28 Haziran 2017 Çarşamba

Kaynakça hazırlama kuralları

Araştırma metninin sonunda yer almalıdır. Unutmayınız ki, araştırmanızda kullandığınız “güvenilir bilgi kaynağı” sayısı araştırmanızın kalitesiyle doğru orantılıdır. Profesyonel olarak hazırlanmış tezlerde en önemli kısımlardan biride kaynakçadır. Bu kısımda projeyi oluştururken kullandığınız kaynaklardan bahsedersiniz.


Yaptığınız araştırmanın derinliğini ve neleri incelediğinizi gösterir.

Nasıl düzene sokulur,araya cümle girdiği. Sunum Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Ayrıca, üç kişiden çok yazarlı metinlere atıf yaparken APA “et al. Ancak Türkçe’de “et al.


Yalnızca akademik çalışmalarda değil, bilgi paylaşımı amacıyla kamusal ortama sunulan her türlü yazılı ve sözlü çalışmada yararlanılan kaynakları eksiksiz olarak belirtmek, hukuki ve ahlaki yükümlülüklerdir. Kaynak Gösterme Kuralları.


Bilginin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkması, yayılması, düzeltilmesi, geliştirilmesi ve.

Daha çok Sosyal Bilimler alanında kullanılan bu yöntemde gönderme yaparken araştırmanın sonunda ya da metin içerisinde yazarın soyadı ve yayın tarihinin ön plana. Açık medeniyet ve sosyal içerme. Burada, kaynakça hazırlama yöntemlerinden sadece birini göstereceğim. Diğer yöntemler hakkında bilgi almak için bu yazının sonundaki kaynaklara bakabilirsiniz.


Yayın yeri : Yayınevi, Yayın yılı. Kitabın ya da başka bir kaynağın başlığındaki kelimeler büyük harfle başlamalı ve yatık (italik) harflerle belirtilmelidir.


Ayrıca bu kaynak hakkında istenirse başka bilgiler verilebilmekte, yorum. APA Makale Yazım Kuralları : APA: American Psychological Association. Makale yazımında en bilindik 3-tane format vardır.


Bunların en bilineni ise APA dır. Bilimsel etik kuralları çerçevesinde, alıntı yapan kişi alıntıyı yaptığı kişiye yani kaynağın asıl sahibine gönderme yapmak zorundadır. Tez çalışmalarında kaynakça, başka eserlerden ve görüşlerden yararlanıldığı zamanlarda ortaya çıkar.


Below is the citation guide in MLA format. The seventh edition of MLA handbook. Eugenie Grandet: Taúralı Yüzler.

Poster Bildiri Hazırlama Kuralları. KAYNAKÇA Edgü, Ferit. Tezde kaynakça nasıl yazılır? Sorusundan yola çıkılarak kullanılan tekniğin kuralları uygulanır.


En fazla kullanılan tekniklerde bibliyografya kısmında yazar adından hemen sonra eser bilgileri yer alır. Metnin içinde, kısaltma ifadelerle yer alan bilgilerin tamamı, ayrıntılı olarak bu bölümde verilir. Bir kitaptan alıntı yapıldığında, sayfa bilgisi dipnotta mutlaka belirtilir. Bu makaleyi okuduğunuzda siz de yazımı hakkında bilgi sahibi olacaksınız.


Kongredeki her bir posterin sunumu, kendisi için ayrılan zaman ve yerde yapılacaktır. Makaleler açık ve anlaşılır bir anlatım ile Türkçe veya İngilizce yazılmalıdır. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek. Tez Yazımında Yazım Kuralları.


Tez yazımının en başta gelen şartlardan birisi yazım kurallarına uymaktır. Yazım kuralları arasında sayfanın boyutu, sayfa düzeni, satır aralıkları ya da başlıklar gibi pek çok kural bulunmaktadır.


Tezler genelde ciltlenmeye müsait olan Aboyutundaki kağıtlara yazılmaktadır. Tez yazım kuralları konusunda size referans olabilecek kaynaklar üniversitelerin tez yazım kılavuzlarıdır. Aşağıda farklı üniversitelerin tez yazım kılavuzları için linkleri bulabilirsiniz.


Kılavuzları incelediğiniz zaman aslında temelde tez yazım kurallarının standart bir yapıdan oluştuğunu küçük farklılıkların bulunduğunu görebilirsiniz. Makalenizi yazıyormuş gibi değil, sanki sunuyormuş gibi hazırlayın.


Bu çalışmanızın akıcı şekilde okunmasını sağlayacaktır. Türkçe yazım kuralları doğrultusunda, günümüz koşulları, uygulamada karşılaşılan bazı sorunlar ile geri bildirimlere ve enstitü müdürümüz ile yönetim kurulu üyelerinin katkılarına göre Tez yazım kılavuzu, Enstitü Müdür Yardımcıları Prof. Fügen AKTAN ve Prof.


Yazım Kuralları : Kongrede her bir bildirinin sunumu için dakika, soru ve tartışma bölümleri için dakika ayrılacaktır. Metin içinde kaynak gösterimi, kaynakça, şekil ve tabloların belirtilmesini de içeren biçimsel niteliklerde AP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder