4 Mayıs 2021 Salı

Yeşil pasaporta vize İstemeyen ülkeler 2020

Hemen tıkla yeşil pasaportla gidebileceğin ülke ve şehirleri öğren. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan.


Yeşil pasaporta sahip olmak büyük bir ayrıcalıktır. Bunlara ek olarak normalde vize gerekliliği olup da yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeleri. Hepsini Görkem Yüksel Gezdi Yazdı!


Hususi ( yeşil ) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım.

Bu ülkelerin çoğuna vizesiz giriş yapabilir, interrnetten vize başvurusu yapabilir yada vizeyi sınır kapısında alabilirsiniz. Bu yüzden eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkenin temsilciliğinden bilgi almanızda fayda var. Güncel duyurular ve değişiklikler içinde Dışişleri Bakanlığı. YEŞİL PASAPORTLULARIN VİZESİZ VEYA KAPIDA.


Fransa, Almanya, Danimarka hatta Norveç bile yeşil pasaporta vize istemiyor. Memur anne-baba çocukları da bu avantajdan faydalanabiliyor. Yurtdışına çıkabilmek için pasaporta ihtiyaç duyulur.


Ayrıca olası güncel gelişmeler için gerekirse ülkelerin elçilik veya konsolosluklarından da mutlaka bilgi alın. Bu işleri rica ediyorum çok büyütmeyin.

Unutmayın ki, dünyadaki herkes özgür iradesi olduğu müddet, seyahat etme hakkına sahiptir ve dünyanın istediği ülkesine gidebilir. Bu, sizin en doğal hakkınızdır. Asla hayallerinizden.


Bulgaristan gibi bazı ülkeler pasaportunuzun yıllık geçerlilik süresi olmasını istiyor. Bir yeşil pasaporta sahip olan kişiler, yukarıda da belirttiğimiz gibi yurt dışında birçok ülkeye vize muafiyetinden faydalanarak gidebilmektedir.


Aşağıdaki listedelerde yer alan yeşil pasaport vize uygulamaları turistik amaçlı seyahatler için geçerli. Eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkeden uzun süreli vize almanız gerekiyor.


Pasaport geçerlilik. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler listesi. Kıtalara göre yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler şunlar: Avrupa: İzl. Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur.


Avrupa Kıtasındaki ülkelerin Avrupa Birliği altında birbiriyle gidiş gelişlerinde serbestlik olurken bu kıta dışında ülkeler için vize ve pasaport sistemi hala devam ediyor. Dünyada, Türkiye’den alınan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler oldukça fazladır.


Vize ile gidilecek yerler en kolay burada. C hususi pasaport olarak bilinen yeşil pasaport sahiplerinden vize isteyen ülkeler, tüm pasaport kategorilerinden vize talep eden veya bordo, yeşil pasaport sahiplerind. Almanya (ay içinde aya kadar) Andorra (ay içinde aya kadar) Arnavutluk (Normal pasaporta da vizesiz) Avu. Kafa Nereye Bizz Oraya sloganı ile çıktığımız bu yolda,araba ile gezmeyi tercih edenlerdeniz.


Fırsat buldukça gezip anılarımızı bloğumuzda paylaşmaktayız. Vize İstemeyen Ülkeler Hangileridir?

Güzel bir tatil deneyimini farklı ülkede, farklı coğrafyada aradığınızda buralara seyahat edebilirsiniz. Yine de Dış işleri Bakanlığı’nın resmi sayfasından vize istemeyen ülkelerin kontrolünü sağlayın.


Gideceğiniz ülkenin. Eğitim, oturum ve çalışma gibi durumlarda vize başvurusu yapmak gerekiyor.


Vizesiz ülkeler ülkeler için hazırlanan güncel listemiz ile her kıtada bulunan vizesiz ülkeleri ve yanlarında ne kadar kalınabileceği ile sınırda vize veren ülkeleride ayrıca belirtik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder