9 Nisan 2020 Perşembe

Sonradan plaka değiştirme

Bu ücret dışında başka bir ödeme yapmanız gerekmez. EK-formu istenirse, formu doldurma dahil TL ödeme yapmanız gerekir. Noter devir işlemleri ücreti 2TL’dir. Toplamda plaka değiştirme ücreti 3TL’dir.


Maliyet üzerine yıllık %koyabilirsiniz.

Bu sayede yaklaşık fiyat bilgisini edinebilirsiniz. Değiştirme işlemi: ikinci el bir aracın satın alınmasından dolayı veya farklı bir ile ikamet değişikliğinden dolayı plaka bilgilerinin tamamen değiştirilmesidir. Araç satın alırken plaka değişikliği veya plaka yenileme yaptırmak isteyebilirsiniz.


Yeni sisteme göre eski usül plaka değiştirme veya yenileme işlemleri artık değişmiştir. Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir. Kullandığımız araçların sorumluluğunu plakalar ile bize bağlayan bu önemli sistemde araç plakaları trafikteki araçların bulundurmak zorunda olduğu ilk unsurdur.


Motorlu araçlar artık günümüzde eskisine oranla çok çok daha fazla yaygın ve hemen hemen herkesin altında hususi kullanımlar için otomobil olsun motor, motosiklet, mobilet olsun ulaşım sağlamak adına en az bir araç var. Bunların dışında ticari işler için ticari araçlar.

Yeni plaka çıkarmadan tekrar noterden kendi üzerime satışı devrettik. Yine plaka değiştirmek istediğimizi belirterek.


Eski plakalarımızı sökerek Trafik Şubeye gidip işlemlerimizi yaptırıp ruhsatımızı aldık. Sonra sigortayı yaptırdık. Ek formu el eli doldurulmaz muhakkak bilgisayar ile yada daktiloda. Ayrıca var olan plakanızı sonradan değiştirme konusu ile ilgili sorularda gelmekte.


Fakat onu başka bir konuda işledik. Sitemizde bulabilirsiniz. Bu sebep dolayısıyla da araç satışı durumunda HGS kart iptali işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. HGS plaka değiştirme işleminin uygulanabildiği tek yöntem, aracın eski sahibinin HGS aboneliğini iptal ettirmesi ve aracın yeni sahibinin tekrar HGS başvurusu yaparak yeni bir HGS etiketi alarak abonelik açması gerekmektedir.


Satış yaparken değil, sonradan trafiğe gidip " plaka değiştirmek istiyorum" denilebiliyor mu? Internet Explorer kullanıyorsanız Uyumluluk Görünümünü çalıştırınız. Ancak sahip olduğunuz plakanızın ilini de değiştirme hakkınız vardır.


Bu zaman trafik sigortası ile ilgili dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Trafik sigortası her il için çeşitli ücretler karşılığında yapılmaktadır.


Herhangi bir il için yapılan plaka sigortası ödemesi bir diğerinden yüksek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yenileme ile değiştirme işlemi birbirinden farklıdır. Bunun için, Emniyetten randevu almanız gerekmektedir. Plaka Değiştirmede İstenen Evraklar.


Yukarıdaki belgelerle başvurduğunuzda plakanız değiştirilecektir. Detayları haberimizde derledik. Plakasını değiştirmek isteyen vatandaşların merak ettiği sorular arttı.


Diğer sorunuz için ise, araç sigortaları bağlı bulunduğu ilin plakasına göre değişiklik gösterir. Manisa plakalı bir. Yeni yönetmelikle şehir dışına satışlar dışında plaka değiştirme şansı yok artık.


Değiştirmenin yolu ise önce şehir dışında birine satış verip, sonra tekrar o kişiden bulunduğunuz ilde birinin (veya sizin) üstünüze almanız gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder