18 Mayıs 2021 Salı

Yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler

Vize ücretleri de ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Bu ülkelerin bazıları internet ve kapı vizesi kolaylığı sağlıyor. Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil.


Hemen tıkla yeşil pasaportla gidebileceğin ülke ve şehirleri öğren. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan.


Güzel bir tatil deneyimini farklı ülkede, farklı.

Tüm pasaport çeşitleri arasında en avantajlı olan pasaport türü yeşil pasaporttur. Vize isteyen ülkeler, çoğunlukla kaçak göçten muzdarip olan ülkelerdir. Kaçak göçü engellemek ve kişinin zitareti içinde bulunmuş olduğu.


Almanya (1gün içinde günü aşmamak kaydıyla) Andorra ( Aya Kadar). Hususi ( yeşil ) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım. Okyanusya’da maalesef yeşil pasaporta özel bir uygulama yok. Bulgaristan gibi bazı ülkeler pasaportunuzun yıllık geçerlilik süresi olmasını istiyor.


Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur. Pasaport geçerlilik.

Aşağıdaki listedelerde yer alan yeşil pasaport vize uygulamaları turistik amaçlı seyahatler için geçerli. Eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkeden uzun süreli vize almanız gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinden, yeşil pasaport ile vizesiz seyahat edilebilen ülkelerin listesini inceleyebilirsiniz. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler listesi.


Vizesiz ülkelere doğrudan seyahat edilmekte ve herhangi belgeye gerek olmamaktadır. Burgazada Gezi Rehberi. Heybeliada’da Gezilecek Yerler. En Güzel Karaburun Plajları.


Yeşil pasaport belli statüdeki devlet çalışanl. Evden Çıkmadan Gezebileceğiniz Sanal Müzele. Dünyada, Türkiye’den alınan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler oldukça fazladır.


C hususi pasaport olarak bilinen yeşil pasaport sahiplerinden vize isteyen ülkeler, tüm pasaport kategorilerinden vize talep eden veya bordo, yeşil pasaport sahiplerinden vize talep eden ülkeler arasında yer alıyor. Schengen vizesi, yeşil pasaport sahiplerine uygulanmıyor.


Avrupa kıtasında ülkeye, yeşil pasaport ile seyahat edilebiliyor. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER. Bunun dışında Suudi Arabistan hariç bölgedeki diğer tüm ülkelere de bordo pasaportlarda olduğu gibi vizesiz seyahat mümkün. Yurtdışına çıkabilmek için pasaporta ihtiyaç duyulur.


Bazı ülkeler pasaport bile istemezken, bazı ülkeler için pasaport yeterli olur.

Eğitim, oturum ve çalışma gibi durumlarda vize başvurusu yapmak gerekiyor. Sıra geldi yeşil pasaportla gezme kısmına! Avrupa Kıtasındaki ülkelerin Avrupa Birliği altında birbiriyle gidiş gelişlerinde serbestlik olurken bu kıta dışında ülkeler için vize ve pasaport sistemi hala devam ediyor.


Bu haritada normalde Türkiye’den vize istemeyen ülkeler değil, yeşil pasaporta ayrıcalık tanıyan ekstra ülkeleri göreceksiniz. Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler listesi zaman zaman güncellenebiliyor.


En güncel bilgi ve vize rejimi uygulamaları için Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini kontrol etmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder