25 Eylül 2017 Pazartesi

Türkiye pasaport

Information about Turkey, news from the country, as well as documentation on the foreign policy of Turkey. Residents of the de facto state of the Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC) are also eligible to apply for a Turkish passport if they wish to, as well as the TRNC passport or the Republic of Cyprus EU passport. Acil durumlarda Türk elçiliği tarafından durumunuzun değerlendirilmesine göre verilebilen geçici bir pasaport türüdür.


TÜRKİYE CUMHURİYET. Giriş Yapılacak Uygulama e-Devlet Kapısı. Giriş Seçenekleri e-Devlet Şifresi Değiştir Geçerli Kimlik Doğrulama Y�.

Dünyayı gezmek isteyen, yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin karşısına ise bazı şartlar ve belgeler çıkmaktadır. Bunların başında da pasaport gelmektedir. Ayrıca il ve ilçe belediye başkanlarına görevleri boyunca ve hususi pasaport taşıma hakkı bulunan kişilerin yaşına kadar olan çocukları da yeşil pasaport alabiliyor. Yeşil pasaportla bazı ülkelere vizesiz.


Ortalama olarak müracaat tarihini izleyen iki hafta içinde yeni pasaport ilgili konsolosluğa(başvuruda bulunduğunuz konsolosluğa) ulaşmaktadır. Yaz döneminde yaşanan yoğunluk nedeniyle bu süre biraz uzamaktadır. Avrupa ülkeleri, AB Avustralya gibi birçok ülkeye vize alarak seyahat ediliyor.


Yapacağınız işlem ve ödemelerin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi adına, ödemeniz esnasında T. Kimlik Numaranızı belirtmeyi lütfen unutmayınız.

Vize harcınızı kredi kartıyla (Visa, Mastercard veya UnionPay) online olarak ödeyebilirsiniz. Bu, hamiline sahip olduğu bazı hakları kullanma fırsatı sunar. Başka bir değişle, pasaport ya da kimlik taşıyıcısı, bu evrakları dilediği kuruma talep üzerine tevdi edebilir. Türkiye ’de çeşit pasaport türü mevcut.


Almanya-Geçerliliğini son (bir) yıl içerisinde yitirmiş pasaport. En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Bunlar tüm vatandaşların alması gereken umuma ait olan umuma mahsus pasaportlar, Hükümet tarafından yetkili kişilere verilen hizmet pasaportları, Eski bakan, milletvekili be meclis üyelerine özel olan devletin üst kademesindekileri ait olan hususi pasaportlar ve Dış İşleri Bakanlığı tarafından.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Pasaport Harçları Nereye Yatırılır? PASAPORT NUMARASI VEYA BAŞVURU NUMARASINA GÖRE ARAMA. Bu nedenle Amerika’dan ne zaman pasaportların elimize geçecegi konusunda kesin bir zaman.


Ancak Almanya`daki yetkili nüfus idaresince soyadı beyanıyla ilgili işlemler tamamlandıktan sonra, pasaport başvurusu Devlet Matbaasına gönderilebilecektir. Soyadı Beyanı başlıklı sayfamızı ziyaret ederek Bilgi edinebilir ve başvuru. Kimlik, pasaport, ehliyet veya vize başvurularında biyometrik fotoğraf seçmeniz gerekmektedir. Biyometrik fotoğrafta dikkat etmeniz gereken husus fotoğrafın dümdüz karşı cepheden çekilmiş ve arkası beyaz olmalıdır.


Kesinlikle dudaklar kapalı olmalıdır, iki kulak hafif gözükecek şekilde olması yeterlidir. Yurtdışında pasaport süresi biterse bizler için sıkıntılı süreçler başlayabilir.


Süresi biten pasaportlarınız geçersiz sayılacaktık.

Bu sorunu yeni pasaport başvurusu yaparak aşmanız gerekmektedir. Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet, Diplomatik… bkz: e- pasaport resmi site. Resmi gazetede yayınlanıp yılbaşında yürürlüğe girer.


Maliye Bakanlığı’nca açıklanır. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi. Başkonsolosluğumuz tarafından randevu verilmesi mümkün değildir.


Bu tür için istenen belgeler adet biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, pasaport defter ücreti ve harç bedelini yatırdığınıza dair dekont, varsa eski pasaportlar. Günümüzde artık bir kaç ülkeye nüfus cüzdanıyla girebiliyorken, dünyanın geri kalan %99.


Hatta yeni doğmuş bebeğinizin bile bir pasaportu, gideceği ülkenin vizesi gerekiyor. Bebekle yurtdışı seyahat pasaport çıkarttırmakla başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder