28 Nisan 2017 Cuma

İçinde kiracı olan evin satın alınması

Noter huzurunda düzenlenecek olan tahliye sözleşmesi olmalıdır. Satılan evden kiracının çıkma süresi konusunda tereddütleriniz var ise bu sözleşme kesinlikle alınmalıdır. Ev almak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken konuların başında evin durumu yer alıyor.


Olaya son noktayı mahkeme koydu. Peki, satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur? Beğendiğimiz bir evi satın almadan önce içinde kiracı olup olmadığından kesin olarak haberdar olmamız gerekiyor. Bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler olsa da yine de satın aldığımız evin içinde bir kiracı olması hesaba katmadığımız sorunlar ile karşılaşmamıza neden olabilir.


Bu süreçte evi satın almak isteyen kimselerin evi görmesi için kiracının evi göstermesi gerekiyor. Ev sahibi kiraya verdiği evinin satışını gerçekleştirebiliyor.


Evi satın almadan önce içindeki kiracı ile yasal olarak bir anlaşma yapmadıysanız ve kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa tapu devri tamamlanma tarihinden itibaren en geç ay içerisinde bir ihtarname göndermeniz gereklidir (ihtarname örneğini indirmek için tıklayın). Bir ay içerisinde herhangi bir ihtarname göndermemiş olmanız daha önce yapılan kira sözleşmesi.


İçinde kiracı olan evin satın alınması

Yeni ev sahibi kiracı istemiyorsa taşınmazın içerisindeki kiracıya ay içerisinde ihtarname göndererek tahliye talebini iletmelidir. Evi satın alan kişinin evi kendisinin kullanmak istemesi ya da ihtiyacı olan birinci derecede akrabasına kiraya verecek olması durumunda kiracıyı evden çıkarmaya hakkı bulunmaktadır.


Kira sözleşmesine bakıldığı zaman ise kiracıların konutlar kapsamında bazı hakları mevcuttur. Bu yazımızda kirada oturduğum ev satıldı ne yapabilirim ile içinde kiracı varken evin alınması satılması konularında detaylı bilgiler verdik.


İçinde kiracı olan evin satın alınması

Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ben içinde kiracı olan bir ev aldım. Sözleşmesi eylülde bitiyor. Fakat kiracı evi boşaltmak için benden taşınma masrafları olarak nakliye ücreti, klima servis ücreti ve yeni tutacağı evin badana boya ücreti istiyor.


Bende bunları kabul etmiyorum. Borçlar Kanunu ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenlemektedir.


Satın alınan evin ileriye dönük yatırım amaçlı olarak satın alınması durumunda yeni ev sahibi dilerse satın almış olduğu evdeki kiracıyı evden çıkartmayabilmektedir. Bu durumda ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Ayrıca kiracının da bazı. Kira kontratı devam ederken ev satılabilir mi?


Bu sorulara cevap olarak, kiracı ile ev sahibi ve evi yeni satın alacak tarafın yasal haklarını bilmesi gerekir. Kiracısı Olan Ev Gösterilir Mi?


İçinde kiracı olan evin satın alınması

Sanırım ay gibi bir süre içinde boşaltmak gerekir. Ama kiraları zamanında yatırmaya dikkat edin. Dolayısı ile alacağınız konutun içerisinde kiracı bulunup bulunmadığını ve kiracıyla eski ev sahibi arasında yapılan sözleşmeyi dikkatlice incelemeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra satın aldığınız evin içerisinde bir kiracı oturuyor olabilir.


Bunun içinde kiracılı bir evi alırken bir takım haklarınızın olduğunu bilmelisiniz. Günaydın, Oturduğum ev bir kaç hafta önce satıldı. Eski ev sahibiyle 01.


Burda unutulmaması gerekende krediyle aldığınız evin satışında banka size yüzde 2’lik bir ceza uygulayacaktır. Bu şekilde kredi borcunu ödeyemediğiniz evin satışını banka aracılığı ile yapmış olacaksınız. Her iki tarak içinde son derece güvenli bir ortamda gerçekleşecek olan devir ilede gözünüz arkada.


Aldığım evin kiracısını nasıl çıkarabilirim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder