20 Nisan 2021 Salı

Yunanistan transit vize makedonya

Aşağıda transit vize başvurusunda bulunacaklar için istenen standart evrakların dışında çalışanlar, işverenler, çiftçiler, emekliler, yaş altı başvuru sahipleri. Ek hizmet para birimi ( fotokopi, SMS, kargo, fotoğraf) TL olmaya devam edecektir. Transit vizeler çift girişli ya da çok girişli olarak düzenlenebilir.


En az son aya ait belgeler olmalıdır. Ancak resmi tatillere denk gelen durumlarda bu süre birkaç gün uzayabilir.

Bu süre de göz önüne alınarak şahıslar başvurularını seyahat zamanından en az bir ay önce yapmalıdır. Araç için uluslararası sigorta ve uluslararası sürücü belgesi (yeni tip ehliyet) gerekiyor. Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın.


Vize ücretleri 1euro. Varış ülkenize birden çok transit seçeneği olacağından, transit vize istemeyen ülke seçmek size hem zamandan hemde paradan. VİZE ÜCRETLERİ HAKKINDA. Prosedürü çok farklı değil, yalnızca kalacak yer göstermenizi istemiyorlar o kadar.


Dönüşte de trenle dönecekseniz çift girişli olması gerektiğini unutmayın.

Transit yolcular için gün geçerli vize 30$, tek girişli maksimum gün kalabileceğiniz vize 50$. Online veya kapıda East Africa Touristic Visa (Doğu Afrika turist vizesi ) alırsanız ay boyunca Ruanda, Uganda ve Kenya’ya sınırsız giriş yapabilirsiniz. Bulgaristan ve bazı garip ülkelerde transit vizeden bahsedilir. Otel rezervasyonu konusunda yazdığınızı yapabilirsiniz.


Sorun yaşamazsınız. Bulgarisan sınır kapısında transit vize vermemektedir. C yi tanımadığından dolayı pasaportlarında K. Kişilerin seyahatlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamaması için aktarma yapacakları ülkelerin bu vizeyi isteyip istemediklerine dikkat etmesi gerekmektedir. Sadece Schengen’e dâhil olan ülkelerde çalışma veya oturma izni bulananlar transit vizeden muaf olabiliyorlar.


Resmi tatil, bayram gibi vize başvurularının yoğun olduğu dönemlerde bu süre biraz daha artabiliyor. Kişiye ve konsolosluktaki iş akışına göre sürelerde artma ya da azalma. Makedonya ’ya havayolu ve karayolu ile gidilebilir. Yunanistana ticari vize almak vizem.


THY ve bazı özel firmaların seferleri bulunmaktadır. Karayoluna göre daha pahalıdır. Avantajı ise vize almadan direkt gitme imkânıdır. Hem yol daha kısa hem.

Avrupa Ülkeleri, VFS Global. Etiket: transit vize yunanistan. Gezebildiğinkadar, sizlere yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinizde yol gösterici olması için kurulmuştur. Fransız Denizaşırı.


Schengen vizeniz, geçici süre ile kalma izniniz veya oturma izniniz varsa. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Balkan Turu Üsküp’te bitmesine rağmen Türkiye’ye geri dönmeyip, uzun bir yolculukla ben tekrar güzel şehir Ohrid’e geri dönmüştüm.


Bu süre yabancı yabancı pasaport sahiplerini ve resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvuruları kapsamamaktadır. Kısacası Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeler arasındadır. Bu nedenle alınan vizeyle Schengen ülkeleri gün süreli olmak kaydıyla ziyaret edilebilmektedir.


Farklı ülkeleri ziyaret edecek olan kişiler vize başvurularını, ilk olarak hangi ülkeye gideceklerse o ülkenin konsolosluğundan yapmalıdırlar. Bazen transit vize için ödeyeceğiniz miktar, normal vize ile aynı fiyata.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder