10 Şubat 2021 Çarşamba

Yapı müteahhidi sorgulama

Yapı müteahhidi sorgulama

YAPI MÜTEAHHİTLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMİ. Müteahhit Sorgulama İşlem Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ! Bu işlemi yapmak da bizler için çok önemlidir. Hepsinden önce yine aşağıda bulunan link adresine tıklıyoruz.


Oda Sicil No" (3), " Bağlı Olduğu Vergi Dairesi Adı" (4), "Sigorta Sicil No" (6), "Sözleşme Tarihi" (7) alanları doldurulması zorunlu alanlardır. Daha sonra ise açılan sayfada TC kimlik veya vergi numaramızdan herhangi birini yine yazıyoruz.


Yapı müteahhidi sorgulama

Bina ve ya arazi sahibi olan. Aksi takdirde, iin denetimsiz ilerlemesinden doğabilecek her türlü sorumluluk yapı müteahhidine ve onu temsilen görevlendirilen antiye efine aittir.


Oda Sicil No" "Sigorta Sicil No" (5), "Sözleşme Tarihi""Sözleşme No" (7) alanları ise doldurulması zorunlu alanlardır, bu alanlar doldurulmadığında kırmızı renkli olarak görüntülenir. Verilebilmesi İçin İstenen Belgeler 1- Tapu fotokopisi.


Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Havale ve Eft işlemleri ile yatırılan ücret dekontları kabul edilmemektedir.


Edinilen bilgilere göre Bakanlık firmaları sınıfa ayıracak yönetmelik taslağını hazırladı. Karşınıza çıkan yapı müteahhitliği bilişim sisteminde bir üyeliğiniz bulunuyorsa kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp güvenlik kodunu girdikten sonra “giriş” butonuna basın. GEÇİCİ MÜTEAHHİTLİK MÜRACAAT FORMU.


GERÇEK KİŞİ VE ŞİRKET MÜRACAAT FORMU. Müdürlüğü Sevindik Mahallesi Ankara Yolu Üz. Resmi Gazetede yayımlanan ve 01. Geçici grup hariç olmak üzere, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce yetki belgesi numarası almış olanlar, herhangi bir yeterlik belgesi ibraz edilmediği takdirde H grubu olarak kabul edilir.


Başvuru formunda yapının sahibinin kimlik bilgileri ile yapının bilgilerinin yazılacağı bölümler bulunacak. Formda belirtilen yapı tipini seçerek arsa büyüklüğünü ve arsanın emlak vergisi rayiç değerini Maliye Bakanlığı’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan öğrenerek beyan edecek.


Genelgemizin nci maddesinin (a) bendinde. Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A. Bu sorgulama işlemi ile beraber yapı işlemleri ile ilgili her çeşit sorgulama işleminizi yapabilme imkanına sahipsiniz. Türkiyede son dönemlerde aktif bir şekilde gerçekleşmeye başlayan yapı işleri ile beraber türlü denetim mekanizmaları da gelişmiştir. Geçici yapı müteahhidi yetki numarası istenmesi halinde EK-ve EK-indirip dolduracaklardır.


Tapu sahibinin birden çok olduğu durumlarda, ortaklardan. Yapı ve Kredi Bankası A. Halk Bankasının bütün şubelerinden yapılabilmektedir.


Yapı müteahhidi sorgulama

Arama kriteri girilerek "Ara" (15) düğmesine basılır ve aranan kayıtlı yapı ruhsat belgesi ekranda listelenir. Detaylı arama sayfasını temizlemek için " Temizle" (14) düğmesine basılır. Parsel sorgulama işlemi iki şekilde yapılabilmektedir. TKGM ile parsel sorgulamak istediğiniz zaman karşınıza ilk önce onay metni gelmektedir.


Bu onay metnini geçtikten sonra karşınıza büyük bir harita çıktığını. Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle müteahhitlik sektörüne yeni mali ve teknik yeterlilik kriterler getirildi, işte detaylar.


Adres, Telefon Bilgileri, T. Numaraları Gibi İlgili. Belediyemize başvurmalıdır.


Binanın herhangi bir teknik eksikliği yoksa mal sahibi veya müteahhidinden yapıyla ilgili olarak Sivil Savunma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder