30 Kasım 2020 Pazartesi

Windows 10 kullanıcılar klasörü isim değiştirme

Kesinlikle aaa tüm. Ve kullanıcı klasör ismini yeniden adlandıralım. Gördüğünüz gibi isim değiştirmeye artık izin veriyor. Kullanmak istediğimi kullanıcı ismini yazalım.


Merhaba arkadaşlar. Klasörü yeniden adlandırmak ise riskli olabilir. Bir takım CMD komutları ve Regedit üzerindeki bir düzenleme ile kullanıcı dosya adını değiştirebilirsiniz.


Bu işlemi daha önce denemedim ama şurada bir anlatım. Görünen adı değiştirme Hesabınızda her oturum açtığınızda görünen adınızı kullanırsınız. Erişim denetimi, kullanıcıları.


Video içerisinde ayrıca bu bilgiye de yer verildi. Bu yöntem aslında mevcut kullanıcı klasörlerinin konumunu değiştirmiyor. Bilakis bu yöntemle yeni dosyaları kullanmış olacaksınız. Yani kullanıcı adınız değişir ama kişisel klasörlerinizin ismi hala aynı kalır.


Microsoft tarafından sağlanan içerik. Bu ismi istediğim farklı bir isimle nasıl değiştirebilirim? Bir çok yolu denedim ama değişmiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.


Burada açılan pencere sırası ile Sistem, Cihazlar, Ağ ve İnternet ve Hesaplar menülerini göreceksiniz. Windows Kullanıcı Hesap Türünü Değiştirme. Kullanıcılarda Download klasörünü bularak fare ile sağa ve özelliklere gidiniz. Bu hata, kayıt defterini onaran ve kararlılığı geri yüklemek için sistem ayarlarını düzenleyen özel bir yazılımla giderilebilir.


Sizin değiştirmek istediğiniz isim, bilgisayar ilk kurulurken yazılan isim. Sizin yazdığınız isme göre bilgisayarınızdaki klasör isimleri dizayn ediliyor ve yollar bu isme göre belirleniyor. Vücudumuzun birkaç dakika boyunca gözlerini kapatması gerektiği gibi, bilgisayarlarımızın da bir süre içinde kapanması gerekiyor. Yalnız bundan önce kısa bir bilgi vereyim.


Windows 10 kullanıcılar klasörü isim değiştirme

Bu sorunlar arasında, dosyaları veya klasörleri Geri Dönüşüm Kutusu’ndan silememe veya bir dosyayı kopyalama, taşıma, yeniden adlandırma veya silme gibi işlemleri yerine getirememe de olabilir. Hatta ikinci seçenek windows ‘de ve diğer windows işletim sistemlerinde de çalışacaktır.


Windows 10 kullanıcılar klasörü isim değiştirme

Yazıcı ismini değiştirirken illaki yazıcının bilgisayara bağlı olmasının şartı yok. Görselde de görüldüğü gibi kullanıcı klasörü için isim değiştirme satırı sağ menüde yok. Türkçe karakter bazı zamanlarda problem yaratabilir.


Cloud Drive saklama konumunuzu nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Eğitim rehberi, sağlıklı yemek tarifleri, güzellik ve teknik aşk - en iyi gün, eğitim rehberi, sağlıklı yemek tarifleri ve teknik yaşam.


Aynı anda birden fazla klasör için varsayılan klasör simgesini değiştirebilen uygulamalar da vardır. Ayrıca, tüm kullanıcılar için varsayılan simgeyi değiştirebilecek uygulamalar da vardır. Sol tarafta, profil resminizin altında Daha Fazla seçenekler menüsünü tıklayın.


Windows 10 kullanıcılar klasörü isim değiştirme

Bilgilerinize tıklayın. Profili Düzenle seçeneğini tıklayın. Kurulum esnasında sadece kullanıcı adını biz belirleyebiliyoruz.


Winkurarken isim olarak türkçe karakter kullandım ve bir programı kullanamıyorum bundan dolayı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder