30 Haziran 2020 Salı

Tahliye talepli icra takibine itiraz

Davalı hem icra takibine vaki itirazında hem de yargılama aşamasında, taraflar arasında düzenlenen 01. Tüm bu sebeplerle, davalı kiracı hakkında İİK ve sair hükümleri gereğince kira borcunu ödememiş olması ve sonrasında yapılan yasal ihtarları da dikkate almamış olması sebebiyle itirazın kaldırılmasını, kira bedelinin ödenmesini ve davalının kiralanandan tahliye edilmesi ile icra inkar tazminatını talep etmek zorunluluğu doğmuştur.


Bu halde icra müdürlüğünce itirazın süresi içerisinde sunulup sunulmadığı kontrol edilerek, takip durdurulur. TL ödeme yaptığını, iki aylık kira bedelinin 1. TL olmasına rağmen bankaya yatan kira bedelinin TL eksik olarak yatırıldığını, ayrıca davalının yaptığı ödemenin öncelikle bugüne kadar işlemiş faiz, masraf ve vekalet.

Maddede açıkça imzanın ikrarı kafi görülmeyip tarihin de ikrar edilmesi gerektiği, borçlunun tahliye taahhütnamesindeki gerek düzenleme gerekse tahliyenin tesbit edildiği tarihi. Tabiki takip talebinde ve ödeme emrinde gün içerisinde kira borcunuzu ödemediğiniz takdirde temerrüde düşüleceği ve hakkınıdatemerrüd nedeniyle tahliye davası.


Eğer günlük süre dolmuşsa, mahkemece incelenecek tek şey, kiracının gün içinde kira bedellerini ödeyip ödemediği olacaktır. Sayın meslekdaşım, öncelikle gün içerisinde ödenmesi, ödenmediği takdirde icra takibine devam edileceği gibi hakkında tahliye istemli dava açılacağı uyarılı ödeme emri tebliğ edilmiş olduğuna göre, süresinde yapılan itiraz üzerine sizin İCra mahkemesinde itirazın kaldırılması ile akdin feshi ve kiracı borçlunun mecurdan tahliyesini talep edebileceğinizi.


Kiracının itiraz etmesi halinde klasik olarak icra hukukundaki itirazı bertaraf etme yollarına başvurulabilecektir. Müdürlüğü’ne verdiği itiraz.


Bu belirtilmiş olan süre, kiracıya yazılı bildirimin gerçekleştirilmesinin ardından başlar.

TL’yitalep edilmiştir. Kiralayanın takibe devam edebilmesi için ay içerisinde icra mah-kemesine başvurarak itirazın kaldırılmasını ve tah-liye kararının verilmesine karar verilmesini istemesi gerekir. Bu süreyi kaçıran kiralayan, bir daha aynı kira alacağından dolayı ilamsız tahliye takibinde bulunamayacaktır.


Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. KİRALANANIN TAHLİYESİNDE MAHKEME TARAFINDAN İHTARLI ÖDEME EMRİNDE BELİRTİLEN GÜNLÜK İTİRAZ SÜRESİNİN ADLİ TATİLE RASTLADIĞI VE SÜRENİN SONUNUN 01. TARİHİNDE SONA ERDİĞİ HALDE DAVANIN 21.


Sayılı ilamında da ” Taraflar arasında 24. EURO olarak her ay başında ödeneceği kararlaştırılmıştır.


Davacı-alacaklı tarafından, ödenmeyen kira alacaklarının tahsili amacıyla yapılan tahliye talepli icra takibine, M. Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A. Bir taşınmaz malın sahibi tarafından gerçekleştirilecek kiralama sözleşmesi ile bir başka kişinin kullanımı için kiralama hakkına sahiptir. Dilekçede kullanılması gereken belirli kalıplar bulunmamaktadır.


Borçlunun itirazı olduğunu beyan etmesi yahut borcunun tamamını veya bir kısmını inkar etmesi ilamsız icra takibine itiraz. Açılmış olan bir icra takibine itiraz edilmesi durumunda, bu itirazın iptali istenir.


Asliye Hukuk Mahkemesi’ne kanıtlamanız gerekir. Ancak müvekkilimle, kiralayan arasında yapılan sözleşme ile kira süresi uzatılmış olduğundan kiralayanın başlatmış olduğu icra takibine itiraz etme zorunluluğu doğmuştur.

Kiraya veren, kira süresinin bitiminden itibaren ay içerisinde kiracının tahliyesi için takip yapmalıdır. Kiracı tahliye emrine gün içerisinde itiraz edebilir. Tahliye taahhüdü başka bir yazımızda ele alınmıştır.


Davalı kiracının icra takibini haricen öğrenip icra dosyasına itirazda bulunması hukuki sonuç doğurmaz. Yapılan itiraz ile takip durur. Bu durumda davalı borçluya usulüne uygun ödeme emri tebliğ edilmediği için, ödeme ve itiraz süreleri işlemeye başlamayacağından, icra mahkemesinden tahliye istenemeyeceği gözetilereksonucu dairesinde bir karar verilmesi gerekir iken yazılı gerekçe ile karar.


Yani icra takibine itiraz ücretsizdir. Fakat yetkisiz bir icra dairesinde yapılıp itirazın yetkili icra dairesine gönderilmesi isteniyorsa, itirazın yapıldığı yetkisiz icra dairesi, itiraz eden borçludan posta masraflarını isteyecektir. Bir önceki konuda da belirtmiş olduğum gibi avukat tutacak param olmadığı için işlemleri kendim yürütmeye karar vermiştim. Bugün itibari ile icra takip işlemlerine başladım ve takip dosyamı icra müdürlüğüne verdim.


PTT barkod kodu ve dosya numarası üzerinden takiplerimi. Borçlu- kiracı süresinde itiraz etmez veya icra mahkemesince takibin devamına kadar verilirse icra dairesince borçlu-kiracıya bir tahliye emri gönderilir ve gün süre verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder