Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Ev ya da iş yerinin mal sahibi dışında başka bir kişi tarafından belirli süre için bedeli karşılığında kullanılmasına kira sözleşmesi deniyor. Ev ve işyeri kiralayan kiracılar ile mal sahibi kiralama süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.
Gördüğümüz lüzum üzerine işbu kira sözleşmesini fesh ediyoruz. Bu erken tahliye sebepleri yerine getirildiği taktirde kira sözleşmesinin feshi söz konusu olabiliyor. KİRA SÖZLEŞMESİNİ SONLANDIRMA BİLDİRİMİ _____ Konu: _____ tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde aşağıda yazılı taraflar arasında imzalanan ve kiracı sıfatıyla tarafı olduğum, kira sözleşmesinin feshi ile kiracılık ilişkisinin sonlandırılması talebine ilişkindir.
Bu süre zarfndan fesih sözleşmesi yazılı bir biçimde yapılmadı ise kira sözleşmesinin süresi uzuyor. Dava yoluyla kira sözleşmesinin fesih işleminin gerçekleştirilmesi için de bazı gerekçelerin ortaya çıklması. Bildirim yoluyla kira sözleşmesinin feshi sadece kiracının, sadece kiraya verenin veya her iki tarafın ortak bildirimiyle hayata geçiyor.
Böyle bir durumda kira sözleşmesi fesih protokolü hazırlanıp, yazılı bir belge haline getiriliyor. Fesh işlemleri iki farklı şekilde yapılabilir. Bu nedenle kiracı haklı nedenle kira sözleşmesinin feshi şartlarını yerine getirmiyorsa ev sahibi evini yeniden kiraya verene kadar kira ödemekle yükümlüdür.
Yani kira sözleşmesinin iptali için kiracının haklı sebeple feshi söz konusu değilse bu durumda kiracı ev sahibi yeni kiracı bulana kadar ve kira sözleşmesi tarihi sona erene kadar bu kira bedelini ev sahibini. Kira Sözleşmesinin Feshi Davası.
PAM-TUR olarak anılacaktır) ile. Olayı kısaca şöyle özetleyebilirim. Dün site yöneticisinden öğrendiğim kadarıyla binadan yaklaşık. Aramızda imzalanan kira sözleşmesi … tarihinde sona erecek olup, bu tarihten itibaren ilgili kira sözleşmesi uzatılmayacaktır.
Kiralanan taşınmaz ile ilgili aramızda yapılan kira kontratına göre bahsi geçen konutta …’ın oturacağı kararlaştırılmış olmasına rağmen bir başkası oturmaktadır. Kiracı dairede kalmak isterse, her iki taraf da yeni bir kira sözleşmesi imzalamalıdır. Bir ev sahibinin eski kira sözleşmesinin şartlarını yenilemesi zorunlu değildir ve istenirse şart ve kira miktarlarını değiştirmek de serbesttir.
Bu protokolün uygulanmasından doğacak anlaşmazlıklar için, …. Mahkemelerinin ve icra dairlerinin yetkisi taraflarca kabul edilmiştir. TL masrafın tahsili, karşı dava ise kiraya veren tarafından kiracı aleyhine açılan ödenmeyen 3. Fesih isteğine karşı oluşabilecek mahkeme etrafında gelişecek olaylara karşın avukat ile süreci daha doğru atlatabilmek mümkündür.
Asıl dava, kiracı tarafından kiraya veren aleyhine açılan kira sözleşmesinin haklı feshi nedeniyle kira sözleşmesine güvenilerek yapılan toplam 11. Kiracının feshi, kiraya verenin feshinden çok daha kolaydır. Emlak Terimleri Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahipleri, belli durumlarda kiracısından erken tahliyesini isteyebiliyor.
Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebiliyor. Bu süre dolduğu anda kontrat iptali istenmediyse bu durumda sözleşmesin sene daha devam edeceği anlamına gelmektedir. Bu temelin ne olduğuna bakılmaksızın, kira sözleşmesinin feshi için örnek bir anlaşma, tarafların detaylarını sağlar.
Belgeden, yasal ilişkilerin kimler arasında olduğu ve hangi sebepten kaynaklandığı açık olmalıdır. Konut ve işyeri kiralarında kira sözleşmesinin feshi (sona ermesi) bildirim yoluyla ve dava yoluyla olmak üzere iki şekilde mümkündür.
Fesihden önce kira sözleşmesi tek taraflı kiraya veren ь, anlaşma şartlarını makul bir süre içinde yerine getirme ihtiyacı hakkında kullanıcıya bir uyarı göndermelidir. TL kira bedelinin tahsili istemlerine ilişkindir.
Bu kurallar Medeni Kanunun 619. Bu nedenle, belirli şartlarla her iki tarafa da sözleşmeyi feshetme hakkı tanınmıştır.
Kiracı imzaladığı kira sözleşmesinin sona ermesine gün kala yazılı bildirimde bulunarak kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini diğer tarafa bildirir ve süre dolunca sözleşmeyi sonlandırmış olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder