5 Haziran 2020 Cuma

Rus pasaportu ile vizesiz ülkeler

Rus yerli pasaportu sahibi vatandaşların Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetine girmesi serbesttir ve bunun yanı sıra Beyaz Rusya, Kazakistan ve Ukrayna için geçerli bir kimlik belgesidir. Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Yaşadığınız ülkenin pasaportu, sizin seyahat özgürlüğünüz de büyük bir etkiye sahiptir.


Dünya genelinde bulunan 1ülkenin yer aldığı araştırmada, vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler baz alınarak, dünyanın en güçlü pasaportuna sahip olan ülkeler sıralanmıştır. Ekonomisi güçlü ve gelişmiş olan ülkeler.


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor.

Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Begüm hanım yeşil pasaportu ile yurt dışına çıkamaz. Kendisi artık bordo pasaport almak zorunda yasal olarak.


Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil pasaport ile Amerika ya da İngiltere vizesine başvuruyorsanız, bordo pasaport ile başvuran kişilere göre daha avantajlı olacaksınız. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınızda hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo.


Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada gibi gelişmiş ülkeler de, vize uygulamaktadır. Türk pasaportu, ülke ile kendine Rus pasaportu ile kırkikinci sırada yer bulmuştur.


Avrupaya vize gereklimidir? Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz.

Yeni bir ülke ile vize anlaşmaları imzalanıp vize istemeyen ülkeler listesine girdiğinde bu yazıyı günceliyorum. Sizin de vize deneyimleriniz ve önerileriniz. Global Passport Index.


Pasaportu en değerli ülkeler. Romanya vatandaşlığı.


Bu ülkelerden bazıları sadece pasaport ve uçak bileti ile seyahat etmeye izin verirken, bazıları ise kapıda vize ve online vize gibi kolaylıklar sağlıyor. Türk vatandaşlarının vizesiz girişine izin veren 1tane ülke bulunuyor. Türkiye, bu şekilde 1ülkeye seyahat hakkı veren. Bordo pasaporta vize istemeyen ülkeler konusuna geçmeden önce, bordo pasaport hakkında biraz daha detaydan söz etmek doğru olacaktır.


Bilindiği gibi bordo pasaport kişilerin harç ödemesine gerek kalmadani sadece defter bedeli ödendikten sonra alınabilmektedir. Ancak, bu kolaylıktan faydalanacak olan kişilerin akademik çalışmalar için ya da kurs veya da kongre işlemleri.


Tıpkı yeşil pasaport gibi bazı ülkelere girişte vizesiz seyahat etme imkanı tanınan bu pasaportla uçak biletini alarak yurtdışına seyahat etmek mümkün. Türk Silahlı Kuvvetleri üyeleri, sarı basın kartı sahibi gazeteciler, bilimsel ama�.


Bulgaristan pasaportu ile vize gerektirmeden giriş yapabilinecek ülkeler de dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler vardır. Bu süre her ülkeye göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle ile arasında olabilmekte ve bazı konaklama.


Listenin sonlarında yer alan ülkeler siyasi çalkantıların hiç eksik olmadığı topraklar. Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor.


Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir sorusunun cevabını. Rus hükümetinden yapılan açıklamada, Türkiye ile birlikte toplam ülkenin vatandaşlarının, Rusya’nın uzak doğu bölgesinde yer alan Vladivostok limanından vizesiz giriş yapabilmesine yönelik kararnamenin Medvedev tarafından imzalandığı belirtildi.

Afganistan, Avusturalya, Birleşik Arap Em. Botswana, Burma, Ça Dominik Cum. Ellerinde geçerli bir pasaportu olan vatandaşlar, bu pasaportları kullanmaya devam edebilecekler. Ancak AB ile vize muafiyeti halinde AB tarafı ya da AB üyesi ülke, yeni ve güvenli pasaport talep edeceği için değiştirilmesi zorunlu hale gelecek.


Vatandaşlar, ellerinde bulunan pasaportları geçerlilik süresi boyunca diğer ülkelere seyahat ederken kullanabilecekler. Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder