6 Nisan 2021 Salı

Yurtdışı telefon kayıt harcı 2020

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı artırıldı. Türkiye’deki yüksek vergiler neden. Yaşanan yoğunluk nedeni ile günlük sürenin yetersiz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine telefonları kayıt ettirme süresinin gün olmasına karar.


TL’ye çıkarılmıştı.

Söz konusu yurt dışı telefon kullanım izin harcı tutarı her yıl artırılıyor. Bunun dışında başka bir Resmi Ücret alınmamaktadır. Ancak Operatör Bayileri tarafından TL ile 1TL arasında ek bir İşlem Ücreti alınabilmektedir.


Gümrük araç affı çıktı mı? Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz. Bundan sonraki yılın girmesiyle (Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar.


Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir. Kayıt edilmeyen telefon 1günde kullanıma kapatılıyor.

Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor. IMEI Kayıt Harç Ücreti. Yurtdışı telefon kayıt ücreti.


TL 🙁 Çok Önemli Bir Bilgi: Herkes yurt dışından telefon getirebilir. Siz veya bir başkası. Ama gelen bu telefonun kaydı, sad.


Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yeniden değerleme oranına yer verildi. Yeni yılda yurtdışından getirilen telefonların kaydına zam. TV (yüzde ila yüzde arasında değişiyor.), KDV (yüzde 18), TRT vergisi (yüzde 10) ve damga vergisi.


Yani çok büyük bir fark yoksa, yurtdışından telefon getirmenin hiç bir anlamı kalmıyor şu anda. E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap. E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır. Herhangi bir Vergi Dairesine.


TL telefon harcını ödemek için birçok kanal bulunmaktadır. Halk bankası, Ziraat bankası, vakıflar bankası, deniz bank, Şeker Bank, İş bankası, Garanti bankasından rahatlıkla ödeyebilirsiniz.


Bunun yanı sıra harcı ödemek için vergi dairesine de telefon harcı olarak ödeme işlemini.

Daha fazla videoya gözat. Sonraki oynatılıyor. Telefon Kayıt Harcı. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.


TL olarak belirlemişti. Kasım ayında zam geldi. Yılında Uygulanacak Yurt Dışı Tebligat ve İstinabe Taleplerinde Uyulması Gereken Usul ve Esaslara Dair Tebliğ. Yani, yılda bir kez yurt dışından telefon alabilirsiniz.


Yeni gelen yasa ile her şey değişti. TL ödeme yapmanız gerekir. Yurt dışına giden tanıdıkların yakasına yapışma pahasına ucuz yollu telefon alma hevesi kursakta kaldı gibi gözüküyor.


Aynı ayın sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı vergi, harç ve cezaların artırılmasında kullanılacak olan "yeniden değerleme oranını" belirlemiş ve bu ücret 6liraya yükselmişti. Kişiler neden cep telefonu harcı ödemeyi göz alarak yurt dışından telefon alıyor?


Bu modeli Amerika’dan alırsanız yeni kayıt ücreti dahil 6. Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder