3 Eylül 2020 Perşembe

Ülke adları

Haberlerde ülke adları ve başkentleri sık geçen konulardan biridir. Aşağıda bunların alfabetik sıraya göre İngilizce ve Türkçe karşılıklarına yer verilmiştir. Ancak İtalya sınırları içerisinde bulunan Vatikan şehrininde dahil edilmesiyle dünya üzerindeki toplam ülke sayısı 195’e ulaşmaktadır.


Dünyada 1ülke vardır. Bu ülkelerden bazılarının hem ingilizce hem yerel, hemde bölgesel olarak ayırdık. Kodlu Alan Adı Uzantıları.

I believe there is more kindness in the world than cruelty. Konu etiketleri: ülke adları, ulke adlari, ülke adı, ülke adları nelerdir, ülkelerin adları, ülke adlari, ulke adları, devlet adları, ülkelerin adı, ülke isimleri nelerdir, ulkelerin adlari, devlet adları nelerdir, ulkelerın.


Başkenti ülke ile aynı isme sahip olan Djibouti’dir. Arapça ve bazı Afrika dilleri konuşuluyor. Yer kabuğunun en ince olduğu yerlerden biri olan Djibouti, yüzölçümü 23.


Bu liste egemen devletlere genel bir bakış sağlamaktadır ve ülkelerin egemenliklerinin tanınması hakkında bilgi veren bir listedir. Türkçe anlamlarını sesli okunuşu, resimler, oyunlar, bulmacalar, testler ve alıştırmalarla burada kolayca öğrenebilirsiniz.


Sayfanın aşağısına doğru indikçe bu sayfaları. Değişik dillerde ülke adları (A-Ç) Değişik dillerde ülke adları (D-İ) Değişik dillerde ülke adları (J-P) Değişik dillerde ülke adları (R-Z) R.

ODTÜ tarafından verilen com. Bu sayı, diğer ülkeler tarafından tanınmalarına göre artıp azalabilmekte… Peki bu 1ülkenin hepsinin adını. Devlet Afganistan Bayrağı ile ilgili detaylar da dahil olmak üzere s bilgileri.


Ayrıca konumu ve komşu ülkelere öğreneceksiniz. Etimoloji, tarih, coğrafya gibi bilim dallarını ilgilendiren hayli zengin bir konu ülke, şehir ve benzeri isimlerin kökeni. Bazı isimler üzerinde uzmanlar hala tartışmaya ve karşıt görüşler sunmaya devam ediyorlar.


Biz de ilginç bulduğumuz on tane ülkenin ismini. Bayrak Afganistan Almanya Amerika Birleşik Devletleri Andorra Angola Antigua ve Barbuda Arjantin Arnavutluk Avustralya Avusturya Azerbaycan Bahamalar Bahreyn Bangladeş Barbados Batı Sahra Belçika Belize Benin Beyaz Rusya Bhutan Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Krallık Bolivya Bosna-Hersek.


Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla. Bu alan adları üzerinden kullanıcılara hizmet vermektedir.


Almanca Türkçe Vereinigten Staaten von Amerika Amerika Birleşik Devletleri Österreich Avu. Bu sorunun cevabı değişkendir. Okyanus ve deniz adları.


Birçok İngilizce haberde karşımıza çıkabilecek okyanus ve deniz isimlerinin Türkçe karşılıkları İngilizcesinden farklı olabilir. Dev Mega ( 1X 1) Sgs Sertifikalı Mağazanın Diğer Ürünleri Linkinden Tüm Sticker Modellerimize Bakabilirsiniz Sevdiklerinize Ve Evinize Arkadaşlarınıza Bir. Devlet bayrağı siparişleriniz için hemen teklif alabilirsiniz. Gönderen Unknown zaman: 17:15.


Etiketler: adları, Afganistan, Afganistan ülke kodu, Afghanistan, alan, Albania, Al. AC Ascension Island AD Andorra AE United Arab Emirates AF Afghanistan AG Antigua and Barbuda AI Anguilla AL Albania AM Armenia AN Netherlands Antilles AO Angola AR Argentina AS American Samoa A.

Meşhur Himalaya ve Everest dağlarına ev sahipliği yapan Çin, dünyanın en büyük üçüncü ülkesi. Kültürel yapısı ve doğal. Adları Kısaltmaları. Yaklaşık olarak bu ülke ile sınır uzunluğumuz 3kilometredir.


Ermenistan ile iki sınır kapımız bulunmakta olup ikisi de kapalı durumdadır. Bu sınır kapılarımız Kars ilimizde bulunan Akyaka sınır kapısı ile Iğdır ilimizde bulunan Alican sınır kapısıdır.


Nahçıvan-Ülkemizin doğu komşularından bir tanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder