25 Mayıs 2017 Perşembe

Memur özlük dosyası

Memur özlük dosyası

Memurların özlük dosyasında bulunması gereken bilgi ve belgelere ilişkin düzenleme nolu kamu personeli tebliği ile yapılmıştır. Buna göre aşağıda başlıklar halinde sayılan bilgi ve belgelerin memurun özlük dosyasında yer alması gerekmektedir. Bu nedenle önemlidir.


Memurların işe başladıkları ilk andan itibaren işlenen güncel bilgileri yer alır. Devlet memurlarının tamamı hakkında tutulması zorunlu olan özlük dosyasında yer alacak bilgi ve belgeler, memurlar hakkında verilecek bazı kararlar ve yapılacak işlemler bakımından önem taşımaktadır.


Kurumlar, Belediyeler, Müftülükler, Kaymakamlıklar vs. Dilediğiniz taktirde yine firma özel baskı ve tasarımı ile birlikte istenilen özelliklerde bu dosyaların da üretimini gerçekleştirmekteyiz. Bu program kar amacı güdülmeden Hikmet Yıldırım Kılınçarslan tarafından hazırlanmıştır. Maddesinde belirtilmiştir.


Memur özlük dosyası

Memurların yaptığı işi ilgilendiren, kişisel bilgi ve tecrübeleri de Özlük dosyası içerisinde yer alır. Her memur için bir özlük dosyası tutulur. Bu dosyada memurun adı ve soyadı, kütük sıra numarası, doğum yeri ve tarihi, cinsiyeti, medeni hali, nüfus hüviyeti cüzdanı ile öğrenim belgesinin dairece tasdik edilmiş suretleri, bakmakla yükümlü olduğu kimseler, öğrenim durumu, bildiği yabancı diller ve derecesi,yaptığı lisansüstü eğitimi.


Devlet Memurları Kanununun "Memur bilgi sistemi, özlük dosyası" başlıklı 109. Zamanla seninle ilgili kararnameler,terfiler,izinler,ödüller,ceza v. Memurların başarı, yeterlik ve ehliyetlerinin tespitinde, kademe ilerlemelerinde, derece yükselmelerinde, emekliye ayrılmalarında veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde, hizmet gerekleri yanında özlük dosyaları göz önünde bulundurulur.


Yeni işe başlayacak olan her personelden genellikle bazı evraklar talep edilir. ZLÜK DOSYASI Bütün işyerlerin işçi özlük dosyası düzenleme zorunluluğu vardır.


Kanun ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır. Sayılı İş Kanunun 75. TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava.


Matbaamızda üretimini gerçeklerştirdiğimiz askılı dosya ve özlük dosya imalatlarımızı siz değerli müşterilerimize sunmaktayız. Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası esas alınarak kurumlarınca tutulacak personel bilgi sistemine kaydolunurlar.


Dosyasında Hangi Bilgiler Yer Alır? Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek durumundadır. Devlet memuriyetine giren her kişi için bir özlük dosyası tutulması zorunlu olup, tutulan bu özlük dosyaları ilgili memurlar hakkında verilecek bazı kararlar ve yapılacak işlemler bakımından önem taşımaktadır.


Tüm bu yükümlülükleri yerine getirmeyenlere ise ağır para cezaları var! Sanıldığının aksine özlük dosyası bir evrak kalabalığı, bir bürokratik kırtasiyecilik değil! TL tutarında idari para cezası öngörülmüştür.


Bu birkaç nedenle böyledir: Öncelikle işçi ile ilgili kayıtların tutulması işletmenin kurumsallaşması, kurumsal bir hafıza üretmesi anlamında önemli bir arşiv faaliyetidir. Mezkur hükme istinaden aşağıdaki usul ve esaslara göre.


Kanunu kapsamında çalışanlar açısından tutulan işçi özlük dosyası oluşturmaktadır. Personel özlük dosyası tutmak zorunlu mudur?


Kanunu, sosyal güvenlik mevzuatı ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak durumundadır. Sağligi-ve İş Guvenligi Kurulu Toplanti Karar Defteri Fiyatı: 20. Düzenlemeye göre "İşveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler. Kanunu’nun işçi özlük dosyası başlıklı 75.


Memur özlük dosyası

Kanunu ya da farklı herhangi bir kanunda özlük dosyasının şekli ile ilgili herhangi bir yaptırım bulunmaz. Yani, her şirket şeklen uygun gördüğü bir biçimde işçilerine ait özlük dosyalarını oluşturabilir.


Askılı dosya, özlük dosyası, klasörler, mahkeme dosyaları vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder