19 Haziran 2020 Cuma

Tabela ihlali cezası

Tabela ihlali cezası

Para cezası uygulanacak. Hükümlerin ihlali halinde yasağa konu tabela, levha, afiş, yazılar belediyeler ya da muhtarlıklar tarafından kaldırılacak. Sorumlular hakkında asgari ücretin brüt tutarının on katı idari para cezası uygulanacak. Düzenlemenin uygulama ve denetimini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapacak.


Peki vize ihlali cezası nasıl hesaplanır? Yoksulluğun bir sonucu olarak bu göç her zaman yasal yollarla olmamaktadır.


Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezalarının sorgulanma sayfasında emniyet şeridi ihlali cezası görülecektir. Var olan cezaların tebliği durumları oluşmadan dahi online ortamda yer aldığı bilinmektedir. Türkiye’de trafik cezası bazlı denetimlerin artması, teknolojinin ilerlemesi ile beraber, trafik cezalarının gelme sıklığı da bu hususlarla beraber artmıştır.


TL idari para cezası uygulanacak. TL para cezası (14TL peşin) ve buna ek olarak da sürücüden ceza puanı düşülmesi kararlaştırılmıştır. Trafikte seyir halinde olan araçların, hız sınırını ayarlarken dikkate almaları gereken önemli noktalar bulunmaktadır.


Tabela ihlali cezası

Birçok araç sürücüsü günümüzde hız limitini belirlemek ve hız sınırı ihlali cezası ile karşılaşmamak için araçlarda kullanılan hız sabitleyici, hız düşürücü cihazları kullanmaktadır. Türkiye’ye bir daha giriş yapmak isteyen bazı hukuki engellere takılacaktır.


Vize ihlali cezası ödemeden Türkiye’nin terkedilmesi, büyük sorunlara yol açacaktır. Son yıllarda artan sosyal medya kullanımı trafik kazalarının sebebi haline gelirken trafikte telefon kullanma cezası ile durumun önüne geçilmeye çalışılıyor. Sosyal medya trafik cezalarına gelen zam ile sallandı.


Hangi trafik ihlali cezası ne kadar oldu? Trafik cezalarına zam geldiği sosyal medya üzerinde büyük yankı yarattı ancak net bir bilgi henüz verilmedi. Türkiye’de vize ihlali olan yabancıların (kaçak duruma düşmüş) merak ettikleri soru Türkiye’den çıkarken ödeyecekleri para cezası ne kadardır.


Cezalara zam geldi mi? Trafiğin akışına engel olma iki farklı trafik cezası maddesi ile düzenlenmiştir. Dün tarafıma bir hız ihlali cezası geldi. Tutanakta MOBESE kayıtları vardır ibaresi olmasına rağmen bana gelen tutanağa ekli olarak MOBESE görüntüleri mevcut değildi.


Bu yüzden cezaya itiraz etmek istiyorum. Kesilen idari para cezasına ilişkin benzer bir olayda Yargıtay kararında“Radarla hız denetiminin karayolunun hangi kesiminde ve hangi sürelerde yapılacağı” hususunda yol kullanıcılarının bilgilendirilmesi gerektiği kabul edilmektedir. Bu kapsamın dışında tuzak radar diye tabir edilen hallerin var olması durumunda iptali için başvurulabilinir.


Kararın devamı şöyledir;”Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik. Vize ihlalinde para cezası miktarı ihlali yapan yabancının vatandaşı olduğu ülkeye ve kaçak olarak ülkede kaldığı süreye göre değişebilmektedir.


Birkaç örnekle ödenmesi gereken ceza. Muayenesiz trafiğe çıkmanın cezası : 2₺ 2₺ Kamyon ve tırlarda emniyet şeridini ihlal etme cezası : 4₺ 5₺ Trafikte gereksiz şerit değiştirme ve ters yönde gitmenin cezası : 1. Sol şeridi ihlal eden kamyon ve cekici cezası : 1. Spin ve drift yapmanın cezası : 5. Siirt'te maske takmama, sosyal mesafe ve karantina ihlali yapan bin 1kişiye idari para cezası uygulandı.


Siirt Valiliği, Covid-salgınına karşı yürütülen mücadele kapsamında il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca köy, bir mahalle, apartman, hane ve işletmenin karantina altına alındığını açıkladı. U dönüşü yapıp geri dönmemiz gerekmektedir. Irkçı tabela asan esnafa verilen para cezası uyarıya çevrildi.


O’nun “ayrımcılık yasağı” ihlali yaptığına karar verdi. Tabela asmayana bile ceza!


Tabela ihlali cezası

Tiryakiler ya da Yeşilaycılar, bundan böyle tüm Türkiye sigara yasağı hakkında en küçük detaylara dikkat etmek zorunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder