12 Mart 2021 Cuma

Yeşil pasaport hangi ülkelerde geçerli

Bu kişilerden sadece defter bedeli alınmaktadır. Yeşil pasaport almak içinse kamuda çalışma ya da. Defter bedeli de sadece pasaport değiştirileceği zaman ödenmektedir.


Süre uzatmak isterseniz herhangi bir defter bedeli alınmamaktadır. Bunların haricinde herhangi bir şey için ödeme yapmazsınız.

Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Bu yazıda da yeşil pasaport hangi ülkelerde geçerli diye bir liste yaptım. Yaklaşık gün sürdü yolcuğumuz. Yunanistandan (Igoumenitsa) feribot ile İtalya’nın Bari kentine indik.


Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil pasaport ile Amerika ya da İngiltere vizesine başvuruyorsanız, bordo pasaport ile başvuran kişilere göre daha avantajlı olacaksınız. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınızda hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo. En başında vize başvuru sürecinden muaflar.


Buna göre yeşil pasaport çıkarırken sadece pasaport defter bedeli olan TL’lik ücret ödenmesi gerekmektedir.

Harç parasının geçe. Kimlik Hangi Ülkelerde Geçerli ? Pasaportu Hangi Ülkelerde Geçerli. Eklemek istediğiniz noktalar veya sormak istediğiniz şeyler varsa yorum kısmından bana yazabilirsiniz.


Kırmızı pasaport ya da resmi adıyla geçici pasaport, geçerli bir pasaportun olmadığı, yurt dışında pasaport kaybı, pasaport geçerlilik süresinin bitmesi, Türkiye’ye sınır dışı edilme ve zorunlu haller (hastalık, sağlık sorunu, aile üyelerinden kayıp) gibi durumlarda Türkiye’nin yurt dışındaki temsilcilikleri tarafından düzenleniyor. Vize gibi uzun süren ve uğraştıran işlemleri atlamanızı, istediğiniz zaman birçok ülkeye (1ülkeye) vize almadan rahatlıkla giriş çıkış yapma ve dolaşım hakkı sağlar.


Bazı ülkelerde kapıdan yada online vize alma hakkınız da bulunuyor. Kamu kurumu çalışanlarına ve devlet memurlarına verilen bir hak olan yeşil pasaport ücretleri ile ilgili en güncel bilgileri derledik. Almanya’da ay kaldıktan Türkiye’ye dönüp sonra Fransa ya da başka bir AB ülkesine gitmem de sorun olur mu?


Bu kural ülke için mi geçerli yoksa Avrupa birliği olarak mı geçerli. Melke Kısa süre önce kariyer peşinde koşan bir avukatken her şeyi bir kenara bırakıp hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim. Bu duruma yeşil pasaport ay kuralı deniyor, yani ay içerisinde en fazla ay kesintisiz olarak kalabiliyorsunuz.


Bordo pasaporta vizesiz ülkeler. Opsiyonun geçerli olduğu ülkelerde abonerlerden kullanım yaptığı (giden arama, gelen arama, SMS gönderme, data kullanımı, MMS alma ve MMS gönderme) her gün opsiyon günlük ücreti alınır.


Geçerli ülkelerde kullanım yapılmayan gün opsiyon ücreti alınmaz. Schengen ülkelerinde belirli bir kalma süreniz var.

YEŞİL PASAPORT AY KURALI. Bu süreye riayet etmezseniz ciddi miktarda ceza ödemekle yüz yüze kalabilirsiniz. Peki nedir bu yeşil pasaport ay kuralı.


Hangi evrakları getirmeniz gerektiğini Hindistan vizesi için gerekli evraklar sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak yeşil pasaport alacak olanlar pasaport harcından muaftır, dolayısıyla harç bedelinin ödendiğini gösteren dekonta da haliyle gerek olmayacaktır. Ayrıca il ve ilçe belediye başkanlarına görevleri boyunca ve hususi pasaport taşıma hakkı bulunan kişilerin yaşına kadar olan çocukları da yeşil pasaport alabiliyor.


Ermenistan Ermenistan, sadece bordo pasaport sahiplerine havayoluyla gidildiğinde sınırda 1günlük vize muafiyeti tanımaktadır. Nüfus Müdürlüğüne veya yurtdışındaki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.


CSS Legal uzman danışmanlarından elde edebilir. En çok Türk vatandaşının yaşadığı ülke olduğu için örneği Almanya pasaport ücretleri olarak vermiş olsak da bu ücret yurtdışında yenilenen tüm pasaportlar için geçerli. Yurt dışı seyahati denildiğinde akla ilk olarak pasaport gelmektedir.


Bu yazımızda bunlara cevap vermeye çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder