29 Nisan 2021 Perşembe

Yunanistan vizesi ile gidilebilecek ülkeler

Vize ne yazık ki pek çok vatandaşımızı seyahat etmekten alıkoyan bir uygulama. Bu sebeple pek çok kişi vizesiz ülkelerin neler olduğunu merak ediyor.


Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Hem vize hem de pasaport istemeyen ülkeler de vardır. Bu ülkelere sadece T.

Zira hala birçok ülke tarafından uygulanan Türkiye vize uygulamaları vatandaşı zorluyor. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Moldova – Doğu Avrupa’da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan Moldova vize istemeyen ülkeler arasında. Yeni TC Kimik kartınız varsa pasaportsuz Moldova’ya gidebiliyorsunuz. Umuma mahsus, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri gün süreyle vizeden muaf.


Buna mukabil kapı vizesi süresinin bitmesiyle sınır dışı edilir yolcu. Vizenin uzatılması söz konusu değildir. Neyse ki vizesiz de gezebileceğimiz birbirinden güzel.

AB ülkesi olmayan bir ülkenin vatandaşı, tatil veya çalışma gibi farklı amaçlarla bir AB ülkesine gitmek istediği vakit bu vizenin sahibi olması gerekmektedir. Yunanistana Kapı vizesi ile gidilebilecek. O ülke için vize gerekip gerekmediğini öğrenmek için Vize İstemeyen Ülkeler listemize bakabilirsiniz. Kara yoluyla girişte sınır kapısında alınan ya da elektronik ortamda verilen e- vize ile ziyaret edilebilen ülke ile sınır kapılarımız kapalı.


Ermenistan’a İstanbul’dan kalkan Erivan uçağıyla ya da Gürcistan üzerinden kara yoluyla gidilebiliyor. Siyasi sıkıntılar ve diplomatik alandaki engellere rağmen iki ülke halkları birbirini ziyaret ediyor. Bulgaristan pasaportu ile vizesiz girilen ülkeler de dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir.


Bir de çoğu Afrika’da olan ve kapıda vize veren ülkeler var. Sudan’ın güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesine, Hartum Uluslararası Havaalanı’nda alacağınız 1dolarlık bandrolle sahip olabilirsiniz.


Mısır ve Endonezya örneklerden birkaçı. Bordo pasaportluların, vize başvurusu için öyle evrak hazırlama olmadan, istediği an bavulunu toplayıp gidebileceği 1ülke arasından 1ülkeye vizesiz giriş hakkı var! Yoksa bazı ülkeler “ vize ” uyguluyor ama bu daha çok ülkeye girmek için form doldurmak ve harç ödemek gibi kolay bir işlem.


Comments Daha önceki yazılarımızda yeşil pasaport nedir ve yeşil pasaport kimlere verilir soruları ile yeşil pasaport başvurusu nasıl yapılır sorularını yanıtladık. Asya’da vizesiz gidilebilecek ülkeler ‘in hepsi olmasa da birçoğunun ucuz olması da bu ülkeleri seyahat etmeyi neredeyse farz haline getiren bir diğer unsur.


Bu coğrafyaya yapılacak seyahatler için en fazla zorlanacağınız maddiyat kalemleri arasında belki de sadece uçak biletleri geliyor.

Onu da hallettikten sonra sadece pasaportla ver elini seyahat. Bulgaristan‘ a bordo pasaport ile günü aşmamak kaydı ile turistik vizesiz giriş. Bu durum sonraki vize başvurularında talebin geri çevrilmesine veya sürecin uzamasına neden olabilir.


Schengen vizesi alırken harcamak zorunda olduğunuz vize. Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen.


Peki, vize istemeyen ülkeler hangileridir? Eğer bir Avrupa seyahati planlıyorsanız ve vize işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız, bu kıtada vize istemeyen pek çok ülke var. Avrupa’da vize istemeyen ülkeler ve daha fazlası… vize istemeyen ülkeler. Transit Vize İstemeyen Ülkeler.


Sadece Havayolu ile Gidildiğinde Kapıda Vize Veren Ülkeler (Türkiye’deki Konsolosluklarından da Vize Alabilirsiniz) Azerbaycan – Havayolu ile girişte 30USD “ayak bastı” ücreti alarak günlük vize veriyor. Meksika – İnternet başvurusu (E- vize ) ile ücretsiz günlük vize veriyor. Bu konuda bu ülkeler gümrük kapılarında sorun çıkarmıyor.


Aslında hukuki olarak da bir vizeyle diğer ülkelere girip. Bu vize ile bir sıkıntı yaşarmıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder