3 Ağustos 2017 Perşembe

K belgesi olmayan araçların cezası 2019

Plakası olmayan araçlar için 1. TL cezai işlem ve plaka alana kadar trafikten men edilme. Hurda belgeli araçla trafiğe çıkana para cezası, araca el konularak araç mülkiyeti devlete geçirilir. TL Cezai işlem uygulanır.


Görevli olmadığı halde çakar lamba takana ya da aracına gereksiz lamba takana 1. Trafikte K belgesi cezasının şirket ve şahsa tebliğ edilme tarihinden itibaren gün içerisinde Trafikte K belgesi cezasını ödemeleri durumunda 1. TL’sini ödeme fırsatı sunulmaktadır. K BELGESİ YENİLEME İŞLEMLERİ K BELGESİ, 23.


UYARIYORUZ, K belgelerinde, belge geçerlilik tarihinin bitiminden önce K belgelerini yenilemeyenler, Karayollarında yapılan denetimlerde yüklü miktarda para cezasına maruz kalacaklardır. Yetki belgesi talep edene ait araçların trafik ve tescil belgelerinin örnekleri (Noter veya Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası onaylı) 7. Gerçek kişilerde ton, tüzel kişiliklerde 1ton azami yüklü ağırlığa sahip taşıt filosu olmalıdır.


Yetki belgesi alma şartlarının kaybedilmesi İlgili Kanun: Madde - İlgili Mevzuat: Karayolu Taşıma Yönetmeliği Cezası : Bu günlük süre içinde eksikliğin giderilmemesi halinde yetki belgesi iptal edilir. K Yetki Belgesi Nasıl Alınır : Ulaştırma bakanlığının en son 31.


K belgesi olmayan araçların cezası 2019

Resmi Gazete(3.Değişiklik) yaptığı değişikle resmi gazetede yayınlanan ve taşımacılıkta kullanılan araçların kayıt altına alınması kapsamında zorunlu hale getirilen belge türüdür. Yetersiz ehliyete rağmen araçların kullanmasına izin veren araç sahiplerine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası kesilir.


Ehliyet Sınıfları Son yapılan değişikliklerle birlikte ehliyet sınıfları 17’ye kadar çıkarılmıştır. Tıpkı Kbelgesinde olduğu gibi, yetki belgesi olmadan taşımacılık yapmanız halinde idari para cezası ile karşı karşıya kalırsınız. Src Belgesi olmadan ticari araç kullanan sürücülere ve src belgesi olmayan.


K belgesi olmayan araçların cezası 2019

TL idari para cezası alırsınız. SRC Belgesi Olmadan Araç Kullanma Cezası Nedir? Bunun anlamı ise, kendi aracı ya da başkasının aracı ile her hangi bir yük götürüp getiriyor ise, bu işi de başkası adına yapıyor ise, bu şoförün bu belgeyi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Ticari taşıt kullanıldığı halde sürücü yetki belgesi olmayan şoföre 2TL, Araç ruhsat sahibine 6TL para cezası uygulanmaktadır.


K Belgesi bulunması gerekirken bu belgeyi bulundurmadan trafikte seyir halinde yakalanan araçlar yukarıda belirtilen tutarlarda ceza ödemek zorundadırlar. K Belgesi denetimleri hem trafikte hem de şirketlerin adreslerine giderek.


K belgesi olmayan araçların cezası 2019

Bu tür durumlarda SRC cezası yazılmaz. Emaddesi gereği 7TL para cezası uygulanmaktadır. Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC )’ni yanınızda taşımak zorunda değilsiniz.


Yapılacak sorgulamada sistem üzerinden görülecektir. SRC belgesini taşımak zorunlu mu? Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından belge almamış kişilerden ürün alan veya bu kişilere ürün satan ya da belge.


Asgari Araç Kapasite Şartı, Araç Kiralama Oranı Şartı, Sermaye Şartı, Araç Yaşı. Uygulanacak idari para cezası miktarları her yıl yeniden değerleme oranında artırılmakta ve (bir) TL’nin altındaki tutarlar dikkate alınmamaktadır.


Yukarıda belirtilen idari para cezaları Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğünce. Sürücü belgesi olmaksızın araç kullanmak kurallara aykırıdır ve bir takım yaptırımlara tabidir. Bu da idari para cezasıdır.


Eğer bu yıl içerisinde sürücü belgesi olmadan araç kullanırsanız sadece size değil araç sahibine de ceza yazılmaktadır. Kbelgesi, sahip olduğu araçlarla nakliye işi yapan şahıs ve şirketlerin alması gereken belgedir. Faaliyeti gereği Kbelgesine eklenecek tüm araçların kullanım amacı bilgisi “Ticari Yük Nakli” olmalıdır. Kyetki belgesi alamayan kişiler LYetki belgesi kiralayarak bu sorunu çözebilirler.


CEZAMUAYENESİ OLMAYAN ARACIN SAHİBİNE 2TL. KIRMIZI IŞIKTA GEÇME 2TL. Ve bu ücret, nakit olarak araç sahibi tarafından ödenmelidir. Aksi takdirde bu süreç uzun bir zaman dilimini kapsıyorsa araç trafikten çekilebilir ve araç muayene cezası kesilebilir.


Lamba Trafik Cezası : 1. KYetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. Muayenesiz trafiğe çıkmanın cezası : 2₺ Ver.


Zaman zaman K belgesi kiralama vb. K belgesine sahip şirketler tarafından araçların kiralanması durumu söz konusu olabiliyor. Böyle bir kiralama işlemi tamamen yasa dışıdır.


K belgesi araçların adına değil şahısların ya da şirketlerin adına verilen bir yetki belgesi olduğu için aslında yetkisi olmayan bir kişiye K belgesi yetkisiyle kullanılabilecek bir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder