri için gerekli evraklar ya da belgeler konusunu hep erteliyor. Evrak toplamanız gerek. Bu durum zaman kazanma konusunda da oldukça önemli bir yer tutar.
Eş adayları dilerseler aynı evlendirme dairesine, ayrı şehirde ikamet etmeleri halinde ise bulundukları şehirlerdeki resmi makamlara ayrı ayrı başvurularını iletebilirler. Daha önce evlenmiş olan kadın, boşanmasının üzerinden 3gün geçmemiş ise başvurusu kabul edilmeyecektir.
Evlilik hazırlıkları nın en önemli aşamalarından birisi de nikah dairesi ne evlenmek istediğinizi beyan ettiğiniz başvurunuzdur. Bu yazımda nikah işlemleri için gerekli evraklar listesi sizler için hazırladım. Belgelerin eksiksiz bir listesini bulmak da aslında o kadar kolay değildir.
O yüzden ben de eksiksiz ve tam bir liste hazırlayarak çiftlerin bu mutlu günlerinde küçük de. Evlenme başvurusu nasıl yapılır? Evlilik sürecinin çok keyifli bir çok yanının dışında nispeten daha eğlencesiz bazı prosedürleri de vardır. Bunların en başında nikah için gerekli belgeleri hazırlamak gelir.
Eşlerden birinin ikamet bölgesinde bulunan belediyeye ait evlendirme dairelerine başvurular yapılmaktadır. Bazı durumlarda evlenmek isteyen çiftler farklı bölgedeki nikah dairesini seçmek. Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun. Nikahını kıydırmak istediği yerleşim yerinde oturduğunu belgeleyen Nüfus Müdürlüğünden yerleşim belgesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder