20 Eylül 2017 Çarşamba

Alt kira sözleşmesinde stopaj

Stopaj Oranı: Stopaj oranı 31. Bu gelir elde eden açısından, elde edenin hukuki statüsüne göre gelir vergisinin veya kurumlar vergisinin doğumuna yol açar. TL’lik kira ödemesi Kasa Hesabına alacak kaydedilmektedir. Bilanço usulun de olan mükellefim kiracı olarak stopaj ödediği yeri alt kira sözleşmesi ile iş yerinin bir kısımını vergi mükellefi bilanço usulunde olan bir kişiye kiraya verecek.


Taraflar arası kira sözleşmesinde, KDV’nin kiracı tarafından ayrıca ödeneceği sözleşmede belirtilmişse veya sözleşmede kira bedeli “KDV hariç” ibaresi ile birlikte belirlenmişse, kiracı kira bedelinin dışında KDV tutarı kadar bir meblağı daha kiraya verene ödemek zorundadır. Kira bedeli olan 1. Burada kiracının ödeyeceği bu ek meblağ, özünde vergi değil, kira borcunun bir.


Alt kira sözleşme örneği! Türk Borçlar Kanunu kapsamında 322. Satış nedeniyle kiracı tahliyesi! Peki kira sözleşmesinde hususi şartlar nelerdir?


Mesken,işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, belirli ve belirli olmayan bir süre için kira sözleşmesi yapılabiliyor. Nisan ayı kirasının 250. TL olduğunun kabulü gerekir.


Alt kira sözleşmesinde stopaj

Eğer gayrimenkulünüzü iş yeri olarak kiraladıysanız ve kira geliri, bu istisna tutarı geçmiyorsa bir kira stopaj dökümü düzenleyip kiracınızın ödediği stopaj bedelini hesabınıza geçirebilirsiniz. Bu listeleri internet üzerinden. Net kira tutarını biliyorsanız bu tutarı 80’e bölerek veya ile çarparak brüt kira bedeline ulaşabilirsiniz.


Brüt kira bedelinin yüzde 20’si stopaj. Bu şekilde kira stopajı hesaplanmış olacaktır. Aynı şekilde, alt kira sözleşmesi, asıl kira sözleşmesinin süresiyle de sınırlı olacaktır.


Gelir Vergisi tebliği ile sadece ödemenin şekli ile ilgili zorunluluğu getirilmiştir. Asıl kira sözleşmesinde taahhüt edilen amacın aşılarak kullanılması ve bunun alt kira sözleşmesinde vaad edilmesi mümkün değildir. Bu gibi hallerde asıl kiraya verenin bir zarara uğraması söz konusu olur ise asıl kiraya verene karşı, asıl kiracının sorumluluğu olacaktır.


Aksi halde, kira süresinin bitiminden itibaren alt kiracı 1(bir) ay içerisinde mecuru tamamen tahliye edeceğini kabul ve taahhüt eder. Aynı zamanda kira sözleşmesinde belirtilen kira bedeli net olarak belirtilmemiş ise. KOOPERATİFLERDE KİRA FATURASINDA KDV VE STOPAJ AYNI ANDA - ceyss - 06. Kooperatif bu gelirini kurumlar vergisi beyannamesiyle direk olarak vergi dairesine ödeyecek.


Siz kooperatiften stopaj kesintisi yapmayacaksınız. Ayın yeryüzüne yaklaşıp uzaklaşması sonucunda deniz kıyısında meydana gelen gelgit (metcezir) olayı bitip deniz çekildiğinde yosun, deniz kabukları ve insan atığı malzemeler karada ortalıkta kalıverirler. Bu kira ödemesi üzerinden 24. TL stopaj kesintisi yapıp, her ay mülk sahibi adına vergi dairesine yatırdınız.


Taraflarca kira sözleşmesinde yazılı adresler kanuni ikametgah adresi olarak kabul edilir. Adreslerdeki herhangi bir değişiklik taraflara yazılı olarak bildirmedigi taktirde kontratta yazılı olan adrese yapılan tebligat muteber sayılacaktır.


Alt kira sözleşmesinde stopaj

Emsal kira bedeline göre stopaj hesaplanması, kanunumuzda yoktur. Farz edelim bu kira için Dönemi geldi kira gelirini beyan edeceksin sen 1. Bu seferde cezalardan mı nasıl kurtulacağını tartışacağız.


Alt kira sözleşmesinde stopaj

Diğer yönden bakalım ikinizde 500. Arkadaşlar Maliye aptal değil son günlerde (sizede ulaşır) sektörlerle ilgili.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder