17 Haziran 2020 Çarşamba

Src belgesi sınıfları

Otobüs,Minibüs,Taksi vs. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, otobüs, minibüs vs. Her sorunun değeri puandır. Uluslararası Yolcu Taşımacılığı için gerekli belge türüdür.


Eski trafik kanununa göre olan ehliyet sınıfları, yeni düzenleme ile e çıkarılmıştır.

Bu sınıflar kendi içerlerinde parçalara ayrılarak farklı araçlara ve durumlara göre yeniden sınıflandırılmışlardır. Bu belgenin resmiyette ismi ise Mesleki Yeterlilik belgesi olarak geçmektedir.


Son olarak, yukarıda belirtilen şartlara sahip olmayan sürücülerin yapması gereken işlem src belgesi eğitimine katılmalarıdır. Bu eğitimi src belgesi vermeye yetkilendirilmiş kuruluşlardan temin etmeleri gerekmektedir. Bu eğitim yurt içi yolcu ve eşya taşımacılığında toplam on üç ders yirmi sekiz saat sürmektedir.


Her mesleğin bir standardı olduğu gibi yük ve yolcu taşıyan araç sürücülerinin de kendi mesleklerini icra edebilmeleri için src belgesialmaları şart olarak karşımıza çıkar. SRC Belgesi Sınıfları.


Ehliyet kullanım süresi yıl dır.

Yönetmeliğe göre ” Silindir hacmi 1santimetre küpü, gücü kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 1’i geçmeyen, iki tekerlekli motosiklet ” şeklinde ifade edilir. Sürücü Belgesi Sınıfları.


Bağcılar en iyi sürücü kursu olarak, Göktuğ sürücü ehliyet ve özel direksiyon dersi ile Bağcılar en iyi ehliyet kursunda A - B - C - D - F. Merkezimiz hem Bireysel hemde Kurumsal noktada firmanın çözüm ortağı olmuştur. Yönetmeliğe göre ”Silindir hacmi 1santimetre küpü, gücü kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 1’i geçmeyen, iki tekerlekli motosiklet” şeklinde ifade edilir. Eğitim süresi toplam saattir.


Asıl adı Mesleki Yeterlilik Belgesidir. M Sınıfı Araçlar Bu sınıf M Mve Molarak 3′ e ayrılır.


Aehliyet belgesi ile ehliyet alacak kişiler ise hem teorik sınava hemde direksiyon sınavına girecektir. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren veya gösterecek olan tüm sürücülerin alması zorunlu olan belgedir. Bunun anlamı kısaca şudur: Kendi aracı ile yük veya yolcu taşıyan şoförler ile başkasının adına yük veya yolcu taşıyan şoförlerin alması zorunlu belgedir.


Genellikle yurt dışı yolcu taşımacılığı yapan şoförler bu belgeyi tercih etmektedir. Yenilenen tüm ehliyet sınıfları ve açıklamalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.


E-Devlet’e giriş yapıp online olarak belgeye başvuruda bulunabilirler. Sınavsız) olan şöförler.


Yasa gereği ticari araç kullanan sürücülerin gerekli src belgesi olmaması durumunda hem araç şöförüne hemde araç sahibine ceza kesilir. ADRES : İzzet Paşa Mahallesi, Şht.

Binbaşı Hasan Sabri Sk. Yeni ehliyet sınıflarındaki en önemli değişiklik, araçlara takılan ek yüklerle ilgili yeni düzenlemelerin yapılmış olmasıdır.


Belli sınırlar dahilden takılacak römorklara göre ehliyet sınıfları çeşitlenmiştir. Bu kadar ehliyet sınıfı çeşidi olmasının temel sebebi budur. Gümrük sınır kapıları dışına yapılacak taşımalar Uluslar arası taşımacılık olmasından dolayı bu belge alınır. SRC2: Yurt İçi Yolcu Taşımacılığı.


SRC3: Uluslar Arası Yük Taşımacılığı. SRC4: Yurt İçi Yük Taşımacılığı. SRC(ADR):Tehlikeli Madde Taşımacılığı. Bu iki belge içinde ayrıca yolcu taşımacılığı yanı sıra römork ile de yük yaşımacılığı yapacak olan sürücü veya sürücü adayları içinde römork yani DE, D1E ehliyet belgeleri ni almak gerekmektedir.


M sınıfı bir ehliyete sahip olmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder