2 Ekim 2020 Cuma

Vize süresi geçerse ne olur

Tatil Sona Ermeden Vizenin Süresi Biterse Ne Olur ? Aksi halde vize süresi dolan belgelerin geçerliliği vize işlemleri tamamlanıncaya kadar askıya alınıyor. Belli aralıklarda vergi ve cezalara af gelse de bu durumun ne zaman olacağı kesin bir şekilde bilinmediğinden, affı beklemek yanlış olur. Aksi taktirde araç sahipleri, trafikten men edilme problemi ile karşı karşıya kalır.


Bu durum sadece kaldığı günleri yanlış hesaplamasıyla alakalı. Yardımlarınızı rica ederiz.

Vizeniz ne kadar süreli olursa olsun Shengen bölgesinde bulunabilme süreniz son 1günde vizede yazan ‘Duration of stay’ (Oturum süresi ) süresi kadardır. Bu ayrıntılara dikkat!


Shengen bölgesi ülkelerine bir seferden fazla girecekseniz v izenizdeki ‘Number or Entires ‘ yani bölgeye giriş sayısı ‘ MUTL ‘ Yani multi, yani çok girişli olmalıdır. Trafikten çekme belgesi alıp belli bir süre s. Belge vize ücretleri 1. Adaylara gerekli bildirimler başvuru yaptıkları ekran üzerinden yapılacak olup ilave bir bilgilendirme yapılmayacaktır.


Adayların yukarıda belirtilen adımları dikkatle takip etmesi ve Genel Müdürlüğümüze bu hususta başvuruda bulunmamaları önemle rica olunur. Mesela vizeniz bugün bitiyor ve diyelim ki bugün ayın sı.

Yani en geç ayın 27sinde ülkeyi terketmeli veya kalmanız ile ilgili mazereti yabancı ülke makamına bildirmeniz. Başvurunuzun değerlendirme süreci randevu tarihinden sonra konsolosluğa dosyanızın teslim edildiği tarihten itibaren başlar.


Konsolosluğun ek evrak talebinde bulunması. Ocak ve Temmuz aylarında motorlu taşıt vergisi (MTV) ödenmeden muayene yaptırabilir mi? Plakamda vida var, muayeneden geçer miyim? Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir?


Peki, yurtdışında pasaport süresi biterse ne olur neler yapmamız gerekir nerelere başvuruda bulunmamız beklenir? Yurtdışı giriş çıkışlarımızda mutlaka yanımızda bulundurmamız gereken bir belgedir.


Pasaport bizlerin kimliği görevindedir. Yazd ı Göçmen Büro. Schengen vizesi ne kadar süre için geçerli olur ? Gidiş dönüş uçak biletini günlük alsam ne gibi bir problemle karşılaşırım?


Sertifika süresi "-" ye düşen arkadaşlarımı bilgilendirmek istediğim bir konu var. Türkiye Vizesi Nedir?


Sertifikasınızın eksiye düştüğü ya da vize işlemi başlattığınız an sertifika atamanız İSG-Katip ten otomatik olarak düşüyor, vize işlemi tamamlanana kadar atamanız yeniden yapılamıyor. Vize Süresini Aşarsam Ne Olur ? Veraset İlamı Süresi Geçerse Ne Olur ? Kendisine konut, iş yeri gibi herhangi bir taşınmaz mal miras kalan mirasçının emlak beyanında bulunabilmesi için tanınan süre ay kadardır.

Bireylerin veraset ilamı çıkartabilmek için artık daha farklı yollara sahiptir. Yakın geçmişe kadar ilam çıkartmak sadece mahkeme kararları sonucunda alınabiliyordu.


Fakat mahkemeler oldukça yoğun olması sebebiyle ilam edinimi zaman bakımından sorunlara yol açabiliyordu. Muayenenin geciktirilmesi halinde araç sahibi, gecikmenin yaşandığı her ay için araç muayene tutarının %5’i oranında ceza ödemek zorunda kalır. Maddesi gereği kambiyo senetlerine özgü takip hakkından mahrum olur.


Hamilin başvurma hakları ibraz süresi bitiminden itibaren yıldır. Bu süre sonunda herhangi bir yasal işlem yapılmaz ise takip zamanaşımına uğrar.


Ancak vize gecikmesi nedeniyle sınavı kaçırdım ve haziranda başlayan kursa kaldım, sonrasında ise vize geldi fakat vize gelir gelmez gidemedim ve hazirana uçak biletimi aldım vizem ise önceden çıktığı için haziranda sonlanacak. Kasko yenileme cezası diye birşey yoktur, isterseniz hiç yaptırmayabilirsiniz, bu tamamiyle size kalmış bir durum.


Fakat, Trafik sigortasından bahsediyorsanız, çok yüksek rakamlar olmasa da, ek olarak belli bir miktar ceza ödersiniz, hatta yakalanırsanız çevirme de aracınızı bile bağlayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder