18 Ekim 2017 Çarşamba

Engelli çocuğun velayeti kime verilir

Hakimler tarafından çocuğun menfaati değerlendirilirken, hangi ebeveynin çocuğa daha iyi bir gelecek sağlayacağı, çocuğun kimi tercih edeceği ya da çocuğun. Seçimi Önemli midir? Bu karar esnasında dilerse uzman kişilerden, pedagoglardan yardım alabilecektir. Hakim, karar verirken öncelikle çocuğun yararını gözetmektedir.


Erkekler Neden Aldatır? Sebepleri Nelerdir?

Velayet Değiştirilebilir mi? Fakat yine de çocuğa rağmen boşanmaya karar veren çiftler çocuğun velayet hakkı nın da kendisine verilmesini ister. Aslolan öncelikle çocuğun velayetinin anneye verilmesidir. Bunun nedeni, çocuğun annenin bakımına, anne şefkatine daha fazla muhtaç olmasıdır.


Tabii ki istisnaları vardır ve babaya da verilebilir. Ana küçük, kısıtlı veya ölmüş ya da velayet kendisinden alınmışsa hakim, çocuğun menfaatine göre, vasi atar veya velayeti babaya verir.


Eşler, ergin olmayan üvey çocuklarına da özen ve ilgi göstermekle yükümlüdürler. MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KALAYCI,KARAMAN BELEDİYESPOR İÇİN.

Yetişkin olmayan çocukların velayeti anne babaya aittir. Yasal bir neden olmadıkça da velayet anne babadan alınmaz.


Ben yaşında 17ay önce eşimle anlaşmalı olarak boşandım ve o zaman yaşında olan oğlumun velayeti bende kaldı eski eşim şu anda boşanmamıza sebep olan adamla evlendi ve oğlumun velayetini evli olduğu için geri alabileceğini söylüyor bu mümkünmüdür ve kişisel görüş günlerimiz. Bosanmada özüriü cocugun velayeti, engelli kizin kimde kalir bosanmada, engelli oglum annesiyim kocamdan bosanmak.


Madde – Ana ve babanın velayeti, çocuğun reşit olmasından dolayı son bulmuşsa, reşit olan çocuğun talebi halinde ana ve baba tarafından bir hesap cetveli de verilmek suretiyle malları kendisine teslim edilir. Bu sebeple velayete ilişkin dava ve talepler kamu düzenindendir.


Hangi durumlarda velayet Babaya verilir ? Eşler boşandıktan sonra, yaşından küçük çocuğun velayeti eşlerden birine verilir. Bundaki amaç çocuğun menfaatinin düşünülmesidir. Bir hukukçu olarak çocuğun psikolojisinin bu durum için göz önünde bulundurularak hakimlerin ona göre velayeti belirlemesi gerektiği görüşündeyim.


Boşanmada çocuğun velayeti kime verilir ? Cevap: islamda çocuğun velayeti kime verilir ? Dinimize çocuk velayeti küçükken anneye, büyüdüğünde babaya verilir. Anlaşma sağlayamayan eşler arasında boşanma gibi yıpratıcı sürecin içerisinde bir de çocuklarının velayeti hususu eklenerek bir uyuşmazlık durumu oluşturulur.


Böyle bir uyuşmazlıkta çocuğun velayetinin kime verileceği konusu mahkemeye taşınır ve hakim tarafından çocuğun velayetine karar verilir. Sonuç itibari ile velayet kime verilir sorusuna cevaben çocuk küçük ise anneye, maddi durumu iyi olan kimse o eşe gibi yorumlamalar yanlıştır.


Yargıtay tarafından da istikrarlı şekilde bu yaşlardaki çocukların velayeti anneye verilmesi hükmü verilir.

Dava sonunda ise kalıcı olarak velayet verilir. Müşterek çocuğa sahip eşler, boşanma sürecinde velayet konusunda anlaşma sağlayamadıkları takdirde, çocuğun velayetinin yargılama süresince geçici ve yargılama sonrasında da kalıcı olarak kime verileceği hâkim tarafından karara bağlanmaktadır.


Bu davalarda çocuğun yaşı ve cinsiyeti velayet hususunda önemli bir etkiye sahiptir. Hâkim velayet hususunda karar verirken, çocuğun yaşındaki ihtiyaçlarına göre karar vermek durumundadır.


Türk hukuku uygulaması açısından ile yaşına kadar çocuğun velayeti anneye verilir. Zira çocuğun anne bakımına en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerin bu yaşlar arası olduğu bilimsel olarak da kanıtlandı.


Bu yaşlar arasındaki bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi neredeyse imkansızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder