22 Eylül 2017 Cuma

Epasaport ücretleri

Henüz pasaport çıkarmamış veya süresi dolmuş, yurtdışına çıkmak isteyen binlerce vatandaşı etkileyecek olan pasaport fiyatları, Maliye Bakanlığı’nın kararı ile belirlendi. En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları Düsseldorf Türk Konsolosluğundan e-pasaport işlemlerini gerçekleştirebilirler.


Düsseldorf Başkonsolosluğuna yeni pasaport için başvuruda bulunacak şahıslar öncelikle merkezi. PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ.

Bu sayfa resmi randevu sayfasına gider. Ayrıca hemen aşağıda gerekli açıklamaları yaptık. Yeni dönemde pasaport, ehliyet harçları, ve motorlu taşıt vergisi (MTV) olmak üzere yüzde 23.


Başvuru Nedeni Ücret (TL) Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 2TL: Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik k. Yani talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir. Defter ücreti, her pasaport kullanım süresi için aynıdır.


Burada saymış olduğumuz kurumlara doğrudan giderek ödeme yapılabileceği gibi bu bankalara internet üzerinden de pasaport harç ücretleri yatırılabiliyor. Her bankanın internet şubesinden.

Bizzat gidip pasaport işlemlerimi yaptırdım. Verilen miktarlar veznede ödediklerimiz ile bire bir aynı. Bu yüzden sayfayı hazırlayanlara teşekkür ederim. Pasaport defter bedeli 13TL olarak belirlenmiştir.


Bende kısmet olursa yakın zamanda Kore’ye gideceğim. Orada yüksek lisana yapıp tekrardan Türkiye. Hepsini de aynı anda aynı kuruma ödeyebiliyorsunuz.


Ama bunlar istisnai durumlarda veriliyor. Umuma mahsus (bordo). Mesela, geçici pasaport, yurt dışındayken pasaportunu kaybedenlere, ya da pasaportunun son kullanma tarihi dolanlara, ya da sınır dışı edilenlere Türkiye’ye geri dönmeleri için verilen tek kullanımlık olmak üzere veriliyor. Bunun dışında herhangi bir ödemenin yapılması söz konusu olamaz.


Başvuru sahipleri anlaşmalı olan bankalara gidip yeşil pasaport ücretini ödemek istediklerini söyleyerek çok kısa bir sürede işlemi tamamlayabilir. Anlaşmalı bankaların listesi e pasaport resmi.


Pasaportunuz için harç ve defter bedeli ödeyebileceğiniz bankaları pasaport harçları yatırılan bankalar linkini tıklayarak hemen öğrenebilirsiniz. Aslında yazı boyunca bazı paragraflarda e-pasaport, diğerlerinde ise pasaport olarak bahsettiğim hepimizin bildiği aynı pasaport.


Vize ücretleri, bölgedeki ülkeler için genel olarak Euro olarak belirlense de bazı ülkeler için ücretler değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca 0-yaş grubu çocuklar için vize ücreti alınmıyor.

Başvuru işlemi ortalama olarak 5-dakika arasında tamamlanmaktadır. Başvuru sırasında alınan bilgiler yaklaşık saniye içinde güvenlikli elektronik ortamda tanzim. Yeni yil beraberinde her zaman oldugu gibi zam haberlerini de getiriyor malum.


Daha once kesin olmamakla birlikte artis beklentilerini paylasmistim. Kişiler bordo pasaportları yıllık olarak çıkarabilmektedir. Kişiler pasaport ücreti ve pasaport harcını yatırarak pasaport alma işleminde bulunabilirler.


Daha önceden pasaportu olan kişiler, eski pasaportları ile birlikte ilgili kurumlara başvuruda bulunması gerekmektedir. Fakat yılın belli zamanlarında söz gelimi turistik mevsimlerde, Hac veya Umre zamanlarında başvurular çok fazla olmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir.


Belirlenen ücretler herkes için geçerlidir. Yalnızca yaş altı öğrenciler harç bedellerinden muaf tutulmaktadır. Dileyen öğrenci gidip harçsız pasaport başvurusunda bulunabilir.


Bugünden itibaren de pasaportların dağıtımına başlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder