16 Kasım 2020 Pazartesi

Windows 10 bilgisayar ismi değiştirme

WINDOWS 10’DA BİLGİSAYAR ADI NASIL DEĞİŞTİRİLİR ? Ardından “kaydet” sekmesine tıklayarak yeni bilgisayarınızın adını görüntüleyebilirsiniz. Windows, WindowsWindowsWindows XP.


Video içerisinde ayrıca bu bilgiye de yer verildi. WİNDOWS BİLGİSAYAR ADINI DEĞİŞTİRME. Bilgisayar adı ise her bilgisayar için tektir. Açılan pencereden Sistem diyoruz.


Burada bilgisayarı yeniden adlandır diye bir seçenek çıkacak. Yeni ismi yazıp sonraki diyoruz. Kurulum esnasında sadece kullanıcı adını biz belirleyebiliyoruz. Görünen adı değiştirme Hesabınızda her oturum açtığınızda görünen adınızı kullanırsınız.


Merhaba arkadaşlar. Microsoft hesabımdan kullanıcı adımı değiştirip bilgisayarıma reset attım ancak bu klasörün ismi değişmedi. Gelen pencereden en altta bulunan “Hakkında” yazan sekmeyi seçelim ve “Bu bilgisayarı yeniden adlandır” yazan yeri klikleyelim.


Windows 10 bilgisayar ismi değiştirme

Hatta ikinci seçenek windows ‘de ve diğer windows işletim sistemlerinde de çalışacaktır. Yazıcı ismini değiştirirken illaki yazıcının bilgisayara bağlı olmasının şartı yok.


Windows 10 bilgisayar ismi değiştirme

Başlat kısmından Ayarları seçiyoruz. Oturum açma seçeneklerini seçip Parola yazan yerde değiştir sekmesini seçiyoruz. Geçerli parolamızı giriyoruz. Yapılması gereken işlem birkaç basit adımda oluştur.


Adım : Öncelikle sürücü simgesi olarak kullanmak istediğiniz resimleri ayarlayın. Burada dikkat etmeniz gereken konu resimlerin genişlik ve yükseklik değerlerinin aynı olması. Benim kullandığım resimlerin boyutu 200X2px değerinde. Yani genişliği ve yüksekliği 200px.


Windows 10 bilgisayar ismi değiştirme

USB flaş belleğin ismini değiştirme, SD kartın ismini değiştirme, Harici harddsik’in ismini değiştirme yöntemi tüm sürücü modelleri için geçerlidir. Yardımcı olmamızı istediğiniz başka bir konu var ise her zaman burada olduğumuzu unutmayınız. Bu oem bilgilerini kendi istediğiniz gibi düzenleyebilir, isterseniz kendi logonuzu koyabilirsiniz.


Eğer bilgisayar tamiri işi de yapıyorsanız bu özelliği mutlaka kullanın. Bu bilgileri değiştirmeyi bilmeyen kişi sistem bilgilerine her baktığında sizi hatırlar. Oem bilgileri değiştirme işlemi için iki yöntem kullanabilirsiniz. Sistem geri yükleme ve benzeri işlemlerin sonucunda bilgisayarın adı otomatik olarak koyulmaktadır.


R tuşlarına basınız ve açılan pencereye netplwiz yazıp ENTER'a basınız ve ardından Özelliklerbutonuna tıklayınız. Kullanıcı hesabınızın ismini değiştiriniz.


Denetim Masası yazarak Denetim Masası uygulamasını açıyoruz. Tekton Pro fontunu seçelim, siz istediğinizi seçebilirsiniz. Bunun birden fazla yöntemi var. Ben sizlere kullandığım yöntemi veriyorum.


Sürücü Harfi Değiştirme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder