21 Ağustos 2017 Pazartesi

K2 yetki belgesi asgari kapasite altında

Daima bir araç her zaman bu belgelerde kayıtlı olmak zorundadır. Son kalan taşıtın satışında veya hurdaya ayrılan taşıtlarda hurdaya ayrılış tarihinden itibaren 6gün içerisinde yeni taşıt alınarak bu belgelere eklenmediği takdirde belgeleri de iptal durumuna düşmektedir.


K2 yetki belgesi asgari kapasite altında

Yalnız yetki belgesi süresi dolduktan sonraki günlük ek süre %ödeyerek belge yenileme şansınızı korurken araçlarınız cezadan muaf tutmaz. DBelgesi Yeni Düzenlemeler. Dbelgesi için başvuran firmalardan engelli ve diyaliz hastalarının taşınması için yapılan müracaatlarda asgari kapasite şartı aranmaz.


Ayrıca bu firmalar için yetki belgesi ücreti üzerinden %indirim uygulanarak belge düzenlenir. Cbelgesi ile alakalı yeni düzenleme ile yetki belgesi fiyatında indirime gidilmiştir. Aksi takdirde özmal olmayan kiralık araçlarla vs başvuru yapılamaz.


Sadece kamyonetlerle taşımacılık yapmak üzere Kyetki belgesi almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden, en az birim taşıt dışında asgari kapasite ile ıncı maddenin otuzdördüncü fıkrasının (b) bendinde yer alan şart aranmaz ve bunların yetki belgesi ücretlerinde %indirim uygulanır. Kyetki belgesi için bu Yönetmelikte gerçek kişiler için öngörülen asgari kapasite ve sermaye şartlarını sağlarlar ve geçerli.


Kyetki belgesi ticari amaç ile taşıma yapıcaklara verilir. Kbelgesi yenileme işlemleri için sizden şu an itibari ile ton asgari kapasite şartını sağlamanız istenmektedir.


Ayrıca mesleki yeterlilik belgelerinizin olması gereklidir. Bu beş yılın sonunda yenilenmeleri gerekir aksi takdirde iptal olurlar. Tabi belirtilen yasal süreler içinde başvuru haklarınız saklı tutulur.


TL olması gerekmektedir. Yetki belgeleri yıllıktır. Asgari kapasite harici ilavesi yapılacak taşıtlarda yaş. Yani bu durum tüm araçlarınızı etkileyebilir.


K2 yetki belgesi asgari kapasite altında

Bu şekilde yetki belgesi alanlar, yetki belgesi eki taşıt belgesine azami yüklü ağırlığı 3. Bu durumdan ceza alan. Yıldızlı Kyetki belgesi şehir içi ya da şehir dışı ayrımı olmaksızın 3. Kiralık araç çalıştırılamaz. Kyetki belgesi : Araç şehir içinde eşya taşırken kullanılacak ve bu bir ticari faaliyet kapsamında yapılacaksa Kyetki belgesine sahip olunmalıdır.


Kyetki belgesi : Araç ticari niteliği olmadan kişisel işlerde eşya taşımak için kullanılacaksa Kyetki belgesine sahip olunmalıdır. Değiştirilmek istenen yetki belgesi için daha önce varsa verilmiş olan muafiyetler ile üncü maddenin yirmi birinci fıkrasına göre hesaplanmış olan asgari kapasite kaybına dair süreler, değiştirme işlemiyle verilen yeni yetki belgesi için geçerli olmaz.


Birim taşıt kamyonet, kamyon ve çekici ile birlikte yarı römorku ifade eder. Tek başına çekici veya yarı römork birim taşıt sayılmadığından kapasite şartı sağlanmamış olur. K türü yetki belgesi sahiplerine ve.


K2 yetki belgesi asgari kapasite altında

Myetki belgesi eki taşıt belgesine, yurtiçi taşımalarında kullanmak üzere özmal taşıt sayısının katı, uluslararası taşımalarında kullanmak üzerede özmal taşıtına karşılık adet ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş sözleşmeli taşıt kaydedilebilir. Toplam sözleşmeli taşıt sayısı özmal taşıt sayısının katını geçemez.


KBELGESİ İÇİN İSTENEN EVRAKLAR. Gerçek Kişiler için TON Asgari Kapasite şartı, Tüzel Kişiler İçin 1TON asgari kapasite şartı ve model şartı aranmaktadır. DİLEKÇE, BAŞVURU FORMLARI. NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ.


MZA SİRKÜSÜNÜN ASLI VEYA NOTER ONAYLI FOTOKOPİSİ. ADLİ SİCİL BELGESİ. Yeni yapılan değişiklik ile bu süreye gün daha.


Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine göre her yetki belgesi için belirtilmiş asgari kapasite şartları bulunmaktadır. Ancak, sadece engelli ve diyaliz hastalarını taşımak üzere Dyetki belgesi almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden, en az adet otobüs dışında asgari kapasite şartı aranmaz ve bunlardan yalnızca adet taşıtı bulunanlar için yetki belgesi ücretlerinde %indirim uygulanır.


Açıklama: Engelli ulaşımını, diyaliz hastalarını ve Erişilebilirliği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder