26 Haziran 2017 Pazartesi

Bulgaristan vizesi ile gidilebilecek ülkeler

Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir. Bu uygulama karşılıklı olarak ülkeler arasında geçerlidir. Bu konuyla ilgili farklı internet sayfalar yazıyor. Net bir bilgiye ulaşamadım.


Bulgaristan C vizesi ile gidilebilecek ülkeler hangileridir?

Bulgar vizesiyle Avrupa ülkelerine gidilemediğini anladım, fakat hangi ülkelere gidilebildiğini merak ediyorum. Ayrıca listeden pasaportsuz gidilecek yerlerle ilgili de bilgi edinebilirsiniz.


Andorra’ya gitmek için önce Fransa’ya veya İspanya’ya gitmeniz gerek. Diğer pasaportlar için de vizesiz. Antigua-Barbuda– 1Gün vizesiz. Arjantin– gün vizesiz.


Arnavutluk– gün vizesiz.

Bu vize kapsamında sizlere ülkede gn kalma hakkı verilir. Geri dönüşü de böyle yapacaksanız başvuru formunda çok girişliyi işaretlemeniz.


Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Bu süre her ülkeye göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle ile arasında olabilmekte ve bazı konaklama tesisleri ve oteller dönüş biletinizi kontrol edebilmektedir. Tatilinizi yurt dışında değerlendirmek istiyorsanız ve vize ile uğraşmak istemiyorsanız bu yazı tam size göre.


Dominik Cumhuriyeti ile aynı adada bulunan Haiti’ye giriş yapmanız için kapıda vize almanız gerekmektedir. Havaalanında Amerikan Doları karşılığında günlük turist kartınız ile ülkeye giriş yapıyorsunuz. Kolay dolaşım yapabileceğiniz ülkeler arasında dünyaca ünlü tatil bölgeleri de bulunuyor.


Comments Daha önceki yazılarımızda yeşil pasaport nedir ve yeşil pasaport kimlere verilir soruları ile yeşil pasaport başvurusu nasıl yapılır sorularını yanıtladık. Ancak Bulgar vizesi ile Schengen ülkelerine gidilememektedir. Yunanistan vizesi alarak gidilebilecek ülkeler AB kapsamındaki Schengen bölgesinde yer alan ülkelerdir. Her defasında alınan vize ücreti artan kurla birlikte seyahat bütçemize ciddi bir yük.


Schengen vizesi ile yukarıdaki bahsettiğimiz ülkede rahatlıkla gezilebilirsiniz. Evrak işleriyle uğraşmadan sadece otel ve uçak planlaması yaparak pasaportunuzla görebileceğiniz ülke sayısı oldukça çok.


Rusya, Polonya, Litvanya, Letonya ve Ukrayna’ya komşu olan Belarus, yemyeşil doğası, ahşap evleri ve Sovyet mimarisinin güzide örneklerinin bulunduğu başkenti Minsk ile vizesiz gidilecek ülkeler arasında en uygun destinasyonlardan biri. Tek tek vizesiz ülkelerden bahsetmeden önce, vize ile ilgili yazdığım bütün yazıları bir listeleyeyim diyorum.

Böylece, vize konusunda ön bilgi sahibi de olmuş olursunuz. Türk turistler için evrak. Yeşil pasaport sahiplerine. Vize ve pasaport nedir ? Tabi bunu fark etmek biraz zaman alabiliyor.


Pasaport geçerlilik süreleri ve son durum ile ilgili gideceğiniz ülkenin şartlarına göz atmayı unutmayın. Yolculukluk planlarınıza başlarken resmi mercilerden de vize durumu ile ilgili son güncellemeleri mutlaka teyit edin. Bu şekilde bulgaristanvize. Ancak Schengen üye ülkesi kapsamında bulunmaz.


Ancak başvuru evrakları içerisinde vizenin olumlu yönde sonuçlanması için tüm evraklar ve belgelerin usulüne uygun olarak tanzim edilmesi şartının. Bu tür ülkeler vize istemiyor olsa da pasaport kullanımı şarttır.


Bu nedenle yaşından büyük olan vatandaşların pasaport ile ilgili tüm evrakları tamamlamış olmaları gerekir. Sadece pasaporortunuzla giriş yaparak vizesiz gün seyahat imkanı sunan İran, her ne kadar ABD seyahat önerileri arasında gidilmemesi gereken ülkeler listesinde yer alsa da, keyifle seyahat edebileceğiniz muazzam bir ülke. Yoksa bazı ülkeler “vize” uyguluyor ama bu daha çok ülkeye girmek için form doldurmak ve harç ödemek gibi kolay bir işlem.


Shengen ya da İngiltere vize başvurusu gibi uzun bir bekleyişi gerektirmeden 5-dakikada işlemler bitiyor ve işlemleri tamamlayan herkes ülkeye giriş yapabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder