22 Aralık 2017 Cuma

Müdüre dilekçe nasıl yazılır

Bir kuruma dilek, şikayet ve ihbar gibi nedenlerden dolayı yazılan yazılara dilekçe denir. Güncel dilekçe örneği burada! Bir devlet ya da özel kuruma şikayette bulunma, bilgi edinme ya da çeşitli durumlara ilişkin yazılan yazılara dilekçe adı. Daha kullanımı sürmekte olan dilekçe formu okullar, kamu kuruluşları ve özel sektörlerde daha çok kullanılıyor.


Bizde sizler için oldukça önemli olan dilekçe yazma konusunu ele alacağız. Bu konumuzda dilekçe nasıl yazılır ?

Halk dilinde genellikle müdüre olarak geçse de doğru yazılışı müdire şeklindedir. Dilekçe yazarken nelere dikkat etmek gerekir? Türkçe de öyle bir kelime yok, uydurma bir kelimedir.


Yukarıda da belirttiğimiz üzere birçok insan dilekçe yazmayı biliyorum zanneden ama iş " dilekçe nasıl yazılır " sorusuna geldiği zaman öylece kağıda bakılır durulur. Bu içerikte hem dilekçe nasıl yazılır hakkında bilgi verirken hem de " dilekçe nası yazılır örnek taslak " paylaşımı yaparak da görsellik ile destekledik. Doğru bir dilekçe yazmak için ise bazı noktalara dikkat etmemiz gerekir.


Toplumumuzda eğitim düzeyi yüksek bir çok insan bile dilekçeyi nasıl yazacağını ve hangi kurallara dikkate edeceğini tam olarak bilmemektedir. Her insan dilekçe yazmanın ayrıntılarını bilmekle mükelleftir.

Aşağıda dilekçe yazımıyla ilgili birtakım kurallara ve konunun hemen akabinde dilekçe örneklerine. Sanırım şuana kadar dilekçe yazmamış biri bulunmamaktadır. Ya da görmemiş biri desek daha doğru olabilir Hayatımızın her evresinde bize lazım olmaktadır.


En kötü hepimiz kesin ilköğretim veya lise zamanında mecburiyetten de olsa öğrenmek adına bir dilekçe yazmışızdır. Belediye, kaymakamlık ve üniversite İçin dilekçe örneği Belediye, kaymakamlık ve üniversite İçin dilekçe örneği 18. Bu yazımızda dilekçe nasıl yazılır, dilekçe kuralları nelerdir sorularına cevap verirken güncel dilekçe örnekleri konusunda da bilgi vereceğiz.


Sizleri bu olumsuz duygudan kurtarmak için en basit şekilde dilekçe nasıl yazılırı anlatacağız ve bir daha kolay kolay dilekçe yazmayı unutmayacaksınız. Unutsanız dahi bu güncel blog sayfamızda dilekçe nasıl yazılır başlıklı makalemizi okuyarak yazmak istediğiniz dilekçeyi kolay bir şekilde yazabilirsiniz. Akağıdının dörtte biri kadar üstte boşluk bırakılır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma zamanı gelmiş olan kişiler, öncelikle.


Bunun için de ister istemez bir dilekçe gereklidir. Resmi kurumlara bir istekte bulunmak istiyorsanız dilekçe nasıl yazılır bilmeniz gerekmektedir. Bu tarz dilekçelerde yani toplu dilekçelerde sadece isim ve imzanın birden fazla.


Kısa cümlelerle ayrıntıya girmeksizin konu anlatılmalıdır. Yasal çerçeve içerisinde isteklerin belirtilmesi şart olmakla birlikte kanuna aykırı durumların olabilmesi söz konusu değildir. Tüm bilgileri yazımızdan inceleyebilirsiniz.


Gerek duyulursa kağıdın arka tarafına devam edilmez ikinci bir kağıt kullanılır.

Siyah ve mavi kalem ile yazılır. Dolma kalemin rengi siyah ya da mavi olmalıdır. Bunun dışındaki renkler kullanılmamalıdır. Tek kağıda sığmayan dilekçeler için arka tarafa değil, başka bir kağıda geçilerek devam edilmelidir.


Yukarıda sıraladığımız dilekçe unsurları yer alacak şekilde dilekçe yazılır. Aşağıdaki dilekçe örneği bu unsurlar göz önüne alınarak oluşturulmuştur.


Siz de bu örneği dikkate alarak dilekçe yazabilirsiniz. Yazar : İçerik Yöneticisi. Devlet üzerinden online olarak emekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder