27 Ekim 2017 Cuma

Rusya vizesiz ülkeler

Evet, vizesiz seyahat gibi pasaportsuz seyahat de mümkün. Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Türk pasaportuna vizesiz ülkeler serisinin 4. Asya kıtasındaki Türk vizesiz ülkeler yazısının 3.

Malum Schengen vizesi almak bir çoğumuz için oldukça zor ve zahmetli. Vize almanız gerekiyor. Her defasında alınan vize ücreti artan kurla birlikte seyahat bütçemize ciddi bir yük.


Bu da bizi her tatil zamanı vizesiz ülkeler arayışına itiyor haklı olarak. Bu ülkeler Türk vatandaşlarından vize talep etmiyorlar. Bugün başladığım o yolculuk ülkenin üstüne. Avrupa ve vizesiz dünya yolunda sağlam adımlarla ilerleme kaydedileceğini umuyorum.


Ancak yine de Avrupa’da gidilebilecek vizesiz ülkeler var.

Avrupa’da vizesiz gidebilecek ülkeler listesini sizler için bir araya getirdik. Kuzey komşumuz Rusya ’ya vizeler kalktı ve turist aktı desek doğru söylemiş oluruz. Edebiyatından, sanatına.


Ama bu ülkeler vize istemeseler bile, sırf vizesiz ülkeler diye bir çok kez kapıya kadar gidip, geri döndürülebilirsiniz. Bir çok ülke, pasaport geçerlilik tarihi aydan az olan turistleri ülkesine almaya bilir.


Pasaportunuz kaç gün geçerli ? Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Aşağıdaki haritamızda vizesiz veya sınırda vize alıp gidebileceğiniz tüm ülkeleri görebilirsiniz.


Bu liste içerisinde tüm vize istemeyen ülkeler kategorilere ayrılıp, sizler için özel olarak detaylandırılmıştır. Yeşil pasaportumun yaşdan dolayı bitmesi üzerine ben de vizesiz ülkeler arayışı içerisine girdim ve acaba nereler var derken ortaya bu liste çıktı. Sizlerle de paylaşmak istedim. Listeyi kıtalara ayırarak yazmayı uygun gördüm ki daha kolay bir şekilde inceleyebilin.


Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir çok ülke bulunmaktadır. Avrupa’daki Schengen bölgesine dahil ülkelere gidebilmemiz için mutlaka Schengen vizesi almamız gerekiyor.


Ancak Schengen bölgesi dışında kalan ve hala vizesiz seyahat edilebilecek çok güzel ülkeler de var.

Bir çoğu Balkanlar‘da yer alan vizesiz ülkelerin kimisine pasaport gerektirmeden dahi gidebiliyoruz. Yalnız Belarus’a gitmeden önce veya Minsk havaalanında sağlık sigortası yaptırmanız gerekmekte.


Aksi takdirde Belarus’a giriş izni vermeyebilirler. Bu kapsamda bir çok ülke karşılıklı olarak kendi aralarında vizesiz seyahat uygulamalarını hayata geçirmişlerdir. Rusya ’nın başkenti Moskova’dan sonra en ünlü şehri olan St.


Rusya vizesi gerekse de, bu güzel yer görülmeye değer. Dışişleri Bakanlığı’nın verileri esas alınarak hazırlanmıştır. KKTC, Gürcistan ve Ukrayna’ya pasaportsuz sadece kiml. Petersburg turu, her yıl sayısız insanın tercih ettiği rotalar.


Avrupa Birliği, vize başvuru ücretlerinin eurodan euroya çıkartılmasını öngören yasayı onaylamasının ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler daha cazip hale gelmişti. Bahamalar (Aya Kadar Turizm Amaçlı): Turizm için gidildiğini gümrük görevlilerine ispat etmek gerekiyor. Barbados (Gün): Karayipler’de tatil keyfi için gidilebilecek cennet gibi yerlerden.


Belarus (Gün): Beyaz Rusya da vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alıyor. Türk vatandaşları için vizesiz seyahet edilebilen ülkeler : Seyahat etmeden önce bilgilerin güncelliğinden emin olmak için kaynaklar kısmında paylaştığımız Dışişleri Bakanlığı’nın Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları sayfasına göz atmayı unutmayın.


Prontotour ile tatil turlarınızda fırsatları yakalayabilir, yurtiçi ve yurtdışı tur planlarınızı yaparken size en uygun tatil yerini tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder