27 Temmuz 2017 Perşembe

Epasaport nedir

E-pasaport nedir ve türleri nelerdir sorularının cevapları yazımızdadır. Sizlere tavsiyemiz pasaport almadan önce bu bilgilere hakim olmanız ve belgelerinizi doğru hazırlamanızdır.


Eğer siz de e pasaport, elektronik pasaport, çipli pasaport, biometrik pasaport gibi farklı isimler duyup “Nasıl yani, benim bilmediğim başka pasaportlar da mı varmış! Elektronik pasaport ya da e-pasaport ya da çipli pasaport denilmesinin sebebi içinde emniyet mensuplarının özel cihazlarıyla okunabilen ve içinde sizin kişisel biometrik özelliklerinizi barındıran bir yonganın olması. Peki nedir bu biometrik özellikler?


Bu pasaportlar direk en yakın ilçe emniyet müdürlüklerinden cuzi ücretler,ki dünyadaki en pahalı pasaport bizde, ödenerek alınıyor.

Ancak öncesinde, e-pasaport sitesinden başvuruda bulunmanız ve sıra almanız gerekiyor. Siteyi görmek içi tıklayınız. Pasaport başvuru işlemleri nelerdir ? Her ülkenin vatandaşlarının kendilerine mahsus pasaportları vardır.


Soru Detayına Girin. Yurt dışından gelecek yabancılardan da pasaport aranır.


E-pasaportların yardımıyla, insan gücü ile çalışan kontrol sisteminin gelecekte özerk bir sisteme dönüştürülmesi hedeflenmektedir. George Foreman vs Muhammad Ali - Oct.


Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüklerinden verilmeye başlanan içerisinde çip bulunan, makinede okunabilen, yüksek güvenlikli ve dayanıklı elektronik pasaporttur.

Ama bunlar istisnai durumlarda veriliyor. Mesela, geçici pasaport, yurt dışındayken pasaportunu kaybedenlere, ya da pasaportunun son kullanma tarihi dolanlara, ya da sınır dışı edilenlere Türkiye’ye geri dönmeleri için verilen tek kullanımlık olmak üzere veriliyor. Bunların ilki e-pasaport ile eski pasaport arasındaki farklar. Nedir – e-pasaport Hakkında Bilgi.


Eğer siz de e geçişlik, elektronik geçişlik, çipli geçişlik, biometrik geçişlik şeklinde değişik adlar duyup “Iyi mi kısaca, benim bilmediğim başka pasaportlar da mı varmış! Aslına bakarsak e-pasaport kelimesini. Kayıp-çalıntı olarak bildirdiğim pasaportumu bulduğumda ne yapılır?


Türkiye’den yurt dışına seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının pasaport çıkarması gerekiyor. Geçici pasoport ile ülkeme giriş yaptıktan sonra eski pasoportum elime ulaşmıştır. Vatandaşı olduğu ülke dışında farklı bir ülkeyi ziyaret edecek olan kimselerin sahip olması gereken belgedir.


Online randevu ile ilk adımlarınızı atabilirsiniz. Yeni çipli pasaport başvurusu için gerekli belgeler neler? Belgeleri hazırlama: Nüfus cüzdanı, adet biyometrik fotoğraf ve banka dekontu.


Henüz pasaport çıkarmamış veya süresi dolmuş, yurtdışına çıkmak isteyen binlerce vatandaşı etkileyecek olan pasaport fiyatları, Maliye Bakanlığı’nın kararı ile belirlendi. Hangi pasaport kimlere verilir?


AGİT anlaşması nedir amsterdam konsolosluk randevu alma Avusturya Bregenz Noter işlemleri Bregenz konsolosluk vekaletname işlemleri cipli kimlik kartı çıkartma yurtdışı ekimlik kartı konsolosluk e konsololuk pasaport randevu e konsolosluk e konsolosluk pasaport randevu e konsolosluk randevu ekonsolosluk randevu e konsolosluk randevu. Randevu alırken kişinin kimlik ve demografik bilgileri sistem tarafından istenmektedir.


Yurtdışına daha önce çıktıysanız, havaalanında pasaport kontrolü sırasında polis memurunun pasaportunuzu bir makineye okuttuğuna şahit olmuşsunuzdur.

Bilgibudur - Her çeşit bilgiyi içeriğinde barındıran platform. Yabancı bir ülkeye seyahat edecek olanların en sık karşılaştığı kavramlardan bir tanesi de pasaporttur. E pasaport almak için randevu almak zorunlu olmasa da, kalabalıkta sıra beklememeye karşı önlem olarak randevu alınması önerilmektedir.


Başvuru için öncelikle aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayın. Türkiye’den herhangi bir yabancı ülkeye seyahat planı yapan kişilerin geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor.


Türkiye ile ikili anlaşması bulunan ve kimlikle seyahat edilen ülkeler dışındaki tüm ülkelere seyahat edebilmek için uluslararası kimlik yerine geçen pasaport taşımak zorunlu. Bunları hazırladıktan sonra e-pasaport sitesinden şehrinizi ve ilçenizi seçerek randevu almanız yeterli.


Emniyet Müdürlüğünden, istediğiniz herhangi bir tarih ve zaman için randevu alarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder