Bu başlık altında, dinamik yapıda olan web sitelerinin tanımın yapmanın yanı sıra, dinamik içerikli web sayfası nedir sorusuna da cevap vermiş olacağız. Bunun nedeni kullanıcı ile interaktif olanak sağlaması ve kontrol paneline sahip olup firma yöneticisine admin (yönetici) yetkisi verilerek değişiklikleri kolayca yapabilmesidir. Sadece okumak için değil. Bunun yerine, daha fazla kullanıcı etkileşimi ve işlevsellik sağlar.
Kod yapısında bu programlama dillerinin haricinde XHTML, CSS ve Flashbarındırabilen yapılardır.
Orta ve büyük ölçekli firmaların genellikle tercihi bu tip web siteleridir. Her web sitesi esasen onlarca veya yüzlerce sayfadan oluşan küçük kod parçacıklarının bir araya gelmesi ile oluşur.
Bir internet sitesi açmaya karar verdiğiniz zaman ilk olarak statik mi yoksa dinamik mi web sayfası açmak istediğinizi düşünmelisiniz. Verilerini veri tabanından almayan ve tamamen HTML kod içeren sitelere statik web sitesi denir. Ve zamanla bu içerikler yenilenir.
Elemanlarınızdan herhangi birisi, içerik yönetim sistemi özelliğini kullanarak oldukça kolay bir şekilde web sitenizin sayfalarını düzenleyebilir, içerdiği makaleleri, resimleri değiştirebilir veya. Bunlardan en bilindik olanları ise PHP, ASP’dir.
Bu kodlama dilleriyle hazırlanan web siteleri Veri Tabanı dediğim, sitenin bilgilerinin bulunduğu alanlar ile paralel olarak çalışır ve site bilgilerini yapılan sorgular sonucunda veri tabanından alarak ziyaretçi karşısına hızlı bir şekilde çıkarır. Web tasarımı projeniz doğası gereği sık sık güncelleme gerektiriyorsa siteniz dinamik olarak dizayn edilmelidir.
Farklı bir içerik ile sunulması istenen kısımlar, dinamik web sitelerinde bir veri tabanında (database) tutulur ve sayfa çağrıldığı zaman bu bilgiler veri tabanından alınıp HTML kodları içinde sunulur. Sayfasının oluşturulma alt yapısı zaten özel bir programlamaya bağlı olduğu için sizin herhangi bir müdahaleniz, takibiniz ya da kontrolünüz gerektirmeden dinamik web sayfaları düzenli ve otomatik içerik paylaşımına olanak tanır.
Her iki yöntemin de kendi avantajları ve dezavantajları var. Bu yazıda statik web sitesi ile dinamik web site arasındaki farkları görüp, hangisinin amacınıza uygun olduğunu seçmeye çalışacağız. Dinamik web sitesi, içerisinde ASP, PHP. NET gibi programlama dillerinin bulunduğu, hem yapı itibariyle hem de görünüm itibariyle dinamiklik içeren web siteleridir.
Bir web site için dinamik veya statik kelimesi oldukça önemlidir. HTML web sitesi dez avantajı ise web sitesi yönetim paneline sahip olmamasıdır. Bu nedenle güncelleme işlemlerini kullanıcıların yapması kolay değildir. Adından da anlaşılacağı üzere dinamik olan yani sürekli güncellenen bu web sayfalarında amaç hedef kitle ile etkileşimi güçlü tutarak pazarlamada ön plana çıkmaktır.
Web siteniz bir bakıma sizin vizyonunuz olacaktır. Sitenizi ziyaret edenler firmanız yada ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaklardır. Kişiyi ya da işletmeyi amaçlarına ulaştırmayı sağlayacak mübadeleleri gerçekleştirmek üzere ihtiyaç karşılayacak ürünlerin, hizmetlerin, fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin internet ortamında yapılan kreatif sayfa planlama ve uygulama sürecinin vitrin edilmesine web sitesi denir.
Tim Cook: Yazılımcı olmak için. Web Sitenizde Olması Gerekenler. Statkik web sitesi nedir ? Bu tür bir web sitesi hazırlayabilmek için bir kodlama dili bilmek gerekir.
Bu, amatör siteler ile profesyonel siteler arasındaki farklılığın en önemli nedenlerindendir. Konferans sonunda bizden soru istemesini ya da bizim de düşüncelerimizi öğrenme isteğini de dinamik olarak düşünebiliriz. Kimi web siteleri yalnızca statik bir yapıya sahiptir ancak içerik bakımından zenginleşmiş web siteleri dinamik bir yapıda tasarlanmış ve kodlanmıştır.
Epoxsoft’un iddialı olduğu alanlardan biri, dinamik web tasarımıdır. Bilindiği gibi, uzun süre değişiklik olmayacak şekilde dizayn edilen siteler vardır, bunlara statik web siteleri denmektedir. Bu sistemin veritabına bağlanması için Php, Asp, Django dan birisini bilmeniz gerekir. Veritabanı olarak da Mysql bilmeniz dinamik bir web sitesi için başlangıçta yeterli olacaktır.
Yazısına tıklayarak ulaşa bilirsiniz. Yapacağınız siteyi ilk önce bir haritasını yani templatesini çıkarın sonra kullanacağınız yazı ve resimleri belirleyin.
Herhangi bir web sitesi için bakım periyodu, örneğin standart bir web sitesi için aylık zamanı geçmemelidir ve daha kısa zamanlı bakım gerekliliği için gözetim altında olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder