21 Aralık 2017 Perşembe

Kambiyo senetlerinde borca itiraz dilekçesi

Kambiyo senetlerinde borca itiraz dilekçesi

X NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE (İCRA HUKUK MAHKEMESİ SIFATIYLA) (Takibin geçici olarak durdurulması talepli) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ : X İcra Müdürlüğü. Söz konusu itiraz dilekçesini ödeme emrinin tarafınıza tebliğinden itibaren gün içerisinde icra hukuk mahkemesine sunmanız ve şikayet davası açmanız gerekmektedir. Kambiyo senetlerinde borca itiraz dilekçesi üzerinde borçlu tarafından belirtilen hususlarda inceleme yapılır.


Mahkemesinin bu durumun aksine inceleme yapması mümkün değildir. Yani eğer borçlu yetki konusunda bir itirazda bulunursa mahkeme hakimi zaman aşımı konusunda incelemede bulunamaz. Para alacakları götürülecek borç olduğundan bahisle ve BK.


Diğer taraftan Senet metninde yer alan ve … icra dairelerini yetkili kılan yetki şartının bulunması diğer yetki kurallarını ortadan kaldırmaz. Borca itirazın nasıl ve nereye yapılacağı İİK. TİRAZ EDEN (BORÇLU) : Adı ve Soyadı, T. Borca, imzaya, faize ve borcun sair tüm ferilerine itiraz hakkımız saklı kalmak kaydı ile yetki itirazımızın kabulüne karar verilmesini talep etme zarureti hasıl olmuştur.


Takibin kesinleşmesinden sonra alacaklı, borçlunun mallarının haczedilmesini talep edebilir. Borçlu kendisine tebliğ edilen ödeme. Bu nedenle, borcun tamamına itiraz ediyoruz.


BORCA KISMİ İTİRAZIMIZ. Müvekkilimizin, takibe konu bono haricinde de. Borca İtiraz Dilekçesi – İtiraz Nasıl Yapılır?


Yani alacaklı, ödeme emrinin tebliğinden itibaren borcun ve takip giderlerinin on gün içinde ödenmemesi üzerine, borçlunun mallarının haczini isteyebilir. Davalı taraf, takibe konu senet dışında olan alacakları nedeniyle işbu takibi yapmış.


Ancak, borca itiraz hacizli malların satışını durdurur. Yetki itirazı, esas hakkındaki ( borca veya imzaya) itirazla birlikte yapılır (m.511). Fakat borçlu icra mahkemesinden. SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan ve mahkemenizce re’sen nazara alınacak sebepler neticesinde haksız yere ve süresi dışında imzaya, borca ve faize itiraz eden borçluların takibin iptali davasının reddi ile % 20’den aşağı olmamak üzere icra inkâr tazminatına mahkûm edilmesine, yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini.


Bunun yanı sıra haksız bir durumda veya ödenmiş bir borçtan dolayıda itiraz edilebilir. Bu sebeple borca itiraz ediyor ve kabul etmiyoruz. Ancak icra mahkemesi hakimi duruşmadan önce yapacağı incelemede, borçlunun itiraz dilekçesi kapsamından veya eklediği belgelerden edindiği kanaate göre itirazı ciddi görmesi halinde alacaklıya tebliğe gerek görmeden itirazla ilgili kararına kadar icra takibinin geçici olarak durdurulmasına evrak üzerinde karar verebilir.


HUKUKİ SEBEPLER :İİK, TTK, HMK sair yasal mevzuat. Tarafımıza gönderilen kambiyo (çek-senet ) takibine ilişkin ödeme emrine itiraz süremiz gündür. Dolayısıyla icra müdürlüğüne yapılan itirazların yasal bir. FORUM KANUNLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜK.


Hayır, borca itiraz takibi kesinlikle durdurmaz. Günümüzde her an herkesin bir dava dilekçesine ihtiyacı olabilir. Web sitemizin dava dilekçesi örneği kategorisinde farklı örnekler de mevcuttur. Bazen avukatsız olarak sadece bir yazı ile işlemlerin yapılabileceğini unutmayın.


Kambiyo takiplerinde borca itiraz süresi, ödeme emrinin tebliğinden itibaren gündür. Adi ilamsız takiplerden farklı olarak, kambiyo takiplerinde, icra müdürlüğüne verilecek bir itiraz dilekçesi ile takibi durdurmak mümkün değildir. Ancak genel haciz yolu ile takipte ödeme emrine itiraz süresi gün iken kambiyo senedine özgü takip yolunda gündür.


Kambiyo senetlerinde borca itiraz dilekçesi

Ayrıca genel haciz yolu ile takipte borçlunun ödeme emrine itirazı takibi kendiliğinden durdurduğu halde, kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takipte bu itiraz satıştan başka takip işlemlerini durdurmaz. Tetkik Merciince şikayetten sonra takibin geçici olarak durdurulmasına karar verildiğinin anlaşılması karşısında, İİK.


Kambiyo senetlerinde borca itiraz dilekçesi

Alacaklı kambiyo senedine özgü takip yoluna.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder