21 Ağustos 2017 Pazartesi

K belgesiz araç kullanma cezası 2019

K belgesiz araç kullanma cezası 2019

Ruhsatta geçen ticari ve hususi ifadeleri Kbelgesinde bir şey ifade etmez. Ticari yazması şartı yoktur, ihtiyaridir. SRC Belgesi, ticari araç kullanıcılarının alması gereken belge türüdür.


Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vb. Trafiğe açık alanlarda tehlikeli araç süren ve Drift yapan araçlar için 6. TL para cezası ve gün ehliyete el koyma. Trafikte seyir halinde cep telefonu kullanma ve cep telefonu ile konuşma cezası 2TL. Yayalara tanınan ilk geçiş hakkına uymama para cezası 5TL.


SRC BELGESİ BULUNDURMAMANIN CEZASI NEDİR? Güncel Videolar «geri ileri » Genişlet Işıklar Sitene Ekle. AFAD Başkanı paylaştı!


Türkiye genelinde ehliyeti bulunan kişi sayısı milyona yaklaştı. TL %indirimli hali: 1. TL: Ceza tebliğ edildikten sonraki gün içerisinden ödenirse yüzde indirimli ödenir. Ehliyetsiz araç kullanma cezası. Uyuşturucu kullanarak araç kullanma cezası 6. Alkollü araç kullanma cezası : promilin üzerinde alkollü araç kullanmak cezası (Hususi 1.Kez) 1. Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen.


Kbelgelerinde cezalar başlamış durumda, kbelgesiz araç kullanmanın cezası 1. KBelgesi‘nin cezası ruhsata yazıldığından aracın trafikten men edilmesi de söz konusudur. Buna göre yeni ceza tutarı 2. TL olarak belirlendi.


SRC belgesi, karayollarında bulunan yük ve yolcu araçlarını kullanan şoförlerin alması gereken bir belgedir. Bunun anlamı ise, kendi aracı ya da başkasının aracı ile her hangi bir yük götürüp getiriyor ise, bu işi de başkası adına yapıyor ise, bu şoförün bu belgeyi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu durumda eğer ki aracın sahibi de siz değilseniz o zaman aynı miktar aracın sahibine de kesilecektir. TL tahsil edilecektir.


Bozuk taksimetre kullanma cezası ise tam 7. Benze şekilde takograf bulundurmama cezası de 4TL ve bozuk takograf kullanma cezası da 7. Yetki Belgesiz Araç Kullanma Cezası : 1. Kırmızı ışıkta geçmek, istemeden bile çok yapılan bir trafik kusuru. Araç Sahibine Neden Ceza Yazılır Bu konuda bir çok mahkemeye dava açılmış ve araç sahipleri itiraz etmiş ve konu anayasa mahkemesine kadar taşınmıştır.


Ancak araç sahipleri " sürücü belgesi olmayan kişiye aracını verme ve aracı kullanmasına izin verme" eyleminden ötürü suçlu sayılmış ve bunun karşılığı idari para cezası olarak açıkça belirlenmiştir. Sürücü belgesiz araç kullanma durumunda, aracı süren kişilere 2. TRAFİK CEZA MADDESİ.


K belgesiz araç kullanma cezası 2019

Karayolları Trafik Kanunun 36. Kısacası ehliyetsiz araç kullanma cezasıdır. Genelde bu maddeden cezai işlem görenlerin bana ilk söylediği. Başkasına ait bir aracı ehliyetsiz şekilde kullanan kişiler, toplamda 4. Eğer bu yıl içerisinde sürücü belgesi olmadan araç kullanırsanız sadece size değil araç sahibine de ceza yazılmaktadır.


Kanun maddesinde bu konu nasıl işlenmiş, gelin öğrenelim. Ayrıca, aracın sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin veren araç sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası verilir.


Bu fıkra uyarınca, trafikte ehliyetsiz araç kullandığı tespit edilen kişilere 1. Araçta telefonla konuşma, emniyet kemerini takmama, muayenesiz araç kullanma ve yanlış park durumlarında kesilen ceza da en düşükler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder