25 Mayıs 2017 Perşembe

Kanada vatandaşlarına vize istemeyen ülkeler

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığınca, Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırıldığı bildirildi. Kanada pasaportu Yabancı ülkelere seyahat için Kanada vatandaşlarına verilen belgedir.


Gerekirse yurt dışında Kanada konsolosluk görevlilerinin yardımı ile güvence sürecini kolaylaştırmak, uluslararası seyahat amacıyla Kanada vatandaşlarına ve Yurtdışında pasaport sahibinin korunmasını talep edilebilir. Kolay dolaşım yapabileceğiniz ülkeler arasında dünyaca.


Kanada ’ya seyahat etmeden önce vize başvurusu yapmanız gerekecektir.

Başvurular, yetkili vize işlem merkezleri üzerinden gerçekleştirilir ve başvuru Ankara Konsolosluğu tarafından değerlendirilir. Kanada, uzun süreli vize verme eğiliminde olup. Bu sayfa sizler için sürekli güncellenmektedir.


Sadece bordo pasaport ile gidilen ülkeler olup, diğer pasaport türlerinde bu sayı artmaktadır. Sınır kapısında yanınızda mutlaka gidiş-dönüş uçak biletiniz ve 4-yıldızlı bir otelden. Kamboçya, bu anlamda dünyanın en ucuz ülkeleri arasında.


Her ülkenin Amerikan pasaportuna sahip olanlar için çeşitli vize uygulamaları mevcuttur.

Amerikan vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayan ülkeler ücret talep etmezken, bazı ülkeler de. Bu ülkelerin bir çoğu turistik olarak tercih edilen destinasyonlardır. Avrupa kıtasında yer alan Andorra’ya umuma mahsus pasaport sahipleri gün süre ile vizesiz seyahat edebilir.


Listede toplam ülke var. Antigua ve Barbuda. Ailenizden birinin buralı olması, bu ülkelerden birinde daha önce oturmuş olması, çalışıyor olması ya da halen orada yaşıyor olması gerekmektedir.


Göç, vatandaşlık almaktan çok daha farklı bir konu. Almanya da transit vize isteyen ülkeler arasında kendini göstermektedir. Siz değerli okuyucularımıza küçük bir tüyo daha iletelim. Ancak önemli bir nokta paylaşalım.


AB vatandaşı olup da serbest dolaşım hakkına sahip bir. Son yıllarda birçok ülke ile vize işlemleri kaldırılmıştır. Fakat bu gezginler için yeterli sayı değil.


Vize istemeyen ülkeler. Umarım önünüzdeki yıllarda vize istemeyen ülke sayısı daha da çok olur.


Kanada ’da oturma izni alarak gelmiş göçmenler, burada kaldıkları sürece okuma, çalışma ve yaşama haklarına sahip olabiliyor.

Kanada ’dan oturma izni alabilmek için en az lise mezunu olmak şart. Sonrasında eğitime, yaşa göre. Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın.


Varış ülkenize birden çok transit seçeneği olacağından, transit vize istemeyen ülke seçmek size hem zamandan hemde paradan. Türk turistler için evrak. Kanada eğitim, Kanada göçmenlik, turistik ve ticaret açısından oldukça fazla talep gören ülkeler arasındadır.


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


Seyahat tercihlerinde ilk sıralarda yer alan Avrupa ülkeleri Schengen vizesi engeliyle, zaman, para kaybının yanında evrak toplama işkencesine dönüşüyor. Yaz tatili sona erse de, kıyı bölgeler yerine yurt dışına çıkmak isteyenlerin rotası vizesiz ülkeler oluyor.


Yurt dışında tatil yapmak hemen herkesin hayali. Kapıda vize uygulaması var. Zimbabve vizesi sınır kapılarında ABD doları karşılığında tek girişli, günlük olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder