2 Nisan 2020 Perşembe

Smear testi zararları

Cervical screening (a smear test ) checks the health of your cervix. The cervix is the opening to your womb from your vagina.


Bunun yanı sıra vajinal duş alınmaması ve genital bölgeyle alakalı ilaç kullanılmamalıdır. Smear testi sonrası normal yaşama devam edilebilir. Herhangi bir kısıtlama yoktur.

Aksine rahim ve rahim ağzı kanserlerinin ve enfeksiyonların erken teşhisini sağladığı için. Halk arasında simir testi olarak bilinen bu test ayrıca rahimdeki enfeksiyon bulgularını teşhis etmede uygulanır.


Bu yöntem ile kanser öncesi hücresel değişikliklerin erken teşhisi ve tedavisi sonucu özellikle bunun yaygın olarak uygulandığı gelişmiş ülkelerde rahim ağzı kanseri görülme sıklığı %kadar azalmıştır. Ancak HIV pozitif olanlar, bağışıklık sistemi yetersiz olanlar, östrojen kullananlar, organ.


Dokuya zarar vermeyen ve acı uyandırmayan bir uygulamadır. Genellikle rutin jinekolojik muayene sırasında uygulanır. Vücut dokularının sürekli yenilenmesi nedeniyle kaçınılmaz olarak yüzeylerden hücreler dökülmektedir.


Bu dökülen hücrelerin toplanıp özel işlemlerden geçirildikten sonra mikroskop altında incelenmesine "sitolojik inceleme (hücresel inceleme)" denir.

Son Güncelleme: 22. Smear bir tarama testidir yani sonucu kesin, net olarak tanı koydurmayan. During a smear test, a small sample of cells. Smear alınmasından önceki gün süresince cinsel ilişkide bulunulmamalı,fitil,krem, sprey gibi ürünlerde kullanılmamalıdır.


Cinsel yaşam, denizde havuzda yüzme küvet dahil herşey serbesttir. Bir çok bayan hekime gitmeden önce kötü kokuyuyu engellemek için vajinal duş yapmaktadır.


Bu şekilde davranmak test sonucunu etkileyebilmektedir. Smear Testi kadının jinekolojik olarak yaptırması gerekli olan bir testtir.


Cinsel hastalıkların ya da cinsel problemlerin önüne geçmek için muhakkak yapılması gerekir. Merhaba hocam size sorum ben oyaşındayım iki buçuk yıl içinde arada tane falan ella kullandım sonradan öğrendimki diğer ertesi gün hapları progesteron hormonu içerirken ella progesteronu baskılayıp estrojenin tek başına yükselmesine ve kansere sebebiyet veriyormuş.


Rahim ağzı kanserini erken dönemde tespit etmek için uygulanan test Pap- smear testidir. Dünya genelinde çabuk ulaşılabilir, maliyet açısından düşük ve yaygın bir şekilde kullanılan bir test türüdür. Rahim ağzında bulunan hücrelerin, yapılarını kontrol etmek amacıyla ve.


Kanser olmayan hastalıklar için yapılan rahim alınması ameliyatı sonrası Pap smear taramanın kesilmesi uygundur ve daha az tarama ile yanlış pozitif sonuçlardan doğacak potansiyel zararları engeller. USPSTF, daha önce taramaya alınmış olan yaşından büyük kadınlarda taramanın getirisinin az olduğunu tespit etmiştir.


Amerikan Kanser Derneği’nin (ACS) yeni.

It is sometimes called cervical screening. A smear test is a free health test. A cervical smear test is a screening test, to detect abnormal pre-cancerous cells in the cervix (the opening of the womb from the vagina), at an early stage before it develops into cervical cancer.


In the first-line test in a cervical smear now checks for the presence of Human Papilloma virus (HPV) which is cause of the development of abnormal cells. A Pap smear (or Pap test ) is a simple procedure that looks for abnormal cell changes in the cervix. Ama bu durumda da bir ay gibi bir süre içinde yeniden smear yaptırmak anlamsızdır, çünkü bu süre içinde ilk test için alınmış olan hücrelerin yerine yenileri gelmez.


Başka bir deyişle, bu kadar kısa sürede yinelenmiş bir testin sonucu doğru olamaz. Eğer anneniz size hamileyken DES denilen sentetik östrojen aldıysa yüksek risk grubuna dahilsiniz demektir.


Simir testi ile kanserin ve diğer bir çok rahim enfeksiyon hastalıklarının tanısı önceden saptanabilir ve hastalıklar tedavi edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder